apache crashed op script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel

Roel

26/12/2005 14:17:00
Quote Anchor link
Hallo, ik had voorheen apache, mysql en php zelf geinstalleerd en draaiend. Ik kreeg toen van een vriend te horen dat Wamp hetzelfde doet alleen dat makkelijker :) in mijn geval dus niet, na veel gedoe heb ik het wel eindelijk draaiend. ik heb mijn mysql database weer gevuld en wou aan de slag. maar zodra ik naar mijn pagina ging crashte apache. Ik heb zitten debuggen en ben erachter gekomen dat de volgende code het probleem veroorzaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if (getenv("HTTP_CLIENT_IP")) {
  $ip = getenv("HTTP_CLIENT_IP");
}
else if(getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR")) {
  $ip = getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR");
}
else if(getenv("REMOTE_ADDR")) {
  $ip = getenv("REMOTE_ADDR");
}
else {
  $ip = 'unknown';
}

return $ip
?>


ik heb geprobeerd heel de if elseif eruit te gooeien en dan werkt het. Ik heb ook geprobeerd alleen $_SERVER['remote_addr'] terug te geven maar dit vind hij ook niet leuk, ik kan een link geven naar mijn phpinfo als dat nodig is, alvast bedankt !
Gewijzigd op 26/12/2005 14:39:00 door Roel
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 06:42:25
 
- SanThe -

- SanThe -

26/12/2005 14:40:00
Quote Anchor link
Plak alle 'else if' eens aan elkaar 'elseif'.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2005 14:40:00
Quote Anchor link
Puntkomma achter return $ip?
 
Koen verschueren

koen verschueren

26/12/2005 14:42:00
Quote Anchor link
toch niet noodzakelijk ?> sluit die toch
 
- SanThe -

- SanThe -

26/12/2005 14:44:00
Quote Anchor link
Jan:
Puntkomma achter return $ip?


Puntkomma is altijd goed. Maar 'return' dan zeg ik altijd 'zoek de function'??
 
Roel

Roel

26/12/2005 14:45:00
Quote Anchor link
Hallo, die puntkomma maakt niet uit, ik bedoel dan zou hij toch gewoon een foutmelding moeten geven en niet meteen crashen ? ik ben er nu ook achter gekomen dat hij om de random tijd ook crasht, paar minuten geleden crashte hij ook, maar dat komt volgens mij omdat mijn opera om de zoveel tijd refresht

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
public static function getIp()
{

  if (getenv("HTTP_CLIENT_IP")) {
    $ip = getenv("HTTP_CLIENT_IP");
  }
else if(getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR")) {
    $ip = getenv("HTTP_X_FORWARDED_FOR");
  }
else if(getenv("REMOTE_ADDR")) {
    $ip = getenv("REMOTE_ADDR");
  }
else {
    $ip = "UNKNOWN";
  }

  return $ip;
}

?>

dit is de hele functie, wat gebruik trouwens ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
[ /code] hier zodat hij php kleuren krijgt ?
Gewijzigd op 26/12/2005 14:55:00 door Roel
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2005 14:56:00
Quote Anchor link
Gewoon
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

26/12/2005 14:58:00
Quote Anchor link
Roel:
Hallo, die puntkomma maakt niet uit, ik bedoel dan zou hij toch gewoon een foutmelding moeten geven en niet meteen crashen ? ik ben er nu ook achter gekomen dat hij om de random tijd ook crasht, paar minuten geleden crashte hij ook, maar dat komt volgens mij omdat mijn opera om de zoveel tijd refresht


Bij random crashes wordt het erg moeilijk. Dan ga je aan hardware-fouten zitten denken.
 
Roel

Roel

26/12/2005 15:13:00
Quote Anchor link
ja, maar zoals ik al zei die komen er omdat mijn opera om de zoveel minuten refresht
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.