Array echoén!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 12:56:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik vul een array, vanuit het database.
De gegevens worden dan doorgevoerd, met een foreach loop.

Daarna sorteer ik dit met de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  array_multisort($datum, SORT_DESC, $mijn_array);
?>

Die werkt ook helemaal goed.

Nu wil ik alleen die hele lijst nog goed geordend weergeven.
echo "Key: ".$key." | ".$value['naam']." | ".$value['datum']." | ".$value['informatie']."<br />\n";

Zoiets, ik weet alleen niet of dit nu in nog een foreach moet zetten, of dat dit ook met een while kan? Of nog anders?

Alvast bedankt,
-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:35:19
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/01/2007 13:10:00
Quote Anchor link
Misschien een domme vraag, maar je vult de array vanuit een DB hè? Waarom sorteer je niet m.b.v. je SQL?

Elwin
 
Bart van der veen

bart van der veen

19/01/2007 13:17:00
Quote Anchor link
print_r ??
 
K i p

K i p

19/01/2007 13:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    foreach ($datum as $key => $value)
    {

        echo 'Key: ' . $key .' | ';
        echo $value['naam'] . ' | ';
        echo $value['datum'] . ' | '
        echo $value['informatie'] . "<br />\n";
    }

?>
 
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 13:33:00
Quote Anchor link
@Elwin, omdat ik de laaste toevoegingen op de site wil weergeven. De laaste post van het gastenboek, reacties, nieuwsberichten, reacties op foto's, enz. Dus er worden gegevens uit verschillende tabellen uitgelezen.

Daarna worden ze in een array gezet. En gesorteerd.
En daarna wil ik ze dus weer echo'en.

@bart, Met print_r kan dat natuurlijk ja, maar dat ziet niet uit, als je zo bijvoorbeeld de laaste 10 berichte wil weergeven op je site ;)

@boris, ik zal het eens proberen! Edit: Nee werkt helaas niet..


Edit:
Het grappig is, dat in de print_r, hij helemaal perfect is.
Ik moet hem nu alleen nog mooi printen op het scherm, onder elkaar?
Maar datw wil niet lukke?? Iemand nog een idee?

Edit2:
Als ik een nieuwe foreach maak, dan sorteer die array_multisort daar niet op? echt vreemd!?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

19/01/2007 13:55:00
Quote Anchor link
Anders kan je eens kijken naar een multi-dimensionale array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$arr
= array();

while() {
  $arr[] = array($datum,$rest);
}


// Sortern
$arr = sort($arr); // of asort($arr), of rsort($arr)

// Nu met foreach of for door de loop heen

?>


Elwin
 
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 14:26:00
Quote Anchor link
Maar hoe sorteer ik dan op datum, want nu sorteer ie gewoon op de key.

edit: natuurlijk datum vooraan zetten in de array.
het werkt goed nu..

Alleen nu sorteert ie standaar ASC, kan ik dit ook instellen in DESC.
En kan er ook een limit ingesteld worden op een array of op de foreach!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
sort($arr);
foreach ($arr as $key => $val) {
?>

Alvast bedankt
-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2007 14:39:00
Quote Anchor link
De problemen waar je nu tegen aanloopt, de moeilijkheden die je nu hebt in php dus, zijn het gevolg van je verkeerde aanpak.

Het sorteren moet je lekker aan de database overlaten, ook als je uit meerdere tabellen selecteert. Zorg ervoor dat je met een goed datamodel werkt, en dan is er vrij weinig aan de hand.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Op zich zit het database al goed in elkaar.
De kolommen zijn bijna overal hetzelfde.
De datums zijn allemaal ingesteld als datetime.

Maar dit leek mij een makkelijkere oplossing, dan bijv. met joins te gaan werken in combinatie met het database. Vandaar..

Maar het systeem werkt nu goed. En is eigenlijk simpel opgezet.
Ik moet nog 2 dingen ontdekken, en dan is het af.
Of er ook een limiet kan worden gezet op de sort of op de foreach? En of er de sorteer volgorde ook andersom kan worden gezet, ipv ASC, DESC? edit: 2de probleem is al opgelost, door: array_multisort($arr, SORT_DESC);

-Chupskie
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Davy Jansen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/01/2007 14:56:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je met een limiet? Dat de foreach loop na een bepaald aantal loops stopt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$n
= 1;
foreach($array as $key => $value)
{

    if($n == 10)
    {

        break;
    }

    // doe iets met $key en $value
    $n++;
}

?>

Dat zou je zo kunnen doen.
 
Davy Jansen

Davy Jansen

19/01/2007 14:58:00
Quote Anchor link
1ste probleem opgelost:
Of er ook een limiet kan worden insteld!
Oplossing: $result = count($arr); En dan een if/else je..

2de probleem opgelost:
Of er ook DESC gesorteerd kan worden op een array!
Oplossing: array_multisort($arr, SORT_DESC);

Bedankt voor jullie hulp allemaal.
Met vriendelijke groet,

-Chupskie :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.