array key veranderen en de value van andere array gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart niethenk

bart niethenk

24/11/2009 11:32:00
Quote Anchor link
halloe iedereen,
Hoe kan ik een array key veranderen en de value van andere array gebruiken.

dus bij deze array(voorbeeld)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
array(155) {
  [0]=>
  string(13) "1243"
  [1]=>
  string(13) "1171"
  [2]=>
  string(12) "170"
  [3]=>
  string(12) "165"
  [4]=>
  string(12) "170"
  [5]=>
  string(12) "335"
  [6]=>
  string(12) "191"
  [7]=>
  string(12) "176"
  [8]=>
  string(12) "291"
  [9]=>
  string(12) "567"
  [10]=>
  string(12) "177"
  [11]=>
  string(12) "487"
  [12]=>
  string(12) "150"
  [13]=>
  string(12) "162"
  [14]=>
  string(12) "550"
  [15]=>
  string(12) "155"
  [16]=>
  string(12) "404"
  [17]=>
  string(12) "460"
  [18]=>
  string(12) "148"
  [19]=>
  string(12) "237"


wil ik de key values de naam geven van de values van deze array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
array(155) {
  [0]=>
  string(58) "something1"
  [1]=>
  string(58) "something 2"
  [2]=>
  string(58) "something3"
  [3]=>
  string(58) "something4"
  [4]=>
  string(58) "something5"
  [5]=>
  string(58) "something6"
  [6]=>
  string(58) "something7"
  [7]=>
  string(58) "something8"
  [8]=>
  string(58) "something9"
  [9]=>
  string(60) "something10"
  [10]=>
  string(60) "something11"
  [11]=>
  string(60) "something12"
  [12]=>
  string(60) "something13"
  [13]=>
  string(60) "something14"
  [14]=>
  string(60) "something15"
  [15]=>
  string(60) "something16"
  [16]=>
  string(60) "something17"
  [17]=>
  string(60) "something18"
  [18]=>
  string(60) "something19"


hopelijk is dit duidelijk genoeg.
kan dit ? zoja hoe?

thanks
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:25:29
 
Toine vd P

Toine vd P

24/11/2009 11:34:00
Quote Anchor link
array_merge($array_a,$array_b); let op de volgorde ?
 

24/11/2009 11:37:00
Quote Anchor link
$array1 = $array2;
Zie niet in wat je met de key wilt doen, want dat is gewoon een oplopende, standaard, numerieke key.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/11/2009 11:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$new
= array();
foreach($array1 as $key => $value)
{

     $new[$array2[$key]] = $value;
}

?>
 
Bart niethenk

bart niethenk

24/11/2009 11:55:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 24.11.2009 11:37:
$array1 = $array2;
Zie niet in wat je met de key wilt doen, want dat is gewoon een oplopende, standaard, numerieke key.


ik wil via een form de key aanroepen van de array en dan de key heeft natuurlijk een value en die wil ik dan laten zien(echo).



edit:

thanks SanThe! dat was de oplossing :D
thank you!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart niethenk
 

24/11/2009 12:23:00
Quote Anchor link
bart schreef op 24.11.2009 11:55:
Karl schreef op 24.11.2009 11:37:
$array1 = $array2;
Zie niet in wat je met de key wilt doen, want dat is gewoon een oplopende, standaard, numerieke key.

ik wil via een form de key aanroepen van de array en dan de key heeft natuurlijk een value en die wil ik dan laten zien(echo).

Je bedoelt dus dat je de value van $array1 als key van $array2 wilt.
 
Bart niethenk

bart niethenk

24/11/2009 13:22:00
Quote Anchor link
Karl schreef op 24.11.2009 12:23:
bart schreef op 24.11.2009 11:55:
Karl schreef op 24.11.2009 11:37:
$array1 = $array2;
Zie niet in wat je met de key wilt doen, want dat is gewoon een oplopende, standaard, numerieke key.

ik wil via een form de key aanroepen van de array en dan de key heeft natuurlijk een value en die wil ik dan laten zien(echo).

Je bedoelt dus dat je de value van $array1 als key van $array2 wilt.


si senor.
maar het is al gefixed :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.