anti spam cookie mail form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Clown

clown

23/01/2007 22:23:00
Quote Anchor link
ik heb hier een mail form, deels zelf gemaakt, deels van een ander script, maar nu wil ik dus dat er een cookie word aangemaakt dat je 5 min niet kan mailen (anti spam).

ik zelf zie de fout niet, miss dat jullie em zien =P.

meldingen als, "dit is niet netjes" en "dit is zo netter" heb ik liever niet, als de fout maar gevonden word is het goed =P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
<?php
session_start();
include_once ("config.php");
mysql_connect ($dbhost, $dbuser, $dbpasswd) or die ($lang["foutconnect"]);
mysql_select_db($dbname) or die ($lang["foutdatabase"]);
$sitenaam = "clown zijn site";
?>

<b>CONTACT</b><br />
<br />
<?php
ob_start();
header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT");  
header("Last-Modified: " . gmdate("D, d M Y H:i:s") . " GMT");  
header("Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate");  
header("Cache-Control: post-check=0, pre-check=0", false);  
header("Pragma: no-cache");
$wm_email = "[email protected]";
$antispam = "5";
if(getenv($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])) {  
    $ip = getenv($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']);  
}
elseif(getenv($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])) {  
    $ip = getenv($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP']);  
}
else {  
    $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];  
}
  
$host = gethostbyaddr($ip);
$headers = "From: \"" . $sitenaam . " Contactformulier\" <". $sitenaam .">\r\n";  
$headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";  
$headers .= "Content-type: text/plain; charset=iso-8859-1";  
$message = "Naam: ". $_POST['naam'] ."\n";  
$message .= "E-mail: ". $_POST['email'] ."\n";
$message .= "-------------------------------------------------------\n";  
$message .= $_POST['bericht'] ."\n";  
$message .= "-------------------------------------------------------\n";  
$message .= "Datum: ".date("d-m-Y H:i:s")."\n";  
$message .= "IP: ". $ip ."\n";  
$message .= "Host: ". $host ."\n ";  
if(!isset($_COOKIE[$sitenaam . 'mailformulier']))  
{
  
    if(isset($_POST['submit'])) {
        if($_POST['naam'] == "") {  
            $error .= "naam vergeten<br />";
        }

        if($_POST['email'] == "") {  
            $error .= "email vergeten<br />";
        }

        if($_POST['onderwerp'] == "") {  
            $error .= "onderwerp vergeten<br />";
        }

        if($_POST['bericht'] == "") {  
            $error .= "bericht vergeten<br />";
        }

        if(strlen($error)==0) {  
            mail($wm_email,$_POST['onderwerp'],$message,$headers);
            setcookie($sitenaam . "mailformulier",1,time()+($antispam*60));
        }

        if(strlen($error)==0) {
        ?>

            je bericht is verzonden<br />
            <br />  
            met vriendelijke groet<br />
            <br />
            <?php
            echo $sitenaam;  
        }
elseif(strlen($error)!=0) {
            ?>

            je bent een veld vergeten<br />
            <br />
            <?=$error;?><br />
            klik <a href="javascript:history.go(-1);">hier</a> om terug te gaan
            <?php
        }
    }
else {
?>

            <form method="post" action="<? echo $PHP_SELF; ?>">
            <b>naam*</b><br />
            <input type="text" name="naam" size="25" maxlength="40"><br />
            <b>email*</b><br />
            <input type="text" name="email" size="25" maxlength="60"><br />
            <b>onderwerp*</b><br />
            <input type="text" name="onderwerp" size="25" maxlength="60"><br />
            <b>bericht*</b><br />
            <textarea name="bericht" rows="15" cols="45"></textarea><br />
            <br />
            <input type="submit" name="submit" value="OK">
            </form>
            <?
        }
}
else {
    ?>

    je kunt maar eens in de <b><?php echo $antispam;?></b> minuten een mail sturen<br />
    <br />
    klik <a href="index.php">hier</a> om terug naar de index te gaan<br />
    <?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Clown
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 13:47:58
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

24/01/2007 09:26:00
Quote Anchor link
Bron: http://www.opteronics.com/opteron-cpu.htm

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

// New / Returning visitor tracking cookie
// Calls an image with an additional uid relating to the visitors new or existing cookie value
// N Thompson - 06.10.2005


if (isset($_COOKIE['SDCvisitorRef'])) {

     // returning visitor
     $count = $_COOKIE['SDCvisitorRef'];

}
else {

     // new visitor
     $file = "sdc/visitor-count.txt";  // file to work from

     $handle = fopen ($file, 'r+'); // Let's open for read and write
     $count = intval(fread ($handle, filesize ($file))); // We don't want to think it's a string and try appending
     rewind ($handle); // Go back to the beginning
     $count++; // Add one to counter
     fwrite($handle, $count); // write new incriment to doc
     fclose($handle); // close doc

     $time = time();
     $expire_ts = $time - date("Z", $time) + (date("I", $time)*60*60*24*30) + 43200;
     $expire = date("D, j-M-Y H:i:s", $expire_ts) . " GMT";

     setcookie ("SDCvisitorRef",$count, $expire); // set cookie called SDCvisitorRef, value of count, expire 30 days

}

echo '<img src="/images/global/visitor-tracker.gif?uid=' . $count . '" height="0" width="0" alt="" />';

?>
 
Clown

clown

24/01/2007 18:25:00
Quote Anchor link
okee bedankt voor de reactie iig =),

maar ik heb liever dat de fout uit mijn eigen script word gefixt, want eerst werkte die wel naar behorten met die cookie ;)

iig wel hartelijk bedankt voor de reactie =)
 
M Ypma

M Ypma

24/01/2007 18:53:00
Quote Anchor link
dit komt eigenlijk neer op, dit is me script...dit en dat werkt niet...fix het even...
naar mijn weten zijn dit soort principes niet geliefd hier op phphulp. Men wil je helpen bij problemen en je nieuwe dingen leren...niet iets fixen waarna je het zelf nogsteeds niet begrijpt ne je volgende week terug komt met de volgende vraag
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2007 18:55:00
Quote Anchor link
echo $_COOKIE[$sitenaam . 'mailformulier']);
Wat zie je dan?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.