Array opbouw (submit)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 21:48:55
Quote Anchor link
Goede avond,

Mijn vraag is hoe ik deze array het beste kan opbouwen.
Ik wil dat het nummer en de naam een soort van gekoppeld zijn zodat ik deze later met een foreach kan uitlezen en samen kan tonen

Onderstaand een voorbeeld van mijn HTML

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:32:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:12:36
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de 'number' leidend is.

Dan zou ik iets doen als:

<input name="item[$number][$name]"/>
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 22:15:42
Quote Anchor link
Hi Ariën,


Het zijn wel altijd 2 losse inputs zeg maar, kan dat ook op een of andere manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:17:29
Quote Anchor link
Dat maakt toch niet uit?
Je wilt de data juist gegroepeerd hebben in je array-boom.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/04/2020 22:59:12
Quote Anchor link
Hoeft niet eens zo ingewikkeld. Zolang je deze velden in paren toevoegt / er altijd evenveel paren zijn kun je het prima doen zoals je in je oorspronkelijke bericht voorstelt. Zolang je validatie daar maar rekening mee houdt. Je loopt door het ene array heen en controleert of de index van de ander bestaat en of de inhoud voldoet aan de regels die voor dat veld gelden.

EDIT: dit wordt mogelijk een ander verhaal als je bestaande informatie wijzigt, mogelijk is deze opgeslagen in een specifiek record (met een specifiek id), dan is het wel zaak om deze te vermelden, maar ook daar hoef je geen extra dimensie toe te voegen maar vul je gewoon een index in in de reeds aanwezige haken om het bijbehorende record bij te kunnen werken.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:01:06 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:07:43
Quote Anchor link
Als ik

Input rij 1: 10 jan
Input rij 2: 23 bert

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form action="" method="post">
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input type="submit" value="send"/>
</form>    
<?php
print_r($_POST['explode']);
?>


Dan is de uitkomst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [number] => 23 [name] => bert )


Hij overruled de eerste.

Zoiets moet de uitkomst worden dat ik ze een voor een kan doorlopen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
array(
    array(
        'number' => '10',
        'name' => 'jan',
    ),

    array(
        'number' => '23',
        'name' => 'bert',
    ),
)

?>



Het kan ook zijn dat een nummer 2x voorkomt maar ze moeten wel op nummer gesorteerd worden.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:08:08 door Bryan De Baar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:11:37
Quote Anchor link
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>

Zou dan beter moeten werken.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:28:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <input name="item[1][number]"/><input name="item[1][name]"/>
    <input name="item[2][number]"/><input name="item[2[name]"/>

Zo krijg ik ze wel in groepen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:31:11
Quote Anchor link
Aah, dat is mooi :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/04/2020 00:38:44
Quote Anchor link
:p

Waarom niet gewoon wat je oorspronkelijk had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input name="number[]"><input name="name[]">
<input name="number[]"><input name="name[]">

al dan niet met specifieke indexen?

Houd het simpel.

Doorlopen kun je zoals ik al aangaf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach ($_POST['number'] as $index => $numberValue) {
    // ... doe iets met $numberValue ...
    // ... en de bijbehorende name zit in $_POST['name'][$index] ...

}
?>

Veel makkelijker wordt het niet?

item[<index>][<whatever>] kan natuurlijk ook, maar dat is een stuk minder flexibel omdat je dan de hele tijd expliciet indexen moet opgeven (die je ook als teller ergens bij zult moeten houden) ingeval je straks dynamisch items wilt kunnen toevoegen en verwijderen? Dan moet je de hele tijd zitten te klooien met het expliciet instellen van indexen. En je kunt er dan ook niet vanuit gaan dat dit een "sluitende rij" is, want wat als je item 1 t/m 5 hebt, en dan index 3 er tussenuit kiepert? Dan is het toevoegen van een groep velden als number[], name[] of whatever[] toch een stuk makkelijker, en de juiste index en de velden die dan tezamen een item vormen zoek je bij de verwerking wel bij elkaar.
Gewijzigd op 08/04/2020 00:50:01 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.