asc - desc sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Rolllluf

rolllluf

20/04/2007 13:43:00
Quote Anchor link
Ik wil mijn tabellen op mijn website kunnen sorteren. Ik heb het nu zo voor elkaar dat wanneer men op een kop van een kolom drukt hij op die kolom sorteerd. maar hij sorteerd dan alleen op DESC. Ik zou graag willen dat wannee rik er nog een keer op druk hij dan sorteerd op ASC...
kan iemand mij hierbij helpen?? thnx alvast

<table width="700" cellspacing="0" cellpadding="0" style="border: 1px solid #C9DFED" bgcolor="#2B6CAC">
<tr>
<td background="images/Layout/table_top.gif"><a href="index.php?top=top_menu/top_smt&pagina=smt/home&order=
prioriteit"><p>Prioriteit</p></a></td>
<td background="images/Layout/table_top.gif"><a href="index.php?top=top_menu/top_smt&pagina=smt/home&order=
machine"><p>Machine</p></td>
<td background="images/Layout/table_top.gif"><a href="index.php?top=top_menu/top_smt&pagina=smt/home&order=
onderwerp"><p>Onderwerp</p></td>
<td background="images/Layout/table_top.gif"><a href="index.php?top=top_menu/top_smt&pagina=smt/home&order=
datum"><p>Datum melding</p></td>
<td background="images/Layout/table_top.gif"></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
include "db.php";

//sortering
$default_sort = 'datum DESC';
if (!isset ($_GET['order']))
{

$order = $default_sort;
}
else
{
$order = $_GET['order'];
}

//einde sortering

$result = mysql_query
("SELECT DISTINCT smt_probleem.id, machine, onderwerp, prioriteit, date_format(datum, '%d-%m-%Y') AS datum, opgelost
FROM smt_probleem, gebruiker
where opgelost='0'
ORDER BY $order"
,$db);

while ($r = mysql_fetch_array($result))
{

if($i%2 == 0)
{

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:28:39
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 13:51:00
Quote Anchor link
Check wat er in je order staat en ruil het om zou ik zeggen :)

if (order == asc)
order = desc
else
order = asc
 
Koen Bokern

Koen Bokern

20/04/2007 13:56:00
Quote Anchor link
Probeer een met echo $order om te kijken welke waarde hij aangeeft.

VERTROUW NOOIT DE USER INPUT!!!

Controleer ten alle tijden of de user het juiste invuld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

switch($_GET['order'])
{
  case
"DESC":
  case
"ASC":
     $order = $_GET['order'];
      break;
  default:

      $order = $default;
      break;
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen Bokern
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 14:00:00
Quote Anchor link
die code van mij is niets onveilig aan hoor behalve dat die van mij een stuk korter en minder voorgekauwd us
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/04/2007 14:04:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 20.04.2007 14:00:
die code van mij is niets onveilig aan hoor behalve dat die van mij een stuk korter en minder voorgekauwd us


+ dat een switch sneller is dus die switch is beter... en jacco jouw script is gewoon veilig ja:)
 
Koen Bokern

Koen Bokern

20/04/2007 14:07:00
Quote Anchor link
Die van jouw niet nee. Maar die van jouw zag ik pas toen ik de mijne gepost had.

Maar bij het script van rollluf.

Stel ik vul in :
script.php?order=desc; DROP TABLE gebruiker

Dag tabel gebruiker! Dan zijn dus de rapen gaar.

http://www.phpfreakz.com/downloadz/webprogrammers_hacking_huide.pdf
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Koen Bokern
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/04/2007 14:09:00
Quote Anchor link
O ik dacht dat je bedoelde dat het script van jacco onveilig was:p Sorry:p
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/04/2007 14:18:00
Quote Anchor link
mebus schreef op 20.04.2007 14:09:
O ik dacht dat je bedoelde dat het script van jacco onveilig was:p Sorry:p


Sluit ik me bij aan

En zet je link ff in mijn handige links topic. Dat is voor iedereen wel practisch namelijk
 
Koen Bokern

Koen Bokern

20/04/2007 14:28:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 20.04.2007 14:18:
En zet je link ff in mijn handige links topic. Dat is voor iedereen wel practisch namelijk


Gebeurd :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.