Array waarden in zelfde array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Patrick

patrick

25/01/2008 16:49:00
Quote Anchor link
Ik gebruik een template parser die alle data in een array moet hebben.
ik heb in die array twee andere array's met in de array genaamt post alle berichten en inhoud.
dan heb ik nog een array genaamt last_post met daar de waarden in van de koppen van de berichten.

De array om het te verduidelijken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$data
= array(
                    'title' => 'titel',
                    'post' => array(
                                    array('body' => 'Some text.',
                                              'heading' => 'Post 3',
                                              'date' => 'Jan 3',
                                              'author' => 'parick'),
                                              
                                    array('body' => 'Some text.',
                                              'heading' => 'Post 2',
                                              'date' => 'Jan 2',
                                              'author' => 'patrick'),

                                    array('body' => 'Some text.',
                                              'heading' => 'Post 1',
                                              'date' => 'Jan 1',
                                              'author' => 'patrick')
                                     )

                    'last_post' => array('heading' => $data['post'][0]['heading'],
                                            'heading' => $data['post'][1]['heading'],
                                            'heading' => $data['post'][2]['heading'])
                    );

?>


Maar dit werkt niet ik krijg de volgende error:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected T_CONSTANT_ENCAPSED_STRING, expecting ')' in /home/stroe83/public_html/patrick/site_core/application/controllers/home.php on line 32


Lijn 32 is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
'last_post' => array('heading' => $data['post'][0]['heading'], ...
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 15:50:36
 
Gerard M

Gerard M

25/01/2008 16:54:00
Quote Anchor link
Je mist een komma op lijn 19?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gerard M
 
Patrick

patrick

25/01/2008 17:00:00
Quote Anchor link
Ja tnx, nou zie ik het ook.
Ik dacht dat het lag aan dat ik niet diezelfde array in de array kon gebruiken.
Kan ook niet zie ik nu, hij zegt dat de var $data nog niet bestaat.(logisch)
Maar dit kan ik zelf oplossen.
 
Gerard M

Gerard M

25/01/2008 17:08:00
Quote Anchor link
Voor zover ik weet kan je oneindig veel arrays in elkaar stoppen... tot dat je geheugen vol is natuurlijk!

Daarnaast is het misschien leuk om je gegevens in een database te bewaren? Of was je gewoon met arrays aan het spelen :)
 
Patrick

patrick

25/01/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Ik was van plan om het later in een database te stoppen.
Maar de gehele array staat in de var $data.

Dus in die array kan ik niet $data['post'][0]['heading'] gebruiken.

Hoe kan ik dan die waarde ['post'][0]['heading'] in de array last_post gebruiken.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/01/2008 17:50:00
Quote Anchor link
Door hem op een later tijdstip aan de array toe te voegen? Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$data
['last_post'] = array (
    'heading' => $data['post'][0]['heading'],
    'heading' => $data['post'][1]['heading'],
    'heading' => $data['post'][2]['heading']
);

?>

Maar goed, als je database gebruikt ga je deze gegevens natuurlijk niet op een aparte plaats opslaan. Je geeft de posts gewoon een datumtijd-stempel mee en bepaalt aan de hand daarvan wat de laatste posts zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.