API toevoegen in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anno hummel

anno hummel

03/02/2011 21:01:50
Quote Anchor link
ik ben bezig met een betaalscript
waarvan de return van mollie goed terug komt
vanuit de return moet als de betaling goed is een vervolg opdracht komen
ik moet nog een naam invoeren en deze naam moet gekoppelt worden aan een asp?
te weten www.mijnsite.nl/setplayerpoints.asp?c=...&k=....&u=$username&m=1&a=5000

de return.php werkt goed
maar als goed moet hij een invoerveld hebben die als de persoon op verzend drukt
hij de bovenstande asp? uitvoert.

help

php return
-----------------------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if (isset($_GET['transaction_id'])) {
echo 'Bedankt voor uw betaling.';

}

else {
  echo 'Er is geen transaction_id meegegeven.';
}
Gewijzigd op 03/02/2011 21:03:26 door Anno hummel
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 07:33:21
 

03/02/2011 21:09:39
Quote Anchor link
Ik zie geen probleem.
De documentatie van mollie is ontzettend goed, je kunt alles eruit halen wat je moet weten.
 
Anno hummel

anno hummel

03/02/2011 21:53:46
Quote Anchor link
ja dat weet ik maar ik moet dit er tussen hebben

als het een goede betaling is
moet hij direct naar een invoerveld gaan waar de gebruiker een usernaam moet invullen
en deze naam heb ik nodig zodat ik deze opdracht kan geven

http://www.mijnsite.nl/popup/api/setplayerpoints.asp?c=...&k=....&u=$user&m=1&a=5000
 
Jasper hoi

jasper hoi

03/02/2011 22:00:44
Quote Anchor link
je geeft een stukje php code, maar je hebt een .asp bestand?? of zie ik het nu verkeerd.
 
Anno hummel

anno hummel

03/02/2011 22:21:41
Quote Anchor link
klopt, de ene is de return.php van mollie.
maar ik moet naar een site waar alleen maar een .asp is voor het toekennen van punten aan een bepaalde speler.
alle gegevens in deze .asp zijn vast behalve de naar dus U= user
deze moet doormiddel van een invoerveld ingevoert worden.
maar deze krijg ik niet weg gestuurt.
het is dus de beduling dat in php return (als goede betaling)
een invoerveld komt voor de gebruiker en als hij dan op verzenden drukt deze asp wordt verstuurt

gr anno
 
Jasper hoi

jasper hoi

03/02/2011 22:25:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
  //formulier is verzonden
  //controle dingen uitvoeren enzo

  header("location:http://www.mijnsite.nl/popup/api/setplayerpoints.asp?c=...&k=....&u=".$_POST['user']."&m=1&a=5000");

}

else{
  //laat formulier zien met input veldje
}

?>


@aad, aangepast
Gewijzigd op 03/02/2011 22:27:54 door jasper hoi
 
Aad B

Aad B

03/02/2011 22:26:27
Quote Anchor link
post moet in upper case POST anders werkt het niet.
 
Anno hummel

anno hummel

03/02/2011 22:45:20
Quote Anchor link
Ja maar ik moet de bovenste return.php in tact houden
daar staat namelijk dat de
if (isset($_GET['transaction_id'])) {
echo 'Bedankt voor uw betaling.';

en dat is belangrijk want ander kunnen mensen deze php zo weer aanroepen en gratis punten doneren en dat is nu net niet de bedoeling.

de de echo "Bedank voor U betaling moet dan toch vervangen worden naar
zoiets

echo "<form action='" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "' method='post'>
<span class='call'>U krijgt nu <b>$nummer</b> (&euro; $kosten_per_call)</span><br><br>
Toets de usernaam hieronder in en klik op 'verder'.<br><br>
<input type='text' name='user' size='6'> <input type='submit' value='verder' name='betaal'>
</form>";
maar Hoe krijg ik het nu voor elkaar dat als de user op verder druk ook de .asp code uitvoert .



Toevoeging op 03/02/2011 23:47:58:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
  header("location:http://www.mijnsite.nl/popup/api/setplayerpoints.asp?c=118&k=mkl08&u=".$_POST['user']."&m=1&a=5000");


if (isset($_GET['transaction_id'])) {
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){



  echo 'Bedankt voor uw betaling.';

  echo "<form action='" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "' method='post'>
    <span class='call'>U krijgt nu <b>$nummer</b> (&euro; $kosten_per_call)</span><br><br>
    Toets de usernaam hieronder in en klik op 'verder'.<br><br>
    <input type='text' name='user' size='6'> <input type='submit' value='verder' name='betaal'>
    </form>"
;

}

else {
  echo 'Er is geen transaction_id meegegeven.';
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.