Array met txt file..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

07/03/2011 14:40:27
Quote Anchor link
Goede middag allemaal.

Ik wil een txt bestand in een array zetten.
Hoe doe ik dit goed? Op het internet staat het niet duidelijk.

Wat in het txt bestand staat:
computer, ipad, rekenmachine, beeldscherm,

Zou iemand mij op weg kunnen helpen?

Toevoeging op 07/03/2011 14:52:07:

Ik heb al het een en het ander gevonden.
Als je file() gebruikt leest hij ze automatisch in een array.
Weer te snel aan het vragen gegaan...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:53:36
 
John D

John D

07/03/2011 14:56:57
Quote Anchor link
text bestand inlezen met file functies en exploden naar een array op de komma??
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/03/2011 15:12:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$file
= "mijn_tekstfile.txt"; // zelf aanpassen
$mijn_array = explode(",", file_get_contents($file));
// controleren of alles werkt
echo '<pre>'. print_r($mijn_array, 1) .'</pre>';
?>


Is dit wat je wil?
Gewijzigd op 07/03/2011 15:15:17 door Kris Peeters
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

07/03/2011 15:22:29
Quote Anchor link
Zie mijn edit.
Heb het zo gedaan:
{
DIT IS w3gahjxkr.txt
appel
kris
ocirina
banaan
john
telefoon
}

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$file
= file("w3gahjxkr.txt");
$number = array_rand($file);

echo $file[$number];
?>


Random name maker. Dus soms kris soms willem etc...

Toevoeging op 07/03/2011 15:26:44:

BTW
Dit werkt niet, ik krijg iederen keer 2 nieuwe woordjes.
Hij zou toch 1 woord moeten veranderen maar de andere niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$file
= file("w3gahjxkr.txt");
    $number = array_rand($file);
    
    if(($_SESSION['woordje']) == '' OR empty($_SESSION['woordje']))
    {

        $_SESSION['woordje'] = $file[$number];
    }

    
    echo "Bestand: ".$file[$number]."<br>";
    echo "Sesie: ".$_SESSION['woordje'];
?>
Gewijzigd op 07/03/2011 15:24:12 door Ocirina Ocirina
 
- SanThe -

- SanThe -

07/03/2011 15:31:03
Quote Anchor link
Mist session_start();
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

07/03/2011 15:31:49
Quote Anchor link
OMG:$ bedankt...:P
 
Kris Peeters

Kris Peeters

07/03/2011 15:33:48
Quote Anchor link
Ocirina - op 07/03/2011 15:22:29:
...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    if(($_SESSION['woordje']) == '' OR empty($_SESSION['woordje']))

?>


Maak daar eens van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  if( empty($_SESSION['woordje']))
?>


Ook wanneer $_SESSION['woordje'] gelijk is aan '' zal empty er een true aan geven
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

07/03/2011 15:35:52
Quote Anchor link
@kris
Ja, heb ik al gedaan.
Ik dacht dat het mischien daar aan lag.
Alsnog bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.