Android-browser en CSS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

03/03/2013 11:28:24
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Binnen CSS is het mogelijk om bepaalde zaken te regelen voor de diverse browsers. IK maak daar regelmatig gebruik van. Echter, de weergave in een Android-browser blijft achter.
Is daar iets voor bedacht?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
#column {
    display: inline-block;
    font-family: "Artifika", Sans serif;
    font-weight: bolder;
    text-align: center;
    color: #ff5500;
    text-transform: uppercase;
    font-size: 60px;

    -webkit-transform: skew(-14deg) rotate(-6deg) translatez(0);
    -moz-transform: skew(-14deg) rotate(-6deg) translatez(0);
    -o-transform: skew(-14deg) rotate(-6deg) translatez(0);
    -ms-transform: skew(-14deg) rotate(-6deg) translatez(0);
    transform: skew(-14deg) rotate(-6deg) translatez(0);
    position: relative;
    z-index: 5;
    white-space: nowrap;
    border-top: solid 6px #ff5500;
    border-bottom: solid 6px #ff5500;
    line-height: 60px;
    padding: 0 0 7px 0;
    margin: 0;
}


Bovenstaand voorbeeld werkt niet in een Android-browser.

Kijk eens op http://nieuwesite.genealogie-ermelo.nl


George
Gewijzigd op 03/03/2013 11:30:12 door George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:47:15
 
Joey Drieling

Joey Drieling

03/03/2013 11:31:44
Quote Anchor link
Wat werkt er niet wand zo in een uptodate browser in andoid gewoon moeten werken.
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

03/03/2013 12:30:01
Quote Anchor link
Het werkt inderdaad wel in de meest recente versie, maar niet in oudere versies.
Android 4.2.2 stock browser (Samsung Galaxy Nexus):
Afbeelding
Android 4.2.2 Chrome (Samsung Galaxy Nexus):
Afbeelding
Android 4.2.2 Opera Mini (Samsung Galaxy Nexus):
Afbeelding
Android 2.3.7 stock browser (HTC Wildfire):
Afbeelding
 
George van Baasbank

George van Baasbank

03/03/2013 13:19:58
Quote Anchor link
Koen,

Bedankt voor je uitgebreide reactie. Blijkbaar doen al die browsers wat anders.
Wat ik wel mooi vind is dat je op dit forum ook afbeeldingen kan plaatsen. Hoe doe je dat?????
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

03/03/2013 13:21:59
Quote Anchor link
George van Baasbank op 03/03/2013 13:19:58:
Wat ik wel mooi vind is dat je op dit forum ook afbeeldingen kan plaatsen. Hoe doe je dat?????

Met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[.img]http://dinges.nl/afbeelding.jpg[./img]

zonder de punten tussen de blokhaken.
Gewijzigd op 03/03/2013 13:22:50 door Koen Vlaswinkel
 
Frank Conijn

Frank Conijn

20/03/2013 17:46:10
Quote Anchor link
Ik heb dat probleem grondig bestudeerd, maar er zijn er tegenwoordig zo veel browsers en browserversies op de mobiele markt bij gekomen, naast de vele gewone die we al hadden, dat is niet meer te doen. Ik heb besloten twee sites of stijlbladen te maken voor de klanten, als ze ook een mobiele willen: een normale voor de ~tops en tablets met een minimale schermbreedte van 1024, een een mobiele voor alles kleiner dan dat.

Ik moet alleen nog een - ook voor de webmaster handig - systeempje maken waarmee de bezoeker in eerste instantie automatisch de bijbehorende site/vormgeving gepresenteerd krijgt, maar ook de mogelijkheid heeft om te switchen en voortaan automatisch de andere versie te krijgen met dat apparaat.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/03/2013 18:28:16
Quote Anchor link
Kijk eens naar: http://mobiledetect.net/
 
Eddy E

Eddy E

20/03/2013 18:53:45
Quote Anchor link
Of beter: via @import in combinatie met media-queries dit regelen.
Kan namelijk ook schelen of je de telefoon/tablet/tv horizontaal of verticaal gebruikt.
 
Frank Conijn

Frank Conijn

22/03/2013 16:46:14
Quote Anchor link
- Aar - op 20/03/2013 18:28:16:
Kijk eens naar: http://mobiledetect.net/
Als ik het goed begrepen heb worden veel browsers op tablets ook als mobiele browsers aangemerkt. Terwijl de nieuwe tablets al schermen van 1280x800 hebben.

Eddy E op 20/03/2013 18:53:45:
Of beter: via @import in combinatie met media-queries dit regelen.
Kan namelijk ook schelen of je de telefoon/tablet/tv horizontaal of verticaal gebruikt.
Dat scheelt inderdaad alles. Maar het is toch niet zo dat als je een tablet een kwart slag draait, de CSS-rendering verandert?
Gewijzigd op 22/03/2013 20:53:29 door Frank Conijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.