Array opbouw (submit)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 21:48:55
Quote Anchor link
Goede avond,

Mijn vraag is hoe ik deze array het beste kan opbouwen.
Ik wil dat het nummer en de naam een soort van gekoppeld zijn zodat ik deze later met een foreach kan uitlezen en samen kan tonen

Onderstaand een voorbeeld van mijn HTML

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 12:52:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:12:36
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de 'number' leidend is.

Dan zou ik iets doen als:

<input name="item[$number][$name]"/>
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 22:15:42
Quote Anchor link
Hi Ariën,


Het zijn wel altijd 2 losse inputs zeg maar, kan dat ook op een of andere manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:17:29
Quote Anchor link
Dat maakt toch niet uit?
Je wilt de data juist gegroepeerd hebben in je array-boom.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/04/2020 22:59:12
Quote Anchor link
Hoeft niet eens zo ingewikkeld. Zolang je deze velden in paren toevoegt / er altijd evenveel paren zijn kun je het prima doen zoals je in je oorspronkelijke bericht voorstelt. Zolang je validatie daar maar rekening mee houdt. Je loopt door het ene array heen en controleert of de index van de ander bestaat en of de inhoud voldoet aan de regels die voor dat veld gelden.

EDIT: dit wordt mogelijk een ander verhaal als je bestaande informatie wijzigt, mogelijk is deze opgeslagen in een specifiek record (met een specifiek id), dan is het wel zaak om deze te vermelden, maar ook daar hoef je geen extra dimensie toe te voegen maar vul je gewoon een index in in de reeds aanwezige haken om het bijbehorende record bij te kunnen werken.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:01:06 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:07:43
Quote Anchor link
Als ik

Input rij 1: 10 jan
Input rij 2: 23 bert

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form action="" method="post">
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input type="submit" value="send"/>
</form>    
<?php
print_r($_POST['explode']);
?>


Dan is de uitkomst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [number] => 23 [name] => bert )


Hij overruled de eerste.

Zoiets moet de uitkomst worden dat ik ze een voor een kan doorlopen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
array(
    array(
        'number' => '10',
        'name' => 'jan',
    ),

    array(
        'number' => '23',
        'name' => 'bert',
    ),
)

?>



Het kan ook zijn dat een nummer 2x voorkomt maar ze moeten wel op nummer gesorteerd worden.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:08:08 door Bryan De Baar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:11:37
Quote Anchor link
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>

Zou dan beter moeten werken.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:28:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <input name="item[1][number]"/><input name="item[1][name]"/>
    <input name="item[2][number]"/><input name="item[2[name]"/>

Zo krijg ik ze wel in groepen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:31:11
Quote Anchor link
Aah, dat is mooi :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/04/2020 00:38:44
Quote Anchor link
:p

Waarom niet gewoon wat je oorspronkelijk had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input name="number[]"><input name="name[]">
<input name="number[]"><input name="name[]">

al dan niet met specifieke indexen?

Houd het simpel.

Doorlopen kun je zoals ik al aangaf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach ($_POST['number'] as $index => $numberValue) {
    // ... doe iets met $numberValue ...
    // ... en de bijbehorende name zit in $_POST['name'][$index] ...

}
?>

Veel makkelijker wordt het niet?

item[<index>][<whatever>] kan natuurlijk ook, maar dat is een stuk minder flexibel omdat je dan de hele tijd expliciet indexen moet opgeven (die je ook als teller ergens bij zult moeten houden) ingeval je straks dynamisch items wilt kunnen toevoegen en verwijderen? Dan moet je de hele tijd zitten te klooien met het expliciet instellen van indexen. En je kunt er dan ook niet vanuit gaan dat dit een "sluitende rij" is, want wat als je item 1 t/m 5 hebt, en dan index 3 er tussenuit kiepert? Dan is het toevoegen van een groep velden als number[], name[] of whatever[] toch een stuk makkelijker, en de juiste index en de velden die dan tezamen een item vormen zoek je bij de verwerking wel bij elkaar.
Gewijzigd op 08/04/2020 00:50:01 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.