Array parsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marco

Marco

05/11/2008 23:44:00
Quote Anchor link
Ik heb de volgende foutief geformatte array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y",
                "Immunity" => "autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V",
                "Admin" => "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client",
                "Admin" => "admin spray",
            ),


De array is niet correct geformat, omdat deze uit een ander programma komt, wat niet met PHP werkt. PHP moet de array gaan parsen, dus heb ik de handel kunnen omzetten naar bovenstaande. Het programma die dit genereert, kan blijkbaar wel overweg met dubbele keys, maar in PHP werkt dat natuurlijk niet.

De code kan weleens anders worden, maar PHP moet het kunnen blijven parsen, dus hoe kan ik het stuk code formatten dat het wel werkt? In andere woorden, hoe kan ik de code door PHP laten veranderen in dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client admin spray",
            ),
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 13:20:08
 
- SanThe -

- SanThe -

05/11/2008 23:48:00
Quote Anchor link
Hoe wordt het er nu ingeschreven?
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:06:00
Quote Anchor link
Zoals het eerste stuk code wat ik liet zien. De originele code is nog anders en heb ik niet in mijn post gezet. Ter informatie; het origineel was dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
"flags"
            {
                "Immunity"    "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y"
                "Immunity"    "autojoin"
                "Admin"    "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V"
                "Admin"    "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client"
                "Admin"    "admin spray"
            }


De array uit de eerste code geeft hierdoor alleen wat steeds in de laatste van de dubbele keys beschreven wordt, dus dat is dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
"Immunity" => "autojoin"
"Admin" => "admin spray"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Met dat 'origineel' kan je niks. Je kan wel iets doen op het moment dat het originaal wordt aangemaakt.
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:26:00
Quote Anchor link
Wat bedoel je precies met 'op het moment dat het origineel' wordt aangemaakt?
Het origineel is verder ook niet echt belangrijk, omdat PHP er inderdaad niks mee kan. Daarom heb ik die ook (via PHP, want het moet automatisch) kunnen formatten naar het eerste stuk code wat ik in deze thread heb gepost.

Dus ik moet eigenlijk een script hebben die dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y",
                "Immunity" => "autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V",
                "Admin" => "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client",
                "Admin" => "admin spray",
            ),


veranderd in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client admin spray",
            ),
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 00:36:00
Quote Anchor link
Dat snap ik. Maar hoe maak je die eerste?
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:38:00
Quote Anchor link
Met een aantal handige str_replaces:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    public function convertToArray($clientsfile) {
        $subjects_a = array(" ", "\t", "{", "}", "%02%");
        $replacements_a = array("%02%", " => ", "=> array(", "),", " ");

        $subjects_b = array();
        $replacements_b = array();

        $newclientsfile = array();
        foreach($clientsfile as $key => $value) {
            while(strpos($value, "\t") === 0) {
                $value = substr($value, 1);
            }

            $value = str_replace($subjects_a, $replacements_a, $value);
            $value = str_replace($subjects_b, $replacements_b, $value);
            if(strpos($value, "=>")) {
                $value = $value.",";
            }

            $newclientsfile[] = $value;
        }


        return $newclientsfile;
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marco
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 00:46:00
Quote Anchor link
Okee, het wordt al iets duidelijker. Nu zou ik nog willen weten wat er in $clientsfile zit. Dus in de aanroep van de funtie.
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:50:00
Quote Anchor link
Ok, das mooi :)

In $clientsfile zit de originele versie van het bestand dat omgezet gaat worden, waar dus die code in staat waar je niks mee kan. Dat is in de array gezet met file():
$clientsfile = file("clients.txt");
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 00:52:00
Quote Anchor link
Geef eens een paar regels uit die file. Even om te zien hoe dat in elkaar steekt.
 
Marco

Marco

06/11/2008 00:56:00
Quote Anchor link
Het bestand heet clients.txt en ziet er zo uit:
http://www.themadman.nl/clients.txt
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 01:02:00
Quote Anchor link
Ik begrijp uit een ander topic van jou dat je dat bestand zelf creëert. Wat is het doel van dat bestand? Alleen opslaan van gegevens of moet dat persé in dat format?
 
Marco

Marco

06/11/2008 01:05:00
Quote Anchor link
Ik heb in een ander topic het erover gehad om dit bestand naar een format die php verstaat te converteren, maar ik maak de file niet zelf. Het bevat gegevens over rechten die users hebben op een server. Het moet ook perse in die format, omdat ik het bestand dus niet zelf maak en de parser niet php is. De rechten van users moeten ook via een website aangepast kunnen worden, dus wil ik het bestand leesbaar maken voor php, maar de format moet uiteindelijk hetzelfde zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 01:08:00
Quote Anchor link
En wat heb je nodig uit die file? Alles? En hoe zou je het willen hebben?
Ik heb hier al een testomgeving dus kom maar met je probleem.
 
Marco

Marco

06/11/2008 01:16:00
Quote Anchor link
Ik moet inderdaad zo'n beetje alles uit de file hebben:
- De naam van users moet aan te passen zijn;
- De steamid van users moet aan te passen zijn;
- De flags van users moeten aan te passen zijn;
- De groups waar users deel van uitmaken moeten aan te passen zijn;
- De groups zelf moeten aan te passen zijn.

Hoe ik het binnenkrijg maak niet zo heel veel uit, als een heel andere aanpak de oplossing biedt, mag dat ook, zolang het maar php is natuurlijk. Zelf vond ik de aanpak met arrays een vrij goeie, omdat de originele file er vrij veel op lijkt, en het een duidelijke structuur biedt.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 01:21:00
Quote Anchor link
Ik zal eens even gaan puzzelen.
Als je af en toe mijn testuitvoer wilt zien die staat hier onder 'test'.
 
Marco

Marco

06/11/2008 01:25:00
Quote Anchor link
Ok, dat stel ik zeer op prijs.
 
Mathijs -

Mathijs -

06/11/2008 01:48:00
Quote Anchor link
dat array idee lijkt me niet eens zo slecht. santhe zal vast met een uitgebreidere oplossing komen, maar hier een ideetje:

maak van die dubbele items gewoon een array.

dus ipv:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
"flags" => array(
                "Immunity" => "grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y",
                "Immunity" => "autojoin",
                "Admin" => "q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V",
                "Admin" => "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client",
                "Admin" => "admin spray",
            ),


iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
"flags" => array(
                "Immunity" => array("grav ping afk a b c d e f g h i k l m n o p q r s t u v x y", "autojoin"),
                "Admin" => array("q2 q3 grav pban A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V", "W X Y Z a b c d e f g i k l m o p q r s t v w x y z client", "admin spray"),
            ),
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 10:18:00
Quote Anchor link
Ik heb best een tijd zitten puzzelen, maar ik ben bang dat ik het niet voor elkaar krijg.
 
Marco

Marco

06/11/2008 10:27:00
Quote Anchor link
Das jammer, zou je wel even willen posten wat je bereikt hebt? Ik heb de output in de gaten gehouden, maar daar staat geen php tussen.
 
- SanThe -

- SanThe -

06/11/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Ik heb verschillende dingen geprobeerd, maar daar heb je echt niets aan. Misschien dat het simpeler zou zijn met een ander file-format. Maar ook dat weet ik niet zeker.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.