attributen XML naar HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Roverts

Martijn Roverts

08/11/2007 11:04:00
Quote Anchor link
In een XML-bestand staan diverse data die ik in een website zou willen plaatsen.


Voorbeeld data:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<set name='02-11' value='89' color='622181' showName='1' />
<set name='03-11' value='104' color='622181' showName='0' />
<set name='04-11' value='139' color='622181' showName='1' />
<set name='05-11' value='154' color='622181' showName='0' />
<set name='06-11' value='126' color='622181' showName='1' />
<set name='07-11' value='116' color='622181' showName='0' />
<set name='08-11' value='18' color='622181' showName='1' />


Is het mogelijk om de attributen zoals value en name, regel per regel er uit te parsen en om dit in je website te plaatsen waar je wilt?

Ik heb hier op gegoogled en heb niks gevonden. Het zou kunnen dat ik de verkeerde zoekopdracht doet, maar de verschillende gegevens die ik vind gaan vooral om een gestructureerd XML bestand.

Weet iemand hier hoe ik dit het beste kan aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:59:05
 
Frank -

Frank -

08/11/2007 11:16:00
Quote Anchor link
Zie de PHP-handleiding en kijk dan even naar DOM of SimpleXML. Die hebben kant-en-klare oplossingen voor dit soort zaken.
 
Martijn Roverts

Martijn Roverts

08/11/2007 16:04:00
Quote Anchor link
Zou je mij een stukje opweg kunnen helpen? Heb lopen zoeken maar met mijn beperkte kennis is het zoeken naar een speld in een hooiberg.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

08/11/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Bekijk de eerste voorbeelden (2232 en 2233)
http://nl2.php.net/simplexml
 
Martijn Roverts

Martijn Roverts

08/11/2007 22:07:00
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de volgende Fatal Error ligt aan het feit dat ik geen PHP 5 kan gebruiken of is er een andere oorzaak?

Fatal error: Cannot instantiate non-existent class: simplexmlelement in /home/okk70nl/public_html/test1.php on line 4

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
include 'http://www.digistats.nl/charts/Db48GnLH6ACMKtvANjeM_wanneer_dag.xml';

$xml = new SimpleXMLElement($xmlstr);

$xml = simplexml_load_string($string);
foreach($xml->foo[0]->attributes() as $a => $b) {
    echo $a,'="',$b,"\"\n";
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.