Array in een array uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pong Zor

Pong Zor

15/01/2012 15:31:50
Quote Anchor link
Ik heb de volgende code, deze wordt gegenereerd door een nested sortable jquery plugin

$paginas is de naam van de array

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
Array
(
    [0] => Array
        (
            [item_id] => root
            [parent_id] => none
            [depth] => 0
            [left] => 1
            [right] => 20
        )

    [1] => Array
        (
            [item_id] => 5
            [parent_id] => root
            [depth] => 1
            [left] => 2
            [right] => 3
        )

    [2] => Array
        (
            [item_id] => 7
            [parent_id] => root
            [depth] => 1
            [left] => 4
            [right] => 5
        )

    [3] => Array
        (
            [item_id] => 6
            [parent_id] => root
            [depth] => 1
            [left] => 6
            [right] => 7
        )

    [4] => Array
        (
            [item_id] => 1
            [parent_id] => root
            [depth] => 1
            [left] => 8
            [right] => 17
        )

    [5] => Array
        (
            [item_id] => 10
            [parent_id] => 1
            [depth] => 2
            [left] => 9
            [right] => 10
        )

    [6] => Array
        (
            [item_id] => 2
            [parent_id] => 1
            [depth] => 2
            [left] => 11
            [right] => 14
        )

    [7] => Array
        (
            [item_id] => 3
            [parent_id] => 2
            [depth] => 3
            [left] => 12
            [right] => 13
        )

    [8] => Array
        (
            [item_id] => 9
            [parent_id] => 1
            [depth] => 2
            [left] => 15
            [right] => 16
        )

    [9] => Array
        (
            [item_id] => 4
            [parent_id] => root
            [depth] => 1
            [left] => 18
            [right] => 19
        )

)


Dit is een array in een array dus.

Nu wil ik graag het volgende:
- Een UPDATE query voor deze arrays

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    $query_update_sorteervolgorde = sprintf("UPDATE paginas SET sorteervolgorde='%s' WHERE pagina_id='%s' AND hoofdpagina_id='%s'",
        mysql_real_escape_string(WAARDE ARRAY LEFT),
        mysql_real_escape_string(WAARDE ARRAY ITEM_ID),
        mysql_real_escape_string(WAARDE ARRAY PARENT_ID)
    );
    mysql_query($query_update_sorteervolgorde, $verbindDatabase) or die("A MySQL error has occurred.<br />Query: " . $query_update_sorteervolgorde . "<br /> Error: (" . mysql_errno() . ") " . mysql_error());    


Ik weet dus niet hoe ik die waardes van die array in een array daarin krijg.

Als ik deze als voorbeeld neem:
[1] => Array
(
[item_id] => 5
[parent_id] => root
[depth] => 1
[left] => 2
[right] => 3
)

Hoe kan ik dan zoiets doen? $paginas[1]['item_id'] ofzo? Dan krijg ik 5 terug, dat is ook wat ik wil, maar hoe kan ik nu door al die arrays loopen?

Toevoeging op 15/01/2012 15:46:14:

Oke ik heb een oplossing bedacht.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
foreach($paginas as $array_nummer => $value){
    echo $paginas[$array_nummer]['item_id'];
}


Dit werkt, ik heb $value niet nodig, dat is niet erg toch? of gebruik ik de array nu op een verkeerde manier?

In ieder geval omdat ik $value toch niet nodig heb wilde ik die weg halen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
foreach($paginas as $array_nummer){
    echo $paginas[$array_nummer]['item_id'];
}


Dan werkt het niet meer, dit werkt overigens ook niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
foreach($paginas => $value){
    echo $paginas[$array_nummer]['item_id'];
}


Is mijn eerste manier goed of moet ik het toch nog anders doen?
Gewijzigd op 15/01/2012 15:36:56 door Pong Zor
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:45:11
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2012 17:18:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($hoofdarray as $subarray)
{

    echo $subarray['item_id'];
}

?>
 
Pong Zor

Pong Zor

17/01/2012 13:38:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de info, erg voor de handliggend eigenlijk, stom dat ik er niet op kwam!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.