array multisort

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

06/02/2008 09:27:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik probeer dmv een while-lus waarden uit mijn database in een array te stoppen, zodat ik ze later kan sorteren op meerdere waarden.

Dit doe ik op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php
    $sql
= "
    SELECT DISTINCT
        Week,
        Werkbonnummer,
        Debiteurennummer,
        Datum,
        MONTH(Datum) AS Datum_maand,
        DAY(Datum) AS Datum_dag,
        Werknemer,
        [Ma-Vrij] AS ma_vrij,
        Za,
        Zo,
        Productgroep,
        Periode,
        [ICG TS] AS icg_ts,
        Land,
        SUM(Materiaalkosten) AS materiaalkosten,
        SUM(Arbeidskosten) AS arbeidskosten,
        SUM(Autokosten) AS autokosten
    FROM
        T_WEEKSTAAT
    WHERE
        Periode LIKE '"
.$_POST['periode']."' AND
        Productgroep NOT LIKE '' AND
        [ICG TS] NOT LIKE ''
    GROUP BY
        Datum,
        Productgroep,
        Land,
        Week,
        Werkbonnummer,
        Debiteurennummer,
        Werknemer,
        [Ma-Vrij],
        Za,
        Zo,
        Periode,
        [ICG TS]"
;
        
    $rs = odbc_exec($dsn, $sql) or trigger_error(odbc_error());
    $i = 0;
    
    $icg = Array();
    while ($row = odbc_fetch_object($rs)) {
        
        $week = trim($row->Week);
        $werkbonnr = trim($row->Werkbonnummer);
        $debnr = trim($row->Debiteurennummer);
        $datum = $row->Datum;
        $maand = $row->Datum_maand;
        $dag = $row->Datum_dag;
        $werknmr = $row->Werknemer;
        $ma_vrij = $row->ma_vrij;
        $za = $row->Za;
        $zo = $row->Zo;
        $productgrp = $row->Productgroep;
        $periode = $row->Periode;
        $icg_ts = $row->icg_ts;
        $land = $row->Land;
        $materiekosten = $row->materiaalkosten;
        $arbeidskosten = $row->arbeidskosten;
        $autokosten = $row->autokosten;
        
        $icg[$i]['week'] = $week;
        $icg[$i]['werkbonnr'] = $werkbonnr;
        $icg[$i]['debnr'] = $debnr;
        $icg[$i]['debnaam'] = $debnaam;
        $icg[$i]['datum'] = $datum;
        $icg[$i]['dag'] = $dag;
        $icg[$i]['maand'] = $maand;
        $icg[$i]['werknmr'] = $werknmr;
        $icg[$i]['ma_vrij'] = $ma_vrij;
        $icg[$i]['za'] = $za;
        $icg[$i]['zo'] = $zo;
        $icg[$i]['productgrp'] = $productgrp;
        $icg[$i]['periode'] = $periode;
        $icg[$i]['icg_ts'] = $icg_ts;
        $icg[$i]['land'] = $land;
        $icg[$i]['materiekosten'] = $materiekosten;
        $icg[$i]['arbeidskosten'] = $arbeidskosten;
        $icg[$i]['autokosten'] = $autokosten;
        
        $i++;    
}

$aantal_records = $i;

if (!empty($icg)) {
foreach($icg as $sortarray) {
$column[] = $sortarray['maand'];
$column2[] = $sortarray['productgrp'];
$column3[] = $sortarray['land'];
array_multisort($column, SORT_DESC, SORT_NUMERIC,
                       $column2, SORT_DESC, SORT_REGULAR,
                       $column3, SORT_DESC, SORT_REGULAR);
}
}

?>

Nu doet hij de multisort niet goed, de maanden staan niet goed gesorteerd en de productgroepen staan nog steeds door elkaar :(
Ziet iemand wat ik fout doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:18:53
 
Cees St

Cees St

06/02/2008 11:02:00
Quote Anchor link
Heb je al gekeken of je GROUP BY wel werkt.

Zelf gebruik ik altijd eerst een ORDER BY en daarop dan de GROUP BY.

Zo uit het hoofd weet ik niet of dat het verplicht is het zo te doen.

Suc6

Cees
P.s. Snap ook niet waarom die multisort dan nog nodig is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cees St
 
Frank -

Frank -

06/02/2008 11:11:00
Quote Anchor link
1) LIKE mag je vervangen door =, LIKE probeer je altijd te vermijden en heb je nooit nodig wanneer je geen % gebruikt.
2) [Ma-Vrij]... blokhaken [] zijn verboden, haal die dus weg. En ga niet jezelf voor schut zetten door backtics ` te gebruiken, daarmee raak je van de wal in de sloot.
3) Sorteren zou ik met een ORDER BY doen, dat is vele malen handiger.
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

06/02/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Ik heb nu een ORDER BY toegepast.
de blokhaken werden gegenereerd door Acces dus heb ik ze overgenomen en al zijn ze verboden, ze werken prima. Deze database gebruik ik nu om de gegevens tevoorschijn te toveren (ja ik weet het, geen commentaar)

LIKE heb ik vervangen door =

Het werkt nu prima, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.