array in een variable?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

18/02/2009 17:01:00
Quote Anchor link
hey , hoe kan ik een array oproepen waarvan de naam afhankelijk is van een variable. Ik dacht zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
${$arrnaam}[1]
?>

kan iemand mij helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 13:48:32
 
Kay Kay

Kay Kay

18/02/2009 17:14:00
Quote Anchor link
Je kan het zo doen:

switch($var) {
case 'pietje': $array = (blabla etc); break;
case 'jantje': $array = (fdsafkl); break;
}
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

18/02/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Werkt in dit geval dit niet gewoon:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$$arrnaam[1];
?>


Nu heb je namelijk niet te maken met teksten.
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

18/02/2009 17:21:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit, maar dan komt er: Array[1] uit ipv de inhoud van de variable.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$inhoud
.= '<h2>'."${$pagename}[1]".'</h2>';
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 17:23:00
Quote Anchor link
Waarom zo moeilijk? Je krijgt er alleen maar problemen mee.
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

18/02/2009 17:30:00
Quote Anchor link
ik heb het al gevonden, ik moest geen double quotes gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/02/2009 17:35:00
Quote Anchor link
Thijs van den Berg schreef op 18.02.2009 17:30:
ik heb het al gevonden, ik moest geen double quotes gebruiken.

$vars moet je ook nooit tussen quotes zetten.
 
Thijs van den Berg

Thijs van den Berg

18/02/2009 17:39:00
Quote Anchor link
blijkt weer een leermoment :D
 

18/02/2009 17:54:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 18.02.2009 17:23:
Waarom zo moeilijk? Je krijgt er alleen maar problemen mee.

Idd, dat vraag ik me ook af.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.