Array vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Scrptr

Scrptr

09/11/2007 16:59:00
Quote Anchor link
Ik ben weer met php begonnen en ben nu weer flink aan het oefenen. Ik ben ter oefening nu bezig met een kaartspelletje. Alleen loop ik vast.
Ik wil een/meerdere array(s) hebben waarin de kleur en de naam van de kaart in staat (bijv. 2 of Boer).
Vervolgens maak een een andere array aan waar je hand in staat. Dus welke kaarte je tot je beschikking hebt. Alleen hoe kan ik het beste kijken welke hoogste kaart er in je hand is, en of ze dubbel voorkomen.
Kan iemand mij hier mee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 17:10:13
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

09/11/2007 17:05:00
Quote Anchor link
Kan je niet zoiets maken als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$waardes
= range(1,14);
$kaarten = array('2','3',...,'koning','aas');

?>


De 1 van waards komt dan overeen met de 2
En de 14 komt dan overeen met de aas.

Dus als je bijvoorbeeld een koning hebt, is het 13. Heb je een andere bijvoorbeeld een boer (dus 11), weet je dat de aas koning hoger is dan de boer.

Je zou ook zoiets kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

array(array('waarde'=>1,'naam'=>'2'),...,array('waarde'=>14,'naam'=>'aas'));

?>


Hier kan je ook vrij gemakkelijk de kaarten vergelijken door simpel te kijken wel getal (de waarde) het hoogste is.

Edit:
Om te controleren of al iets in de array staat, kan je in_array() gebruiken, er was ook een functie, die alle array keys terug gaf, bij het zoeken. Als hij dan meer dan 1 bevat, weet je dat ze dubbel zijn..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arian Stolwijk
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

09/11/2007 17:06:00
Quote Anchor link
Is wel een behoorlijke opdracht om weer mee te beginnen hoor ;P

Je kan beter een array maken maken met de mogelijke kaarten (Kaarten) en dan doe je alles in de pot (Deck) en als je uit de pot pakt heb je ze uniek in je hand (Hand).
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2007 17:07:00
Quote Anchor link
@Arian: Je hebt 56 kaarten in jouw spel. ;-))
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/11/2007 17:10:00
Quote Anchor link
Dit is een typisch voorbeeld waar OOP om de hoek komt kijken. Met behulp van een aantal klasses en verschillende methodes kun je dit probleem aanpakken.
 
Scrptr

Scrptr

09/11/2007 17:23:00
Quote Anchor link
Dank voor alle reacties.
De functie in_array() ken ik inderdaad.
Alleen werkt dat niet zo makkelijk als er vier verschillende kleuren kaarten zijn (schoppen, klaveren, harten en ruiten).
Hoe kan ik de array optimaal uitwerken waarin ook de kleuren verwerkt zijn?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/11/2007 17:25:00
Quote Anchor link
Dat lijkt me dan het volgende te worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$kaarten
= array (
    'schoppen' => array ('2', '3', ... , 'heer', 'aas'),
    'harten' => array ( etc.... )
    etc...
)

?>
 
Kalle P

Kalle P

09/11/2007 17:30:00
Quote Anchor link
@blanche
Ik denk dat het beter is om door te tellen vanaf de 10. Dat gaat veel makkelijker met controleren wat hoger/lager is.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/11/2007 17:39:00
Quote Anchor link
Ik zou naar de key kijken, die loopt dus van 0 tot 12. Je zult op 1 of andere manier er ook een label aan moeten koppelen.
 
Kalle P

Kalle P

09/11/2007 17:46:00
Quote Anchor link
Je zet toch nooit 'schoppen heer' neer op een kaart, dusja. Tis een kwestie van smaak.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/11/2007 17:49:00
Quote Anchor link
Tja, maar ook geen 'schoppen 12'. Dan zou je als label dus 'H' kunnen gebruiken. Maar aangezien het text-based is, lijkt me de volledige naam duidelijker.
 
Kalle P

Kalle P

09/11/2007 17:51:00
Quote Anchor link
Nee, daarom juist, omdat je dat niet neerzet. Je maakt er plaatje van. Text-based waar staat dat. Ik ga ervan uit dat je plaatjes gebruikt.
 
PHP erik

PHP erik

09/11/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Ik zou gewoon range(0,51) gebruiken en dan met modulo 13 kijken of de één hoger is dan de ander. Dat is gewoon het simpelst.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/11/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Quote:
(bijv. 2 of Boer)
Dat basseerde ik op dit stukje uit de openingspost. Maar goed, dat kan de TS vast wel vertellen.
 
Scrptr

Scrptr

09/11/2007 17:57:00
Quote Anchor link
in eerste instantie is het text based, maar dit is natuurlijk goed uit te brijden met plaatjes van kaarten,
Ik ben nu even aan het spelen met de mannier van PHPerik

edit: ik snap wat je met range(0,51) bedoeld, maar wat bedoel je met modulo 13?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Scrptr
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

09/11/2007 18:02:00
Quote Anchor link
Modulo is '%'-operator. Daarmee krijg je het restproduct van een breuk.
http://nl.php.net/operators
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerben Jacobs
 
PHP erik

PHP erik

09/11/2007 18:16:00
Quote Anchor link
13 % 13 = 0
1 % 13 = 1
26 % 13 = 0
31 % 13 = 5
6 % 13 = 6
130 % 13 = 0
10 % 13 = 10
etc


Overigens niet alleen mijn manier proberen omdat ik moderator ben hè ;) Blanche en Kalle zeggen meestal minstens zo nuttige dingen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Scrptr

Scrptr

09/11/2007 18:32:00
Quote Anchor link
Dat is echt handig die Modulo,
trouwens ik heb niet alleen jouw mannier geprobeerd, maar allemaal.
Echt iedereen bedankt, ik kan nu weer een stuk verder experimenteren!
 
Scrptr

Scrptr

09/11/2007 20:37:00
Quote Anchor link
Nog een vraag:
is er een functie om te kijken of een array 3 of meer opvolgende getallen heeft?

Edit: excuses voor het bumpen, ik dacht nieuwe vraag, nieuw bericht.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Scrptr
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2007 20:39:00
Quote Anchor link
Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Scrptr

Scrptr

10/11/2007 19:22:00
Quote Anchor link
Ik ben nu een stuk verder,
Alleen nu ben ik bij het volgende probleem aangekomen: Hoe kan ik kijken of er 4 opvolgende waardes in een array zitten.
Is daar een functie voor, of moet ik ze allemaal langs gaan?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.