Array vullen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Digital Agency

Functie Jij als Front end developer komt te werken in een van de 8 multidisciplinaire teams binnen de organisatie. Deze teams werken op basis van Scrum agile in 2 wekelijkse sprints. De grootte van de teams varieert van 9-14 collega’s en bestaan altijd uit één of meerdere project managers en een project manager. Samen met je team werk je aan verschillende projecten voor uiteenlopende klanten zoals grote multinationals tot het kleine mkb. De stack waarmee gewerkt wordt is voornamelijk Javascript, ES6, Es.next, HTML, CSS, React.js en Node.js. Wat deze organisatie onderscheid is dat ze echt langdurige partnerships aangaan met hun

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 14:59:00
Quote Anchor link
Ik in een foreach een array vullen met id's.

Ik krijg die echter niet voor elkaar, ik heb wat af gegoogled maar nergens echt een antwoord kunnen vinden.

Als een id in de foreach voorbij is gekomen wil ik dat deze in een array wordt opgeslagen.

Nu als de array echo laat deze alleen Array zien en geen waardes.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
            foreach($werkdagen as $dag)
            {

                 //lege variabele voor vergelijk maken
                 $last_id = '';
                $medewerkers_geweest = array();
                $medewerkers_laatst_gebruikt = array();
                
                $data = mysql_fetch_array($result);                     
                 if ($data != 0)
                {

// uitvoering dingen
                        $medewerkers_geweest[] = $data['id'];
                        $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data['id'];
                }

                else
                {
// uitvoering nog meer dingen
            }
        
        echo $medewerkers_geweest;
        echo $medewerkers_laatst_gebruikt;                                                                                                                                     
    }
            
    ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 
PHP hulp

PHP hulp

29/05/2024 11:04:25
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:02:00
Quote Anchor link
$medewerkers_geweest = array();
$medewerkers_laatst_gebruikt = array();

Deze moeten dus BUITEN de foreach() staan.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/02/2009 15:03:00
Quote Anchor link
En ik zou ze weergeven met http://nl3.php.net/print_r anders zie je nog heel weinig
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 12.02.2009 15:03:
En ik zou ze weergeven met http://nl3.php.net/print_r anders zie je nog heel weinig


De echo is alleen voor nu om te controleren, straks moet er gecontroleerd worden of die id in die array staat, etc.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:08:00
Quote Anchor link
De echo zoals nu zegt alleen: array().
 
Michel W

Michel W

12/02/2009 15:09:00
Quote Anchor link
waarom niet array_push ?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:10:00
Quote Anchor link
Dreampower schreef op 12.02.2009 15:09:
waarom niet array_push ?

Waarom wél?
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:11:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:02:
$medewerkers_geweest = array();
$medewerkers_laatst_gebruikt = array();

Deze moeten dus BUITEN de foreach() staan.


Hm opzich logischer.. dank je wel


Is er een functie waarmee er een bepaald aantal in een array opgeslagen wordt en niet meer?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:12:00
Quote Anchor link
if(count($array) < 10)
{
// opslaan
}
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:14:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:12:
if(count($array) < 10)
{
// opslaan
}


en dan kan ik met array_slice() het aantal waardes boven de bijvoorbeeld 10 weg halen toch?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Op de manier zoals ik aangaf zullen er slecht 9 elementen in het array() komen. Kleiner dan tien.
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:21:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 15:18:
Op de manier zoals ik aangaf zullen er slecht 9 elementen in het array() komen. Kleiner dan tien.


Oke, dank je wel ik ga het een en ander proberen :)
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 15:25:00
Quote Anchor link
Netter is om dan direct uit de foreach() te springen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
foreach(...)
{

     if(count($array) > 10) // 10 elementen toegestaan
     {
          break;
     }

     $array[] = ....;
}

?>
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 15:27:00
Quote Anchor link
De array wil eigenlijk alleen bij houden welke id's er de laatste 10 keer zijn geweest.
En dan aan de hand daar van een unieker persoon uit de database halen
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:21:00
Quote Anchor link
Ik probeer de array te beperken tot 10 items maar dat lukt niet echt. Hij stopt alle id's erin...

De If ($data2['id'] != array_values($medewerkers_laatst_gebruikt) AND $data2['id'] != $last_id2) klopt ook niet echt, want hij print soms wel personen die in de array staan.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
                        if ($data['id'] != $last_id)
                        {

                            $sql2 = "SELECT * FROM medewerkers
                                     WHERE id!= '"
. $data['id'] . "' and id!= '" . $last_id2 . "' and kantoornummer_id!='" . $data['kantoornummer_id'] . "' ORDER BY RAND()";
                                if(!$result2 = mysql_query($sql2))
                                {

                                    echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens';
                                    echo ': ' . mysql_errno() . ':' . mysql_error() . '(<pre>' . $sql2 . '</pre>)';
                                }

                                elseif(mysql_num_rows($result2) < 1)
                                {

                                    echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens.';
                                    echo ' Het aantal rijen dat opgehaald is is '.mysql_num_rows().' terwijl er 1 rij was verwacht. (<pre>' . $sql . '</pre>)';
                                }

                                else
                                {                        
                                    $data2 = mysql_fetch_assoc($result2);        
                                    $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                    
                                    if ($data2['id'] != array_values($medewerkers_laatst_gebruikt) AND $data2['id'] != $last_id2)
                                    {

                                        // hier moet een andere medewerker komen te staan              
                                        echo $data2['voornaam'] . ' ' . $data2['achternaam'];
                                        
                                        if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) >= 10) // 10 elementen toegestaan + 1 (laatste) vervolgens - 2
                                         {
                                            $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                         }

                                        else
                                        {
                                             array_slice($medewerkers_laatst_gebruikt, 2);
                                        }

                                        //We slaan het id op het laatst in de while nog even op, om te controleren met de volgende opgehaalde rij.
                                        $last_id2 = $data2['id'];
                                    }                                        
                                }                                                    
                          }

                                                                                                                                                                                                              
                        echo '</td>' . "\n";
                        echo '</tr>' . "\n";
                        if ($dag['dagnummer'] == 5)
                        {

                            echo '<tr><td class="hed" colspan="5">&nbsp;</td></tr>';
                        }

                        
                        
                     //We slaan het id op het laatst in de while nog even op, om te controleren met de volgende opgehaalde rij.
                     $last_id = $data['id'];
                }

                else
                {
?>


Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Je hebt mijn posts niet goed gelezen.
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:28:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 16:25:
Je hebt mijn posts niet goed gelezen.


Jawel, ik heb de break; er niet tussen gezegd.

Ik controleer of er 10 of minder in staan zo ja dan komt er 1 id bij zo nee dan gaan er 2 af.

Iig dat probeer ik te doen.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:30:00
Quote Anchor link
if(count($array) > 10) // 10 elementen toegestaan
{
// stoppen
}
// toevoegen

Bij jou:
if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) >= 10) // 10 elementen toegestaan
{
// toevoegen
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Als de array 10 of minder bevat dan is het toch de bedoeling dat je er een extra id aan toevoegd?
 
- SanThe -

- SanThe -

12/02/2009 16:39:00
Quote Anchor link
>= is groter of gelijk aan
 
Richard Duinmayer

Richard Duinmayer

12/02/2009 16:49:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 12.02.2009 16:39:
>= is groter of gelijk aan


Haha stom, echter lijkt het erop of de array_slice nog niet helemaal zijn werk doet.

Er blijven veel meer id's in de array als 10.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
                        $medewerkers_laatst_gebruikt
[] = $data['id']; // id gebruikt in linkerkolom opslaan
                        if(count($medewerkers_laatst_gebruikt) <= 10) // 10 elementen toegestaan + 1 (laatst gebruikte id)
                         {
                            $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data['id']; // id gebruikt in linkerkolom opslaan
                         }
                        else
                        {
                             array_slice($medewerkers_laatst_gebruikt, 2); // Bij 11 of meer worden er 2 gesliced, min 9 en max 11.
                        }    
                                            

                        if ($data['id'] != $last_id)
                        {

                        $sql2 = "SELECT * FROM medewerkers
                                 WHERE id!= '"
. $data['id'] . "' and kantoornummer_id!='" . $data['kantoornummer_id'] . "' ORDER BY RAND()";
                            if(!$result2 = mysql_query($sql2))
                            {

                                echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens';
                                echo ': ' . mysql_errno() . ':' . mysql_error() . '(<pre>' . $sql2 . '</pre>)';
                            }

                            elseif(mysql_num_rows($result2) < 1)
                            {

                                echo 'Helaas is er een fout opgetreden bij het ophalen van de gegevens.';
                                echo ' Het aantal rijen dat opgehaald is is '.mysql_num_rows().' terwijl er 1 rij was verwacht. (<pre>' . $sql . '</pre>)';
                            }

                            else
                            {
                                 $data2 = mysql_fetch_assoc($result2);
                                 
                                 if ($data['id'] != $last_id OR $data['id'] != $data2['id'])    
                                 {
                     
                                        

                                // hier moet een andere medewerker komen te staan              
                                echo $data2['voornaam'] . ' ' . $data2['achternaam'];
                                $medewerkers_laatst_gebruikt[] = $data2['id'];
                                }
                              }
                        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Richard Duinmayer
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.