array naar string omzetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Cunces v

cunces v

28/12/2008 15:17:00
Quote Anchor link
Om volgende query te gebruiken zou ik een array willen omzetten naar een String, maar tegelijk al de arrayelementen opslitsen met een ,

"SELECT * from tabel9 where nr in ()";

Dit is wat ik al heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    $nrs
="";
    $aantallen="";
    for ($i=0; $i<"$aanta"; $i++)    {
    $nrs=        $nrs          + $arraynr["$i"];
    $aantallen=$aantallen + $arrayaantal["$i"] + ",";
    }

?>

deze werkt maar nu zit ik natuurlijk met die laatste komma teveel.
Weet iemand hoe ik die eraf haal? Of een beter script/functie?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cunces v
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:50:13
 
Gerard M

Gerard M

28/12/2008 15:19:00
Quote Anchor link
Je kan de comma weghalen dmv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$aantallen
= rtrim($aantallen, ',');

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

28/12/2008 15:20:00
Quote Anchor link
Zie implode().
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Noppes

Noppes

28/12/2008 15:23:00
Quote Anchor link
zet php code altijd tussen <?php ?> blokken
het qouten van variabelen is in principe fout
leer je eigen aan strings te qouten met '' (enkele qoutes) ipv "" (dubbele qoute) met uitzondering van:
- sql statements
- \r \n \t, maar als je deze nodig hebt dan kan je beter constanten defineren zoals je al het PHP_EOL


array
implode <--
explode
 
Cunces v

cunces v

28/12/2008 15:23:00
Quote Anchor link
Oké bedankt beiden! Ga voor SanThe z'n manier gaan :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.