Array in $_SESSION

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan-Jelle Kester

Jan-Jelle Kester

04/10/2009 11:48:00
Quote Anchor link
Even een korte vraag.

Als ik in mijn PHP applicatie $_SESSION['var'] = array('dit' => $dat) zet, krijg ik het niet uitgelezen met $_SESSION['var']['dit']. Iemand een idee hoe dit komt, zelf kom ik er niet meer uit
 
PHP hulp

PHP hulp

22/05/2024 20:52:51
 
GaMer B

GaMer B

04/10/2009 12:00:00
Quote Anchor link
Hoe ziet jouw code er uit?
 
Eddy E

Eddy E

04/10/2009 12:04:00
Quote Anchor link
Waarom doe je het dan niet zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['var']['dit'] = $dat;
?>


Maar het zou gewoon moeten werken.
Probeer dit eens, en geef het resultaat (wat er staat op het scherm) eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$dat
= 'test';
$array = array('dit' => $dat);
$_SESSION['var'] = $array;

echo '<pre>'.print_r($array, true).'<br>'.print_r($_SESSION).'</pre>';
?>
 
GaMer B

GaMer B

04/10/2009 12:13:00
Quote Anchor link
@Eddy Erkelens, je mist nog sesstion_start(); bovenaan neer te zetten.
 
Jan-Jelle Kester

Jan-Jelle Kester

04/10/2009 13:51:00
Quote Anchor link
@GaMer13: Nee, session_start() vergeet ik niet ;). Ik ben al best een tijdje bezig met php maar sinds kort pas actief hier.

Mijn code is als volgt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

session_start();

$_SESSION['userinfo'] = array('username' => $row['username']); // hier komt normaal nog wat achteraan

?>


In de andere pagina staat bijv. dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

session_start();

echo $_SESSION['userinfo']['username'];

?>


Bij mij geeft dit gewoon niks, leeg.
 
- SanThe -

- SanThe -

04/10/2009 13:53:00
Quote Anchor link
Is $row['username'] wel gevuld?

Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/10/2009 13:54:00
Quote Anchor link
Je kunt een array niet rechtstreeks echoën. Probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
session_start();
print_r ($_SESSION['userinfo']['username']);
?>

Edit: verkeerd gelezen. Zie reaktie SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Jan-Jelle Kester

Jan-Jelle Kester

04/10/2009 13:54:00
Quote Anchor link
Ja, die is wel ingevuld ja.

Als ik de code van Eddy Erkelens gebruik, krijg ik de gewone output zoals het zou horen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
Array
(
    [dit] => test
)

1


Ik ga alles gewoon NOG een keer nakijken....
 
Jan-Jelle Kester

Jan-Jelle Kester

04/10/2009 13:55:00
Quote Anchor link
Dat is het Jan, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.