array meegeven met de submit..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dennis vp

dennis vp

01/04/2005 17:31:00
Quote Anchor link
hee mensen ik heb een probleempje..
In een lus vul ik een array met verschillende waardes..
Als ik em submit, dus :
<input type="submit" name="bevestig" value="Bevestig" >
wil ik dat ik dat array kan gaan uitlezen in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
if ($_POST['bevestig'])
{
}

?>

Maar nu kent ie dat array niet..
ik heb al trucjes geprobeerd zoals in mijn lus waar het array wordt gevult dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
echo"<input type='hidden' name='sessie$i' value='".dearray[$i]"'>";
?>

en dan als test uitlezen:
if ($_POST['bevestig'])
{
echo"".$_POST['sessie1']."";
}
Maar dat werkt ook niet..
kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:13:27
 
- SanThe -

- SanThe -

01/04/2005 17:36:00
Quote Anchor link
En zo? echo"<input type='hidden' name='sessie".$i."' value='".dearray[$i]"'>";
 
Dennis vp

dennis vp

01/04/2005 18:02:00
Quote Anchor link
nee.. het probleem ligt bij value='".dearray[$i]"'>";
als ik in de bron kijk is deze namelijk ook leeg..
maar het mag ook op een andere manier dan hidden field.. als ik maar oplossing heb :)
 
Dennis vp

dennis vp

01/04/2005 19:42:00
Quote Anchor link
is het zo moeilijk?
 
Jelmer -

Jelmer -

01/04/2005 20:08:00
Quote Anchor link
serialize()
Pas op: lees ook even de gebruikersbijdragen door. Daar staat geloof ik iets in over dat je serialize altijd in ombinatie met base64_encode zou moeten gebruiken om dataloss te voorkomen.
 
Dennis vp

dennis vp

01/04/2005 20:13:00
Quote Anchor link
:S kan het niet simpeler?
Ik bedoel zou toch op een simpeler manier moeten kunnen dan de boel te gaan serialiseren .. lijkt mij.. Dan zou ik em nog beter in een sessie kunnen zetten tijdelijk.
 
Martijn B

Martijn B

01/04/2005 20:14:00
Quote Anchor link
Ik snap dus totaal niet wat je wil maar dit werkt niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo"<input type='hidden' name='sessie$i' value='".dearray[$i]"'>";
?>


Het kan zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo"<input type='hidden' name='sessie$i' value='{$dearray[$i]}'>";
?>


of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo"<input type='hidden' name='sessie$i' value='".$dearray[$i]."'>";
?>
Gewijzigd op 01/04/2005 20:15:00 door Martijn B
 
Dennis vp

dennis vp

01/04/2005 21:41:00
Quote Anchor link
ja die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo"<input type='hidden' name='sessie$i' value='".$dearray[$i]."'>";  
?>

had ik ook.. puntje vergeten in me topicstart..

maar als ik dan het form submit en dus de value wil uitlezen is ie leeg..
maw:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if ($_POST['bevestig'])
{

echo"".$_POST['sessie1']."";
}

?>

geeft een lege waarde.. hoewel sessie1 bestaat (ook te zien in bron). Das zeg maar sessie$i..
snap je?
 
Martijn B

Martijn B

01/04/2005 22:34:00
Quote Anchor link
Wat staat er in $dearray[$i] en komt php wel in die if ?
 
Dennis vp

dennis vp

01/04/2005 22:59:00
Quote Anchor link
$dearray[$i] staat een datum in..
en ja, hij komt in de if...

als ik die array print waar ik em vul komt er wel een waarde uit...
Gewijzigd op 01/04/2005 23:00:00 door dennis vp
 
Dennis vp

dennis vp

03/04/2005 17:49:00
Quote Anchor link
is het niet mogelijk?
 
- SanThe -

- SanThe -

03/04/2005 18:03:00
Quote Anchor link
Hoe kom je aan $dearray[$i]? Uit een form? Dan eerst ophalen met $_POST.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.