authenticatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Pim

Pim

05/08/2007 10:13:00
Quote Anchor link
Hallo,

als beginner ben ik wat aan het stoeien met de beveiliging van website.

Ik heb een heel eenvoudig scriptje bijgevoegd (authenticatie1.inc.php) die via een require_once() wordt aangeroepen in een testscriptje (testaut.php).

In mijn studieboek ben ik ondertussen veel verder, dus ik weet dat het authenticatie script veel beter en uitgebreider kan, maar dat maakt voor mijn onderstaande vraag niets uit, want daar loop ik ook bij uitgebreidere scripts tegen aan.

Mijn vraag:
- stel je voert in het invulfomulier (authenticatie1.inc.php) een juiste naam + wachtwoord in, dan moet het scriptje verder lopen en de echo uitspugen ‘Je bent ingelogd’, maar dat gebeurt niet. Ik begrijp niet waarom dat niet gebeurd. ;
- ik zou zeggen dat het misgaat in het autheticatie1.inc.php in de regels 19-21. Ik zou zeggen dat er daar nog een terugverwijzing moet plaatsvinden van het autheticatiescript naar het testauthscript? Of gaat het ergens anders mis?

Kan het soms ook zijn dat het aan de instellingen van php.ini ligt wat betreft de opslag van cookies en session-variabelen? Voor de zekerheid post ik ook een stukje van de php.ini.

Wie zou me willen helpen?
Alvast bedankt, Pim


authenticatie1.inc.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
session_start();
function
controle($naam, $wachtwoord) {
    if ($naam !="Pim" || $wachtwoord !=md5("pass100"))    {
        return false;
    }
else {
        return true;
    }
}


//check naam en wachtwoord
if (isset($_POST["verzonden"]) && controle($_POST["naam"], md5($_POST["wachtwoord"]))==true) {
//naam en wachtwoord zijn beiden correct
    $_SESSION['naam'] = $naam;
    $_SESSION['wachtwoord'] = $md5($wachtwoord);
    }


if (controle($_SESSION['naam'],$_SESSION['$wachtwoord'])==false) {
//naam en/of wachtwoord is fout
    echo "<form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">\n";
    echo "Naam: ";
    echo "<input type=\"text\" name=\"naam\">";
    echo "<br>";
    echo "Wachtwoord: ";
    echo "<input type=\"password\" name=\"wachtwoord\">";
    echo "<br>";
    echo "<input type=\"submit\" value=\"verzenden\" name=\"verzonden\">";
    echo "</form>";
    exit;
}

?>


testauth1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require_once('authenticatie1.inc.php');
echo 'je bent ingelogd';
?>


stukje php.ini
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
[Session]
; Handler used to store/retrieve data.
session.save_handler = files

; Argument passed to save_handler.  In the case of files, this is the path
; where data files are stored. Note: Windows users have to change this
; variable in order to use PHP's session functions.
;
; As of PHP 4.0.1, you can define the path as:
;
;     session.save_path = "N;/path"
;
; where N is an integer.  Instead of storing all the session files in
; /path, what this will do is use subdirectories N-levels deep, and
; store the session data in those directories.  This is useful if you
; or your OS have problems with lots of files in one directory, and is
; a more efficient layout for servers that handle lots of sessions.
;
; NOTE 1: PHP will not create this directory structure automatically.
;         You can use the script in the ext/session dir for that purpose.
; NOTE 2: See the section on garbage collection below if you choose to
;         use subdirectories for session storage
;
; The file storage module creates files using mode 600 by default.
; You can change that by using
;
;     session.save_path = "N;MODE;/path"
;
; where MODE is the octal representation of the mode. Note that this
; does not overwrite the process's umask.
;session.save_path = "/tmp"

; Whether to use cookies.
session.use_cookies = 1

;session.cookie_secure =

; This option enables administrators to make their users invulnerable to
; attacks which involve passing session ids in URLs; defaults to 0.
; session.use_only_cookies = 1

; Name of the session (used as cookie name).
session.name = PHPSESSID

; Initialize session on request startup.
session.auto_start = 0

; Lifetime in seconds of cookie or, if 0, until browser is restarted.
session.cookie_lifetime = 0

; The path for which the cookie is valid.
session.cookie_path = /

; The domain for which the cookie is valid.
session.cookie_domain =

; Whether or not to add the httpOnly flag to the cookie, which makes it inaccessible to browser scripting languages such as JavaScript.
session.cookie_httponly =

; Handler used to serialize data.  php is the standard serializer of PHP.
session.serialize_handler = php

; Define the probability that the 'garbage collection' process is started
; on every session initialization.
; The probability is calculated by using gc_probability/gc_divisor,
; e.g. 1/100 means there is a 1% chance that the GC process starts
; on each request.

session.gc_probability = 1
session.gc_divisor     = 1000

; After this number of seconds, stored data will be seen as 'garbage' and
; cleaned up by the garbage collection process.
session.gc_maxlifetime = 1440

; NOTE: If you are using the subdirectory option for storing session files
;       (see session.save_path above), then garbage collection does *not*
;       happen automatically.  You will need to do your own garbage
;       collection through a shell script, cron entry, or some other method.
;       For example, the following script would is the equivalent of
;       setting session.gc_maxlifetime to 1440 (1440 seconds = 24 minutes):
;          cd /path/to/sessions; find -cmin +24 | xargs rm

; PHP 4.2 and less have an undocumented feature/bug that allows you to
; to initialize a session variable in the global scope, albeit register_globals
; is disabled.  PHP 4.3 and later will warn you, if this feature is used.
; You can disable the feature and the warning separately. At this time,
; the warning is only displayed, if bug_compat_42 is enabled.

session.bug_compat_42 = 0
session.bug_compat_warn = 1

; Check HTTP Referer to invalidate externally stored URLs containing ids.
; HTTP_REFERER has to contain this substring for the session to be
; considered as valid.
session.referer_check =

; How many bytes to read from the file.
session.entropy_length = 0

; Specified here to create the session id.
session.entropy_file =

;session.entropy_length = 16

;session.entropy_file = /dev/urandom

; Set to {nocache,private,public,} to determine HTTP caching aspects
; or leave this empty to avoid sending anti-caching headers.
session.cache_limiter = nocache

; Document expires after n minutes.
session.cache_expire = 180

; trans sid support is disabled by default.
; Use of trans sid may risk your users security.
; Use this option with caution.
; - User may send URL contains active session ID
;   to other person via. email/irc/etc.
; - URL that contains active session ID may be stored
;   in publically accessible computer.
; - User may access your site with the same session ID
;   always using URL stored in browser's history or bookmarks.
session.use_trans_sid = 0

; Select a hash function
; 0: MD5   (128 bits)
; 1: SHA-1 (160 bits)
session.hash_function = 0

; Define how many bits are stored in each character when converting
; the binary hash data to something readable.
;
; 4 bits: 0-9, a-f
; 5 bits: 0-9, a-v
; 6 bits: 0-9, a-z, A-Z, "-", ","
session.hash_bits_per_character = 5

; The URL rewriter will look for URLs in a defined set of HTML tags.
; form/fieldset are special; if you include them here, the rewriter will
; add a hidden <input> field with the info which is otherwise appended
; to URLs.  If you want XHTML conformity, remove the form entry.
; Note that all valid entries require a "=", even if no value follows.
url_rewriter.tags = "a=href,area=href,frame=src,input=src,form=fakeentry"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:07:48
 
Jelmer -

Jelmer -

05/08/2007 11:16:00
Quote Anchor link
Op regel 15 heb je een dollarteken voor je md5 staan. Ik denk dat hij zal zoeken naar een variabele $md5, en de waarde daarvan als de naam van de functie die hij moet aanroepen zal gebruiken. Dat zou een grote error moeten opleveren.

Ook zou ik van regel 18 een elseif maken. Nu kijk je of er wordt ingelogd, maar onafhankelijk daarvan kijk je ook of er een sessie is. Beetje dubbelop in het geval dat er iemand handmatig inlogt.

En $PHP_SELF is verouderd, en bestaat niet altijd meer. Probeer eens $_SERVER['PHP_SELF']. Gewoon het action attribuut leeg laten zou ook prima moeten werken overigens. De browser pakt dan vanzelf wel de huidige URL.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/08/2007 11:25:00
Quote Anchor link
Heb je soms een oud boek?

Waar komt $naam vandaan? Regel 14 eerste script.
Idem $wachtwoord op regel 15.
Regel 18 => '$wachtwoord'?
Regel 20 => $PHP_SELF? => $_SERVER['PHP_SELF']
Doe de echo's met enkele quotes dan hoef je de html-quotes niet te escapen. $Vars altijd buiten de quotes houde.
echo "<form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">\n";
wordt dan
echo '<form method="post" action="' . $SERVER['PHP_SELF'] . '">' . "\n"; // \n moet altijd tussen dubbele quotes.
 
Pim

Pim

05/08/2007 11:28:00
Quote Anchor link
@Jelmer

je advies opgevolgd, en het werkt nu.

Het ligt vooral aan de regel 28, de 'if' verandert in 'elseif'. ik kon dus gewoon niet handmatig inloggen.

Reuze bedankt voor je hulp, daar krijg ik weer een opkikker van!!!!

groetjes, Pim
 
Pim

Pim

05/08/2007 14:51:00
Quote Anchor link
@ SanThe,

dank voor je reactie,

het boekje waaruit ik studeer heet 'Leer jezelf professioneel werken met ..> PHP5MySQL, zoals ik heb vermeld op de boekenpagina van deze site.

Het beekje dateert van okt. 2005 (volgens de ondersteunende site: www.leer-php.nl), maar in het boekje zelf staat 2006.

Frapant dat jij en Jelmer er kleine foutjes uithalen, want de auteur werkt (volgens zijn site) bij Eduvision als PHP docent en dan verwacht je toch foutloze en actuele code.

Zeker jullie opmerkingen t.a.v. het gebruik van $_SERVER['PHP_SELF] i.p.v. $PHP_SELF en het escapen van de html-quotes.

Je vraagt waar in regel 14/15 de $naam en $wachtwoord vandaan komen? Ik neem aan dat je bedoelt dat die eigenlijk eerst zou moeten worden gedefiniëerd, met zo iets als:
$naam='Pim';
$wachtwoord='pass120';
, maar ik ging ervan uit dat de auteur het voldoende vond dat ze in regel 4 (function) zijn ondergebracht (of dat ze in een apart aanmeldscript zouden staan (maar dat staat niet in het boekje erbij vermeld)).

Wat vind je ervan?
groet Pim
 
GaMer B

GaMer B

05/08/2007 14:53:00
Quote Anchor link
Zet maar eens error reporting aan, dan zul je notices krijgen van jouw undefined variabelen.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2007 14:57:00
Quote Anchor link
Pim schreef op 05.08.2007 14:51:
Frapant dat jij en Jelmer er kleine foutjes uithalen, want de auteur werkt (volgens zijn site) bij Eduvision als PHP docent en dan verwacht je toch foutloze en actuele code.

Zeker jullie opmerkingen t.a.v. het gebruik van $_SERVER['PHP_SELF] i.p.v. $PHP_SELF en het escapen van de html-quotes.

Jelmer en SanThe zijn dan ook steengoed he ;-)

Boeken van twee jaar oud kun je vaak beter niet meer helemaal vertrouwen. PHP is een taal in ontwikkeling en om bij te blijven zit je op dit forum wel op de goede plek.
 
Frank -

Frank -

05/08/2007 15:39:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 05.08.2007 14:53:
Zet maar eens error reporting aan, dan zul je notices krijgen van jouw undefined variabelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

// rest van je script
?>

Zodra je de website online zet, verander je de 1 in een 0 en bezoekers kunnen onmogelijk foutmeldingen op het scherm krijgen. Dat wil je niet i.v.m. beveiliging.

Uiteraard heb je een eigen error-handler die fouten wegschrijft in een logboek. Dan kun je later nog eens oplossen.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/08/2007 15:42:00
Quote Anchor link
Even een copy-past waarmee je iets beter uit de voeten kunt;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$valid_passwords
  = array ("mario" => "carbonell");
$valid_users      = array_keys($valid_passwords);

$user = $_SERVER['PHP_AUTH_USER'];
$pass = $_SERVER['PHP_AUTH_PW'];

$validated = (in_array($user, $valid_users)) && ($pass == $valid_passwords[$user]);

if (!$validated) {
  header('WWW-Authenticate: Basic realm="My Realm"');
  header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
  die ("Not authorized");
}


// If arrives here, is a valid user.
echo "<p>Welcome $user.</p>";
echo "<p>Congratulation, you are into the system.</p>";

?>
 
Timmy

timmy

05/08/2007 16:57:00
Quote Anchor link
@pgfrank

je kan natuurlijk ook error_reporting(1); gebruiken, dan geldt het alleen voor die ene pagina
 
Frank -

Frank -

05/08/2007 17:29:00
Quote Anchor link
timmy schreef op 05.08.2007 16:57:
@pgfrank

je kan natuurlijk ook error_reporting(1); gebruiken, dan geldt het alleen voor die ene pagina
En waar zou dat handig voor zijn? Kun je later tientallen scripts gaan aanpassen wanneer je de site online zet.

Zet de instellingen in een config_file die je overal include en je hebt het voor de complete site in 1 keer goed ingesteld.
 
Pim

Pim

05/08/2007 19:33:00
Quote Anchor link
wat betreft de error-reporting: de volgende 3 fouten verschijnen.

Global variable $naam was used before it was defined (line 14)
Global variable $wachtwoord was used before it was defined (line 15)
Global variable $SERVER was used before it was defined (line 21)

Moet ik die variabelen dan eerst als volgt benoemen?
Quote:
San The vraagt waar in regel 14/15 de $naam en $wachtwoord vandaan komen? Ik neem aan dat je bedoelt dat die eigenlijk eerst zou moeten worden gedefiniëerd, met zo iets als:
$naam='Pim';
$wachtwoord='pass120';
, maar ik ging ervan uit dat de auteur het voldoende vond dat ze in regel 4 (function) zijn ondergebracht (of dat ze in een apart aanmeldscript zouden staan (maar dat staat niet in het boekje erbij vermeld)).


@Arjan,
tja, da's natuurlijk wel een heel mooi alternatief script, en zoals het er staat kan ik het ook nog wel volgen, maar 't is nog wel moeilijk voor mij.
Waarom gebruik je trouwens in zo'n goed script de md5 coderingsmethode niet?
 
Jelmer -

Jelmer -

05/08/2007 19:42:00
Quote Anchor link
Lange antwoord:
Je zou in plaats van $naam en $wachtwoord (r. 14 & 15) $_POST['naam'] en $_POST['wachtwoord'] moeten gebruiken. In oudere versies van PHP was het normaal dat waneer je een script aanriep middels bijvoorbeeld script.php?naam=jelmer binnen het script $naam automatisch de waarde jelmer kreeg. register_globals heette dat, en je zal het (helaas) in veel scripts nog gebruikt zien worden. Maar dat is er sinds versie 5 dus officieel uit, al kan je het nog wel aan zetten.

Nu moet je daadwerkelijk zeggen waar de variabele vandaan komt. De waarden van een formulier dat method post gebruikt zullen dus in de array $_POST komen, en method get (en dat voorbeeldje dat ik net gaf met script.php) vult $_GET. $_POST en $_GET kan je overal gebruiken binnen het script.

Korte antwoord:
Regel 14 & 15 moeten worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $_SESSION
['naam'] = $_POST['naam'];
    $_SESSION['wachtwoord'] = md5($_POST['wachtwoord']);
?>
 
Frank -

Frank -

05/08/2007 19:43:00
Quote Anchor link
Waarom zou je md5() gebruiken? Er is niemand die het php-script kan openen/downloaden en dus kan niemand het wachtwoord inzien.

Mocht iemand toch ftp-toegang hebben gekregen, dan heeft beveiliging dusdanig gekraakt dat een md5 ook niet meer uitmaakt.

Wanneer je wachtwoorden in een database wilt opslaan, dan sla je alleen de hash (md5 of sha1) op. In dat geval heeft dat toegevoegde waarde, je kunt honderden tot duizenden gebruikers hebben, maar voor een handjevol hardcoded users heeft een hash geen toegevoegde waarde.
 
Pim

Pim

05/08/2007 21:27:00
Quote Anchor link
Allemaal heel erg bedankt voor jullie duidelijke uitleg, tips en opmerkingen. Dankzij jullie vandaag veel geleerd!!
groet, Pim
 
Pim

Pim

05/08/2007 23:48:00
Quote Anchor link
Intussen heb ik alle voorgestelde wijzigingen doorgevoerd in het authenticatie scriptje, ziet het er als onderstaand uit, maar doet zich een ander issue voor dat ik niet nog niet zo goed begrijp.

De foutmelding dat in de regels 14 en 15 undefined variables (naam en wachtwoord) voorkomen is weg, maar nu levert debuggen de opmerking op dat in regel 20 naam en wachtwoord als undefined index voorkomen.

Wat is in dit verband een index en hoe zorg ik ervoor dat die dan defined worden. Verder werkt het script wel. dus ik vraag me af, pas ik dit nu aan om geheel foutloze code te krijgen, of nuttigt deze aanpassing een doel?

Dat geldt ook voor de foutmelding dat in regel 23 Server voorkomt als undefined variabel.

groetjes, Pim

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
ini_set('display_errors', 1); //error reporting
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

session_start();
function
controle($naam, $wachtwoord) {
    if ($naam !="Pim" || $wachtwoord !=md5("pass100"))    {
        return false;
    }
else {
        return true;
    }
}


//check naam en wachtwoord
if (isset($_POST["verzonden"]) && controle($_POST["naam"], md5($_POST["wachtwoord"]))==true) {
    $_SESSION['naam'] = $_POST['naam'];
    $_SESSION['wachtwoord'] = md5($_POST['wachtwoord']);    
    }


elseif (controle($_SESSION['naam'],$_SESSION['wachtwoord'])==false) {
//naam en/of wachtwoord is fout
//  echo "<form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">\n";

    echo '<form method="post" action="' . $SERVER['PHP_SELF'] . '">' . "\n";
    echo "Naam: ";
    echo "<input type=\"text\" name=\"naam\">";
    echo "<br>";
    echo "Wachtwoord: ";
    echo "<input type=\"password\" name=\"wachtwoord\">";
    echo "<br>";
    echo "<input type=\"submit\" value=\"verzenden\" name=\"verzonden\">";
    echo "</form>";
    exit;
}

?>

[\code]
 
Crispijn -

Crispijn -

05/08/2007 23:52:00
Quote Anchor link
Nooit een naam (gebruikersnaam) en wachtwoord in een sessie zetten toch? ook al is dit md5 geencrypt?

Het is naar mijn idee ook informatie die totaal niet nodig is in een sessie. Je kan beter op de pagina's waar je dit nodig denkt te hebben (bijvoorbeeld bij het aanpassen van je wachtwoord) gewoon dit wachtwoord weer even opnieuw uit de database halen en dan vergelijken.

Gewoon even een tip!

Groeten!
 
Wouter K

Wouter K

06/08/2007 00:00:00
Quote Anchor link
@pim :
jij hebt percies een zwaarder boek dan mij
http://www.phphulp.nl/php/boeken/61/


Stonden ook kleine hele kleine foutjes in :p

Verder kan ik je niet echt helpen tenzij ik het code even overtyp op kopieer van de site..

mvg
 
Pim

Pim

06/08/2007 00:15:00
Quote Anchor link
Hoi Wouter,

in alle 15 studieboeken (HTML, CSS, PHP, Javascript, Flash, etc) die ik heb, blijken foutjes te staan en/of code die achterhaalt is, voorbeelden die incompleet zijn, of die verkeerd uit een andertalig boek zijn overgenomen of zijn vertaald.

Met het kopen heb ik goed opgelet, echt actuele boeken gekocht, maar de meesten, zo niet allemaal, zijn niet foutloos. Sommigen zijn echt slecht, anderen veel beter, zoals het boek wat ik nu bestudeer.

Het boekje is een soort cursus, en bevalt eigenlijk prima.

Verder gebruik ik (tevreden) 'Het complet handboek PHP5 & MySQL van Academic Service, maar da's meer een heel dik naslagwerk. Ook niet gek is het boek 'Dynamische websites met PHP'van Easy Computing, ook meer een naslagwerk, daarin wordt goed uitleg gegeven.

Welterusten, Pim
 
- SanThe -

- SanThe -

06/08/2007 00:31:00
Quote Anchor link
Als de if() van regel 15 niet waar is kom je bij de elseif() van regel 20. Daar gebruik je onder andere $_SESSION['naam']. Maar als 'naam' nog niet in de session zit is ie dus 'undefined'. Dat zal je dus eerst moeten checken met isset().

Regel 23 is gewoon een typfout. $SERVER['PHP_SELF'] moet zijn: $_SERVER['PHP_SELF'] (met underscore).

Edit: Typo.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Pim

Pim

06/08/2007 12:27:00
Quote Anchor link
@SanThe,
ik snap dat ik met isset moet controleren of $_SESSION['naam'] en $_SESSION['wachtwoord'] bestaan.

Ik heb al vele pogingen ondernomen om deze controle in te bouwen, maar ik weet niet precies hoe.

Kan/moet deze isset-check nu samen in 1 regel met 'elseif (controle($_SESSION['naam'],$_SESSION['wachtwoord'])==false)
of moet het in 2 stappen.

Zelf heb ik onderstaande bedacht (afwikkeling in 1 regel), dat geeft een foutloze debugging (ik ff blij), alleen krijg ik dan nooit een inlogscherm te zien, maar ben je altijd automatisch ingelogd (niet meer blij).

Kun je me nog eens op weg helpen. Ik begrijp kennelijk de logica onvoldoende. Die leer ik kennelijk niet uit de boeken, maar van vele uren proberen.

groet, Pim

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
ini_set('display_errors', 1); //error reporting
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

session_start();
function
controle($naam, $wachtwoord) {
    if ($naam !="Pim" || $wachtwoord !=md5("pass102"))    {
        return false;
    }
else {
        return true;
    }
}


//check naam en wachtwoord
if (isset($_POST["verzonden"]) && controle($_POST["naam"], md5($_POST["wachtwoord"]))==true) {
    $_SESSION['naam'] = $_POST['naam'];
    $_SESSION['wachtwoord'] = md5($_POST['wachtwoord']);    
    }


elseif (controle($_SESSION['naam'],$_SESSION['wachtwoord'])==false) {
//naam en/of wachtwoord is fout
//  echo "<form method=\"post\" action=\"$PHP_SELF\">\n";

    echo '<form method="post" action="' . $_SERVER['PHP_SELF'] . '">' . "\n";
    echo "Naam: ";
    echo "<input type=\"text\" name=\"naam\">";
    echo "<br>";
    echo "Wachtwoord: ";
    echo "<input type=\"password\" name=\"wachtwoord\">";
    echo "<br>";
    echo "<input type=\"submit\" value=\"verzenden\" name=\"verzonden\">";
    echo "</form>";
    exit;
}

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.