Anti-mysql injectie probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »
Kevin vdm

kevin vdm

28/12/2008 19:39:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb laatst nogal last van hackers in men site.
Ik heb een anti-mysql inject maar ik weet niet hoe ze te verwerken in men formulieren.
dit is de functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
function anti_injection($sql) {
   // removes words that contain sql syntax
   $sql = preg_replace(sql_regcase("/(from|select|insert|delete|where|drop table|show tables|#|\*|--|\\\\)/"),"",$sql);
   $sql = trim($sql); // strip whitespace
   $sql = strip_tags($sql); // strip HTML and PHP tags
   $sql = addslashes($sql); // quote string with slashes
   return $sql;
}

?>


en dit is een voorbeeld van een formulier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<form name="form1" method="post" action="">
  <input name="letter" type="text" id="letter" maxlength="1">
  <input type="hidden" name="gebruikt" value="<? echo $gebruikt; ?>">
  <input type="hidden" name="hidden" value="<? echo $hidden; ?>">
  <input type="hidden" name="teller" value="<? echo $teller; ?>">
  <input name="submit" type="submit" id="submit" value="raad">
</form>


en nog een voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
 <td class=mainTxt><form method=get>
Zoek een speler.<br>
  <
br><input type=text name=q value={$_REQUEST['q']}> <input type=submit value=Zoek!>
  <
/form></td></tr>";
?>

ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.

Met vriendelijk groet,
kevin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kevin vdm
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:33:36
 
Ed

Ed

28/12/2008 19:43:00
Quote Anchor link
Bij de verwerking van je form iets in de trand van :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($_POST as $postkey => $postvalue) {
    $_POST[$postkey] = anti_injection($postvalue)
}

?>


Verder valt natuurlijk te betwijfelen of anti_injection een handige functie is, en je niet beter mysql_real_escape kunt gebruiken ?

Btw zet je code tussen





tags, dan is het beter leesbaar.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/12/2008 20:06:00
Quote Anchor link
Die anti_injection() functie is natuurlijk compleet waardeloos, die wil je echt niet gebruiken!

Allereerst hoef je niet meer te proberen om engelse teksten in te voeren. De kans dat daar woorden als select, insert of where in voorkomen is ontzettend groot en met jouw functies zouden die er uit gesloopt worden.

De functie strip_tags() gebruik je nooit voordat je gegevens naar de database schrijft. Waarom die tags er al uit slopen als je ze later nog nodig mocht hebben (bijvoorbeeld bij het wijzigen van de tekst)?

Hetzelfde geldt voor addslashes(), die functie mag je vergeten. Waarom data verkloten met slashes die je er later weer uit moet slopen met stripslashes()? Tja, als je om werk verlegen zit moet je het zeker doen.

Nee, vergeet die functie maar, aan mysql_real_escape_string() heb je meer dan voldoende als je data veilig naar de database wilt schrijven.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

28/12/2008 20:14:00
Quote Anchor link
addslashes?? bah!
mysql_real_escape_string() ;)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

28/12/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach( $_POST as $key => $value )
{

   $_POST[$key] = mysql_real_escape_string( $value );
}

?>


Zo dus ;)
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

28/12/2008 21:18:00
Quote Anchor link
Of je maakt een leuke functie waarmee je meteen een hele array kan escapen :-).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function mysql_real_escape_array($array) {
  if(is_array($array)) {
    foreach($array as $key => $value) {
      $array[$key] = mysql_real_escape_string($value);
    }
  }
else {
    $array = mysql_real_escape_string($array);
  }

  return $array;
}

?>
 
Mar cel

Mar cel

28/12/2008 21:46:00
Quote Anchor link
Of:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $blaat = htmlspecialchars($_POST['blaat'], ENT_QUOTES); ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mar cel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/12/2008 22:52:00
Quote Anchor link
@Marcel: nee, niet dus! Op die manier verkloot je je data al voordat je hem in je database zet. Wil je dezelfde data gebruiken in een plain text omgeving (bv. een textarea) zul je eerst die html entities weer om moeten zetten.

Functies als htmlspecialchars() of htmlentities() gebruik je alleen als je een tekst naar de browser verstuurt en je niet wilt dat eventuele html/js/css die erin voorkomt uitgevoerd wordt.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

28/12/2008 23:43:00
Quote Anchor link
Uitbreiding op jezpur:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function mysql_real_escape_array($array)
{

  if (is_array($array) || is_object($array)) {
    foreach ($array as &$value) {
        $value = mysql_real_escape_array($value);
    }
  }
else {
    $array = mysql_real_escape_string($array);
  }


  return $array;
}

?>
Probeer zelf maar uit te vogelen waarom dit beter is :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

28/12/2008 23:46:00
Quote Anchor link
Lol, van die titel ga ik denken dat je een probleem hebt dat anti-SQL injection word toegepast.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.