array sorteren per line

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen

Jeroen

16/11/2005 23:17:00
Quote Anchor link
ik sorteert arrays per regel en zet hier een regel nummer voor

dus moet je zoiets als

1. 892892 - sjaak
2. 8437- pieter
etc etc

krijgen, dit werkt alleen hij laat als er bijv 2 regels zijn ook 3 en 4 zien dit is dan de output:

1. 892892 - sjaak
2. 8437- pieter
3. 4.

mijn code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
    function read($bestand)
    {

        $o = fopen ($bestand, "r");
        
        $score[0] = "";
        
        while (!feof($o))
        {

             $score[] = fgets($o, 4096);
        }

        
        return $score;
    }

$score = read("highscore.txt");
array_multisort($score, SORT_ASC, SORT_NUMERIC);
$plaats = 0;
foreach ($score as $key => $val) {
    $plaats = $plaats + 1;
   echo "$plaats. $val";
}

?>


met behulp van tutorial.. ik ben erg slecht in php met txt bestanden (A)
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:25:56
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/11/2005 23:22:00
Quote Anchor link
Hoi Jeroen,

het eerste stuk van je code kan een stuk makkelijker met:

$score = file ($bestand);

Voor de rest zou het handig zijn als je een klein deeltje van dat tekstbestand zou kunnen plakken hier. Ik snap niet zo goed wat je bedoelt met "als er 2 regels zijn"

edit: typo
Gewijzigd op 16/11/2005 23:26:00 door Jan Koehoorn
 
Jeroen

Jeroen

16/11/2005 23:28:00
Quote Anchor link
als het tekstbestand deze inhoud heeft

7 punten - jan
8 punten -pieter

bijvoorbeeld dan wil ik ook alleen dat hij er 1. en 2. voor zet maar ik krijg dan ook 3. 4. als output.

Ook als er bijvoor 20 regels in staan dan krijg ik 21. 22. ook zonder een verdere waarde.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/11/2005 23:32:00
Quote Anchor link
Staan er niet gewoon een paar newlines teveel aan het einde van je tekstbestand? Open je tekstbestand eens in kladblok. Ga met de cursor achter de laatste letter staan en hou 'delete' een tijdje ingedrukt. Sla het daarna op.
Gewijzigd op 16/11/2005 23:32:00 door Jan Koehoorn
 
Jeroen

Jeroen

17/11/2005 14:08:00
Quote Anchor link
als ik gewoon file() doe dan doet hij het wel goed.. bedankt:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.