Arrays, functies en superglobals

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim B

Pim B

04/11/2010 20:46:14
Quote Anchor link
Hoi,

Ik wil een functie schrijven om de waarden binnen een array in een tabel te zetten. De array zet ik in een superglobal om hem in de functie aan te kunnen roepen. Maar nu krijg ik een error: Undefined variable: _GLOBAL.
Als ik van de array een gewonne variabele maak (en die binnen de functie definieer) werkt het wel goed.
Waarom werkt onderstaand script met superglobals niet?

<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$_GLOBAL['kiwi'] = array ('eerste','tweede','derde','vierde');   //ARRAY VULLEN

function ShowArray()
{

    $aantal = count($_GLOBAL['kiwi']); //TEL AANTAL WAARDEN IN DE ARRAY
    echo "<table border=1><tr><td>Index</td><td>Element</td></tr>";
    for($a=0; $a<$aantal; $a++)
    {

        echo "<tr><td>".$a."</td><td>".$_GLOBAL['kiwi'][$a]."</tr>";
    }

    echo "</table>";
}


ShowArray(); //FUNCTIE AANROEPEN
</code
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:50:05
 
Meddiecap B

Meddiecap B

05/11/2010 00:41:34
Quote Anchor link
Haal de underscore "_" weg bij $_GLOBAL en maar er $GLOBALS van.

Dus ipv $_GLOBAL doe je $GLOBALS.
 
Pim B

Pim B

05/11/2010 12:32:42
Quote Anchor link
Ja, dat werkt inderdaad gewoon goed. Bedankt.

Maar betekent dat dat $_GLOBAL helemaal niet bestaat? Je kan hem natuurlijk zelf aanmaken als iedere andere variabale, maar hij is niet superglobal als $_POST, $_SESSION enz???
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.