array_push associative array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »
Stefan Janssen

Stefan Janssen

14/04/2021 20:48:13
Quote Anchor link
Goede avond,


Onderstaand heb ik een functie gemaakt die namen en functies in een array moet zetten.
Elke naam kan meerdere functies hebben.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function addName( $firstname, $func ){
    $names = array();
    array_push ( $names[$firstname], $func );
    print_r ($names);
}


addName( 'Stefan', 'manager' );
addName( 'Stefan', 'sales' );
addName( 'Bert', 'sales' );
?>



De print_r geeft de error WARNING array_push() expects parameter 1 to be array, null given on line number 3

Waarom geeft deze null aan terwijl deze gevuld is?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:30:47
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

14/04/2021 21:03:15
Quote Anchor link
Probeer dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
array_push ( $names, $firstname, $func );


Uitleg hier :

https://www.w3schools.com/php/func_array_push.asp
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/04/2021 21:16:00
Quote Anchor link
Als je uiteindelijk dit verwacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
array(
  'Stefan' => array(
    'manager',
    'sales'
  ),
  'Bert' => array(
    'sales'
  )
);

Dan is dit je oplossing:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$names
= [];

function
addName($firstname,$func){
  global $names;

  if(!array_key_exists($firstname,$names)) $names[$firstname] = [];
  $names[$firstname][] = $func; //dit kan ook met array_push()
}

addName('Stefan','manager');
addName('Stefan','sales');
addName('Bert','sales');

print_r($names);

?>
Gewijzigd op 14/04/2021 21:17:09 door Rob Doemaarwat
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

14/04/2021 22:05:33
Quote Anchor link
Met die avondklok moet je toch wat.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<h3>Array</h3>

<?php
$names
= [];

$Stefan = [ 'Stefan' => ['manager','sales'] ];
$Bert   = [ 'Bert' => ['sales']];

$names = array_merge ( $names, $Stefan );
$names = array_merge ( $names, $Bert );

echo '<pre>' . print_r ( $names , TRUE ) . '</pre>';

$naam = 'Stefan';
echo '<p>De functie van <b>' . $naam . '</b> is <b>' . $names[ $naam ][0] . '</b>' . ( $names[ $naam ][1] <> '' ? ' en <b>' . $names[ $naam ][1] . '</b>' : '' ) . '.</p>';

$naam = 'Bert';
echo '<p>De functie van <b>' . $naam . '</b> is <b>' . $names[ $naam ][0] . '</b>' . ( $names[ $naam ][1] <> '' ? ' en <b>' . $names[ $naam ][1] . '</b>' : '' ) . '.</p>';
?>


<h3>Object</h3>

<?php
$personeel
= new stdClass;

$Stefan = new stdClass;

$Stefan->functie = (object)['manager','sales'];
$Stefan->functieschaal = 10;

$Bert = new stdClass;
$Bert->functie = (object)['sales'];

$personeel->Stefan = $Stefan;
$personeel->Bert = $Bert;

echo '<pre>' . print_r( $personeel, TRUE ) . '</pre>';

$naam = 'Stefan';
echo '<p>De functie van <b>' . $naam . '</b> is <b>' . $personeel->{$naam}->functie->{0} . '</b> en heeft functieschaal <i>' . $personeel->{$naam}->functieschaal . '</i></p>';

$naam = 'Bert';
echo '<p>De functie van <b>' . $naam . '</b> is <b>' . $personeel->{$naam}->functie->{0} . '</b>' . ( $personeel->{$naam}->functieschaal <> '' ? ' en heeft functieschaal <i>' . $personeel->{$naam}->functieschaal . '</i>' : '' ) . '</p>';

?>
Gewijzigd op 14/04/2021 22:07:12 door Adoptive Solution
 
Ad Fundum

Ad Fundum

15/04/2021 20:09:57
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 14/04/2021 22:05:33:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$Bert->functie = (object)['sales'];

Huh, heeft PHP toch een object als native type om naar te casten?
Wat heb ik gemist, is dat nieuw in PHP8 of kan je dat ook al in 7 gebruiken?

Aanvulling: https://www.php.net/manual/en/language.types.object.php
Maar toch gek, ik heb eerder gelezen dat er geen basistype was van een object waarvan je kan extenden.

Nog een aavulling: ik denk dat ik het actief heb genegeerd dat het kan, omdat ik meer een C++ -achtige manier van gebruik van objecten nastreef, omdat ik het nut niet direct inzag. Meestal als je objecten gebruikt als data, ga je het op een gegeven moment omkeren met Reflection en voor je het weet is de performance naatje.

Toch bedankt voor dit codevoorbeeld dat me voorhoudt dat het soms ook anders kan.
Gewijzigd op 17/04/2021 11:19:50 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.