Array uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

05/12/2015 21:50:52
Quote Anchor link
Ik heb de volgende gegevens op de volgende manier in een database staan:

$string = "bananen, appels, peren, aardbeien';


Hoe kan ik nu checken of bijvoorbeeld 'bananen' voorkomt in de $string?
Een if in array krijg ik niet aan de praat....
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:01:26
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

05/12/2015 22:33:22
Quote Anchor link
Het is ook geen array. Het is een nietszeggende string voor een database. Ga normaliseren, dus de waarden als aparte records in een nieuwe tabel. Dan kun je gewoon joinen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

05/12/2015 23:31:48
Quote Anchor link
De manier waarop je het in je database hebt staan lijkt niet te kloppen, maar hier lees je hoe je in een string kunt zoeken (voorbeeld 1):

http://php.net/manual/en/function.strpos.php
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/12/2015 23:36:10
Quote Anchor link
In MySQL zelf (in een query) zou je dit met de MySQL functie LOCATE() kunnen bereiken denk ik, maar ja, je tabel een betere structuur geven is wellicht een beter idee (al kan het serialiseren van data soms ook wel een goed idee zijn, maar hier wellicht niet).
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/12/2015 00:41:00
Quote Anchor link
Het enige geval dat ik zo snel kan bedenken waar serialiseren handig kan zijn is wanneer je 100% zeker weet dat je niet in de data hoeft te zoeken. Maar dan zou ik niet gaan scheiden met komma's, maar een json string in de database zetten, of serialize() gebruiken. Echter, dit zijn gegevens waar je waarschijnlijk in wilt zoeken, bijvoorbeeld "welke mensen hebben o.a. voor banaan gekozen?" Dat is alleen fatsoenlijk op te lossen door goed te normaliseren.
 
Daan Vee

Daan Vee

06/12/2015 12:39:18
Quote Anchor link
Ik snap het :)
Dan moet ik alleen een array zien te maken vanuit een formulier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
echo "<input type=\"checkbox\" name=\"audio[]\" value=\"Z1\">Microfoon - zender 1<br>";
echo "<input type=\"checkbox\" name=\"audio[]\" value=\"Z2\">Microfoon - zender 2<br>";
echo "<input type=\"checkbox\" name=\"audio[]\" value=\"Z3\">Microfoon - zender 3<br>";
echo "<input type=\"checkbox\" name=\"audio[]\" value=\"Z4\">Microfoon - zender 4<br><br>";


De aangevinkte microfoons moeten in een array worden opgeslagen in een database. Hoe krijg ik dat voor elkaar?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2015 12:47:13
Quote Anchor link
Een tip als eerste: Met een single-quoted echo hoef je niet je double-quotes te escapen met een \.

Na het versturen van je formulier heb je al je data in een array staan in $_POST['audio']. Deze kan je met foreach() uitlezen en gebruiken in een INSERT-querie.
Gewijzigd op 06/12/2015 12:47:47 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

06/12/2015 13:01:21
Quote Anchor link
Hoe ziet die foreach() er bij mij uit dan?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2015 13:09:01
Quote Anchor link
foreach($_POST['audio'] as $item) {
// hier je query met $item als value.
}
 
Daan Vee

Daan Vee

06/12/2015 13:20:01
Quote Anchor link
Een hele domme vraag, maar ik snap niet wat dan in de query moet staan...
Op deze manier gaat het fout:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
foreach($_POST['audio'] as $audio) {
$update_item = mysql_query("UPDATE items SET audio = '".$audio."' WHERE itemID ='".$itemID."'");
}


Dan komt alleen de laatst aangevinkte microfoon in de database te staan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2015 13:29:24
Quote Anchor link
Je wilt toch iets TOEVOEGEN?
dan moet je een INSERT INTO query gebruiken.
 
Daan Vee

Daan Vee

06/12/2015 13:31:14
Quote Anchor link
Dan ben ik onduidelijk geweest....
De hele rits audio moet in de kolom audio komen bij een bepaald ID.
En dan dus op de volgende manier: "Z1", "Z3", "Z4"
Hoe doe ik dat dan?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/12/2015 14:30:21
Quote Anchor link
De hele rits? Dat wil je niet, dan kun je er niks meer mee. Nogmaals, ga normaliseren. http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/normaliseren/150/ is een goed begin.
De basis is dat je een aparte tabel gebruikt om de "audio" in op te slaan, met een verwijzing naar het ID dat je al hebt.
 
Daan Vee

Daan Vee

11/12/2015 09:38:25
Quote Anchor link
Maar is het niet mogelijk om de opties van de aangevinkte checkboxen in een array te krijgen?
Desnoods met cijfers, ipv tekst....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2015 09:48:20
Quote Anchor link
Wat geeft print_r($_POST['audio']); nu dan na het versturen van je formulier?
Gewijzigd op 11/12/2015 09:48:51 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

11/12/2015 10:33:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
      
          echo "<input type=\"checkbox\" name=\"audio[]\" value=\"VID-C\">VIDEO COMPLEET<br>";  
          echo "<input type=\"checkbox\" name=\"audio[]\" value=\"VID-M\">VIDEO MEELEES<br>";  
          
          echo "<input type=\"checkbox\" name=\"audio[]\" value=\"UNDERSCORE\">UNDERSCORE<br><br>";


Als ik de eerste twee checkboxen aanvink krijg ik dit terug:

Array ( [0] => VID-C [1] => VID-M )
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2015 10:36:29
Quote Anchor link
foreach($_POST['audio'] as $key => $value) {

En in die twee variabelen staan de key en de value
 
Daan Vee

Daan Vee

11/12/2015 10:55:45
Quote Anchor link
Ik snap wat je doet, maar ik snap het volgende niet:

Hoe krijg ik daar zo'n mooie lijst van, zoals:

"VID-C", "VID-M"

Want die regel moet m'n database in....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2015 11:03:01
Quote Anchor link
In $value staat de waarde uit de huidige iteratie die de foreach doorloopt.

En dan steeds een INSERT INTO uitvoeren in de loop.

Het lijkt mij niet logisch om alle waardes in één record te plaatsen.
Gewijzigd op 11/12/2015 11:04:22 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

11/12/2015 11:05:28
Quote Anchor link
Maar het moet in één veld in de database komen...
Dus ik moet er van tevoren al zo'n regel als: "VID-C", "VID-M" van hebben....
Hoe krijg ik die met zo'n foreach loop?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2015 11:16:04
Quote Anchor link
Maar waarom wil je dat? Het druist behoorlijk in tegen database-normalisatie.

Zo wordt het later lastig om te tellen wanneer of door wie er het product/voorwerp/item VID-C of VID-M is gebruikt.

Zo een opsomming is leuk om te tonen, maar waardeloos voor databases.
Gewijzigd op 11/12/2015 11:17:27 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.