Array vullen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Ik in een foreach een array vullen met id's.

Ik krijg die echter niet voor elkaar, ik heb wat af gegoogled maar nergens echt een antwoord kunnen vinden.

Als een id in de foreach voorbij is gekomen wil ik dat deze in een array wordt opgeslagen.

Nu als de array echo laat deze alleen Array zien en geen waardes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
            foreach($werkdagen as $dag)
            {

                 //lege variabele voor vergelijk maken
                 $last_id = '';
                $medewerkers_geweest = array();
                $medewerkers_laatst_gebruikt = array();
                
                $data = mysql_fetch_array($result);                     
                 if ($data != 0)
                {

// uitvoering dingen
                        $medewerkers_geweest[] = $data['id'];
                        $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data['id'];
                }

                else
                {
// uitvoering nog meer dingen
            }
        
        echo $medewerkers_geweest;
        echo $medewerkers_laatst_gebruikt;                                                                                                                                     
    }
            
    ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 08:33:17
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:02:00
Quote Anchor link
$medewerkers_geweest = array();
$medewerkers_laatst_gebruikt = array();

Deze moeten dus BUITEN de foreach() staan.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/02/2009 15:03:00
Quote Anchor link
En ik zou ze weergeven met http://nl3.php.net/print_r anders zie je nog heel weinig
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 12.02.2009 15:03:
En ik zou ze weergeven met http://nl3.php.net/print_r anders zie je nog heel weinig


De echo is alleen voor nu om te controleren, straks moet er gecontroleerd worden of die id in die array staat, etc.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:08:00
Quote Anchor link
De echo zoals nu zegt alleen: array().
 
Michel W

Michel W

12/02/2009 15:09:00
Quote Anchor link
waarom niet array_push ?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:10:00
Quote Anchor link
Dreampower schreef op 12.02.2009 15:09:
waarom niet array_push ?

Waarom wél?
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:11:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:02:
$medewerkers_geweest = array();
$medewerkers_laatst_gebruikt = array();

Deze moeten dus BUITEN de foreach() staan.


Hm opzich logischer.. dank je wel


Is er een functie waarmee er een bepaald aantal in een array opgeslagen wordt en niet meer?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:12:00
Quote Anchor link
if(count($array) < 10)
{
// opslaan
}
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:12:
if(count($array) < 10)
{
// opslaan
}


en dan kan ik met array_slice() het aantal waardes boven de bijvoorbeeld 10 weg halen toch?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Op de manier zoals ik aangaf zullen er slecht 9 elementen in het array() komen. Kleiner dan tien.
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:21:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:18:
Op de manier zoals ik aangaf zullen er slecht 9 elementen in het array() komen. Kleiner dan tien.


Oke, dank je wel ik ga het een en ander proberen :)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:25:00
Quote Anchor link
Netter is om dan direct uit de foreach() te springen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
foreach(...)
{

     if(count($array) > 10) // 10 elementen toegestaan
     {
          break;
     }

     $array[] = ....;
}

?>
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:27:00
Quote Anchor link
De array wil eigenlijk alleen bij houden welke id's er de laatste 10 keer zijn geweest.
En dan aan de hand daar van een unieker persoon uit de database halen
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:21:00
Quote Anchor link
Ik probeer de array te beperken tot 10 items maar dat lukt niet echt. Hij stopt alle id's erin...

De If ($data2['id'] != array_values($medewerkers_laatst_gebruikt) AND $data2['id'] != $last_id2) klopt ook niet echt, want hij print soms wel personen die in de array staan.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
                        if ($data['id'] != $last_id)
                        {

                            $sql2 = "SELECT * FROM medewerkers
                                     WHERE id!= '"
. $data['id'] . "' and id!= '" . $last_id2 . "' and kantoornummer_id!='" . $data['kantoornummer_id'] . "' ORDER BY RAND()";
                                if(!$result2 = mysql_query($sql2))
                                {

                                    echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens';
                                    echo ': ' . mysql_errno() . ':' . mysql_error() . '(<pre>' . $sql2 . '</pre>)';
                                }

                                elseif(mysql_num_rows($result2) < 1)
                                {

                                    echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens.';
                                    echo ' Het aantal rijen dat opgehaald is is '.mysql_num_rows().' terwijl er 1 rij was verwacht. (<pre>' . $sql . '</pre>)';
                                }

                                else
                                {                        
                                    $data2 = mysql_fetch_assoc($result2);        
                                    $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                    
                                    if ($data2['id'] != array_values($medewerkers_laatst_gebruikt) AND $data2['id'] != $last_id2)
                                    {

                                        // hier moet een andere medewerker komen te staan              
                                        echo $data2['voornaam'] . ' ' . $data2['achternaam'];
                                        
                                        if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) >= 10) // 10 elementen toegestaan + 1 (laatste) vervolgens - 2
                                         {
                                            $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                         }

                                        else
                                        {
                                             array_slice($medewerkers_laatst_gebruikt, 2);
                                        }

                                        //We slaan het id op het laatst in de while nog even op, om te controleren met de volgende opgehaalde rij.
                                        $last_id2 = $data2['id'];
                                    }                                        
                                }                                                    
                          }

                                                                                                                                                                                                              
                        echo '</td>' . "\n";
                        echo '</tr>' . "\n";
                        if ($dag['dagnummer'] == 5)
                        {

                            echo '<tr><td class="hed" colspan="5">&nbsp;</td></tr>';
                        }

                        
                        
                     //We slaan het id op het laatst in de while nog even op, om te controleren met de volgende opgehaalde rij.
                     $last_id = $data['id'];
                }

                else
                {
?>


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Je hebt mijn posts niet goed gelezen.
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:28:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 16:25:
Je hebt mijn posts niet goed gelezen.


Jawel, ik heb de break; er niet tussen gezegd.

Ik controleer of er 10 of minder in staan zo ja dan komt er 1 id bij zo nee dan gaan er 2 af.

Iig dat probeer ik te doen.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:30:00
Quote Anchor link
if(count($array) > 10) // 10 elementen toegestaan
{
// stoppen
}
// toevoegen

Bij jou:
if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) >= 10) // 10 elementen toegestaan
{
// toevoegen
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Als de array 10 of minder bevat dan is het toch de bedoeling dat je er een extra id aan toevoegd?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:39:00
Quote Anchor link
>= is groter of gelijk aan
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:49:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 16:39:
>= is groter of gelijk aan


Haha stom, echter lijkt het erop of de array_slice nog niet helemaal zijn werk doet.

Er blijven veel meer id's in de array als 10.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
                        $medewerkers_laatst_gebruikt
[] = $data['id']; // id gebruikt in linkerkolom opslaan
                        if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) <= 10) // 10 elementen toegestaan + 1 (laatst gebruikte id)
                         {
                            $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data['id']; // id gebruikt in linkerkolom opslaan
                         }
                        else
                        {
                             array_slice($medewerkers_laatst_gebruikt, 2); // Bij 11 of meer worden er 2 gesliced, min 9 en max 11.
                        }    
                                            

                        if ($data['id'] != $last_id)
                        {

                        $sql2 = "SELECT * FROM medewerkers
                                 WHERE id!= '"
. $data['id'] . "' and kantoornummer_id!='" . $data['kantoornummer_id'] . "' ORDER BY RAND()";
                            if(!$result2 = mysql_query($sql2))
                            {

                                echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens';
                                echo ': ' . mysql_errno() . ':' . mysql_error() . '(<pre>' . $sql2 . '</pre>)';
                            }

                            elseif(mysql_num_rows($result2) < 1)
                            {

                                echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens.';
                                echo ' Het aantal rijen dat opgehaald is is '.mysql_num_rows().' terwijl er 1 rij was verwacht. (<pre>' . $sql . '</pre>)';
                            }

                            else
                            {
                                 $data2 = mysql_fetch_assoc($result2);
                                 
                                 if ($data['id'] != $last_id OR $data['id'] != $data2['id'])    
                                 {
                     
                                        

                                // hier moet een andere medewerker komen te staan              
                                echo $data2['voornaam'] . ' ' . $data2['achternaam'];
                                $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                }
                              }
                        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.