array met gewoon getal vullen wil niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lex moen

lex moen

13/08/2015 12:06:43
Quote Anchor link
Ik heb dit stukje.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$seed
= 500;
// for the demo:
$amounts = Array(
        "Optie A: "=> 60),
        "Optie B: "=>rand(0,$seed),
        "Optie C: "=>rand(0,$seed),
        "Optie D: "=>rand(0,$seed),
        "Optie E: "=>rand(0,$seed),
        "TOTAAL : "=>rand(0,$seed),

        );


?>

wanneer ik voor Optie A ook een rand(0,$seed) heb werkt het, wanneer ik er een getal, of $optieA (opgehaald uit de database)voor in de plaats doe, zoals hierboven, dan krijg ik een lege pagina. volgens phpnet zou dat toch moeten kunnen ' 'om de 60 helpt ook niet
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:40:08
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

13/08/2015 12:11:21
Quote Anchor link
Je hebt sowieso al een komma teveel. Na het laatste array item staat namelijk ook nog een komma.

Maar dat zou voor de inhoud van het eerste item niet uit mogen maken.

Probeer eens eens var_dump van $amounts te doen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($amounts); ?>
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

13/08/2015 12:12:19
Quote Anchor link
Dat haakje na de 60 hoort er niet.
 
Lex moen

lex moen

13/08/2015 12:13:37
Quote Anchor link
ah, natuurlijk, dom van me

bedankt!
 
Willem vp

Willem vp

13/08/2015 16:34:25
Quote Anchor link
Ramon van Dongen op 13/08/2015 12:11:21:
Je hebt sowieso al een komma teveel. Na het laatste array item staat namelijk ook nog een komma.

Ik vind het een goede programmeerstijl om die komma juist wél te laten staan. Dat heeft enkele voordelen als je later elementen toevoegt. Ten eerste kun je niet meer vergeten om een komma achter het voorgaande element te plaatsen, maar wat ik belangrijker vind: als je met een diff-tool de verschillen tussen de twee versies bekijkt, zal de diff-tool niet die ene regel markeren omdat er een komma is toegevoegd. De diffs blijven daardoor dus cleaner.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/08/2015 19:34:41
Quote Anchor link
+1 voor opmerking over diffs

Was het al eens met deze structuur, maar het bovenstaande is nog een extra argument om deze stijl te gebruiken.

Nu alleen nog afleren in JavaScript :).
 
Wouter J

Wouter J

14/08/2015 12:06:52
Quote Anchor link
In JavaScript is het ook toegestaan, alleen in JSON niet (en ja, daar afleren is inderdaad moeilijk :P)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.