Automatisch datums "doorschuiven"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Michel van B

Michel van B

04/02/2013 14:53:09
Quote Anchor link
Hey,

Ik zit met een probleempje.
Ik heb er voor gekozen om als vriendendienst voor iemand zijn website aan te pakken.
Nu is dit redelijk gelukt.
Echter loop ik tegen het volgenden aan:
Deze persoon heeft een website waar hij en zijn vrienden wekelijks op kunnen geven of zij wel of niet ergens aan mee doen.
Dit is simpel een tabel waar de data in staat en een ja of nee antwoord kan worden gegeven.
Elke week "schoof" hij dit handmatig op. Er worden bijvoorbeeld 2 maanden getoond en op het moment dat er een nieuwe week is begonnen werd deze toegevoegd en de eerste weer verdween.

Dit is vrij arbeidsintensief. Ik wil nu kijken of ik dit kan vergemakkelijken door dit te automatiseren.
Echter heb ik geen idee hoe ik dit technish voor elkaar zou kunnen krijgen.

Ik hoop dat iemand hier dit al eerder heeft gedaan of hier een idee voor heeft.

M.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:29:57
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/02/2013 17:17:03
Quote Anchor link
Jammer dat je niet even de opbouw van de tabel laat zien, ik ga er van uit dat je in de tabel een DATE field hebt.

Je kunt een php bestand maken dat bijvoorbeeld vanaf de huidige datum (vandaag) enkele activiteiten toevoegt aan de tabel tot bijvoorbeeld twee maanden vooruit. Hij moet natuurlijk wel eerst even inlezen tot hoever de tabel de vorige keer was bijgewerkt. Daarnaast kan dit script ook simpelweg alle records waarvan de datum ouder is als 'vandaag' in één keer verwijderen.

dit script kan dan bij veel providers als 'crownjob' opgegeven worden wat inhoud dat je vooraf instelt wanneer het script automatisch uitgevoerd dient te worden.
 
Eddy E

Eddy E

04/02/2013 20:21:43
Quote Anchor link
Waarom niet met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE datum_kolom BETWEEN DATE_SUB(NOW(), INTERVAL 1 WEEK) AND DATE_ADD(NOW(), INTERVAL 2 WEEK))


Geeft dus alles van afgelopen week + komende 2 weken.
 
Aad B

Aad B

04/02/2013 20:32:32
Quote Anchor link
@Frank, het heet cron-job maar persoonlijk zou ik de pagina on-the-fly genereren op basis van de datum. Geen gedoe met cron-jobs die je in moet stellen en fout kunnen lopen. Ik denk dat Eddy hetzelfde bedoelt, pagina opbouwen on on-the-fly.
Gewijzigd op 04/02/2013 20:33:19 door Aad B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/02/2013 20:47:48
Quote Anchor link
cronjob dus natuurlijk. ehm on the fly de relevante info uit de database halen: ja, maar nieuwe records toevoegen zodat bijvoorbeeld een event om de veertien dagen opnieuw aan de tabel wordt toegevoegd en deze een uniek ID krijgt zodat gebruikers zich kunnen inschrijven voor deze ene unieke datum, dat zou ik denk ik toch met een cronjob doen.
 
Aad B

Aad B

04/02/2013 21:01:05
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 04/02/2013 20:47:48:
cronjob dus natuurlijk. ehm on the fly de relevante info uit de database halen: ja, maar nieuwe records toevoegen zodat bijvoorbeeld een event om de veertien dagen opnieuw aan de tabel wordt toegevoegd en deze een uniek ID krijgt zodat gebruikers zich kunnen inschrijven voor deze ene unieke datum, dat zou ik denk ik toch met een cronjob doen.
Je doet een aanname die mogelijk niet relevant is. Misschien maken de gebruikers ook zelf de events aan. Anderzijds is er misschien een (jaar)tabel met events, bijvoorbeeld verjaardagen. Beide gevallen geen cron nodig. Ik realiseer me dat ik nu ook aannames doe....
 
Michel van B

Michel van B

07/02/2013 14:16:09
Quote Anchor link
Om iedereen even uit het aanname gebied te verdrijfen :-)
Ga er voor het gemak even van uit dat ik alles wat nu bestaat verwijder.
met andere woorden ik ga het opnieuw maken want alles, echt alles, wordt een voor een handmatig gemaakt.

Dus begin lekker bij 0.
Ik heb geen DATE field voor zover ik kan zien.
Het is een WP website waar lekker aan gesleuteld kan en mag worden.
Heb inmiddels volledige toegang tot Wp-admin en FTp server.

Het volgende wil ik bereiken
Ik heb een tabel nodig die per week alleen de zondag laat zien.
De gebruiker ziet 12 weken vooruit.
Nu is het de bedoeling dat als de eerste week geweest is deze uit de database moet/mag verdwijnen en er een nieuwe week moet worden toegevoegd.

Leef jullie uit :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/02/2013 14:20:34
Quote Anchor link
Michel van B op 07/02/2013 14:16:09:
Leef jullie uit :-)

Het is de bedoeling dat JIJ je uitleeft, en als je dan concrete vragen hebt dan kun je die hier stellen. Het is niet zo dat je hier om een kant-en-klaar script kunt vragen. "U vraagt wij draaien" zo werkt het hier niet. Mocht je dit toch willen dan kun je een vacature plaatsen.

Succes!
 
Michel van B

Michel van B

07/02/2013 14:24:30
Quote Anchor link
haha dat was ook niet mijn bedoeling met de tekst "Leef je uit"
Ik wil het ook zelf doen, maar loop hier een beetje vast.
Ik heb er niets aan als jullie het doen en ik alles kopier. Ik wil ook snappen wat ik doe....

Dus om misopvatting te voorkomen was het niet de bedoeling om een compleet script te krijgen maar een schop in de goede richting.

Excuus.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/02/2013 14:25:51
Quote Anchor link
oké... bij deze rechtgezet ;)
 
Michel van B

Michel van B

08/02/2013 16:33:15
Quote Anchor link
Heb helaas nog geen vooruitgang geboekt betreft het 'opschuiven'

Iemand nog ideeën?
 
- SanThe -

- SanThe -

08/02/2013 16:43:49
Quote Anchor link
Wat heb je ondertussen al?
 
Michel van B

Michel van B

08/02/2013 16:53:11
Quote Anchor link
Niets.

:-)

Het is nu zo dat ik heb afgesproken dit gedeelte eerst even in theorie uit te zoeken en dan pas gaan doen.
Dus alles wat nu bestaat laten voor wat het is en opnieuw beginnen.

Eigenlijk zat ik te denken om maar een datum in de database te plaatsen en een teller mee te laten lopen die iedere keer +7 laat zien.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2013 18:02:23
Quote Anchor link
Maak je niet druk om het verwijderen van 'verlopen records' uit je database. Als de website er staat dan is dat een vrij simpele aanvulling.

De vraag die we ons moeten stellen is: Hoe krijgen we nu automatisch die nieuwe records in onze tabel?
De antwoorden zijn hier al gegeven. Naar mijn idee zijn er twee mogelijkheden:
1. een Cronjob. Dit is een php script dat bijv. op iedere zondag door de server automatisch uitgevoerd wordt. In het script moet dan heel simpel een lusje komen te staan die tot acht weken vooruit records aan de database toevoegt indien die nog niet bestaan:
2. on the fly: Telkens als er een gebruiker op de agenda (zo noem ik jouw pagina nu maar even) beland dan wordt tijdens het genereren van de pagina (met PHP) een zijstapje gemaakt naar een lus die checkt of er nog minimaal 8 records in de database staan, en zo niet dan vult hij ze aan tot acht.

Jij mag kiezen welke van de twee het wordt. Daarnaast laat ons eens weten hoe je tabellen er uit moeten komen te zien:

Ik kan me zo voorstellen een tabel met users, een tabel met events, en een koppeltabel users-events opdat een user kan inschrijven op meerdere events maar ook dat elke event meerdere users kan laten inschrijven.

Opzet voorbeeld zoals het zou kunnen:

Users:
- user_id
- loginnaam
- wachtwoord (versleuteld)
- email
- fullname

Events:
event_id
- event_date
- event_name
- event_description (uitgebreide omschrijving)
- (eventueel) event_location
- (eventueel) even_starttime
- enzovoorts

Users_Events:
- user_id
- event_id
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2013 18:43:45
Quote Anchor link
Als het gewoon om toevoegen of verwijderen van records kan je dat ook met een EVENT in MYSQL af.
In ieder geval is het de vraag wat de bedoeling is, moeten alle data van de komende periode getoond worden, of alleen de event die binnen die periode plaats vinden. In het laatste geval heb je sowieso dat tabelletje niet nodig, en in het eerste in principe ook niet. Overigens zou ik in het eerste geval het oplossen in stored procedure.

PS.
@Frank, ik persoonlijk zou de fullname opsplitsen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/02/2013 20:38:07
Quote Anchor link
Hoi Ger,

Fullname opsplitsen is wat ik ook doe.
Heb jij een voorbeeldje van wat jij bedoelt met EVENT in mysql?
en welk 'tabelletje' is niet nodig?

Groet, Frank
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

08/02/2013 21:13:15
Quote Anchor link
Event in mysql is heel eenvoudig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
CREATE EVENT get_rid_of_event
    ON SCHEDULE AT CURRENT_TIMESTAMP + INTERVAL 12 HOUR
    DO
      DELETE FROM events WHERE datefield <= CURRENT_DATE();

Het tabelletje:
Een db is bedoeld om dynamische data op te slaan, dus als het vandaag 8 februari is, is het over 2 weken (pak 'm beet) 22 februari. Dit ga je niet in en db opslaan.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/02/2013 00:17:53
Quote Anchor link
Ger bedankt! ik heb zeker weer iets geleerd.
Had er wel even google bij nodig om wat meer uitleg te krijgen.
voor anderen geïnteresseerden: http://phpmaster.com/working-with-mysql-events/
 
Michel van B

Michel van B

11/02/2013 15:30:46
Quote Anchor link
@Frank nietbelangrijk
Quote:
Jij mag kiezen welke van de twee het wordt. Daarnaast laat ons eens weten hoe je tabellen er uit moeten komen te zien:

Hoewel ik het ontzettend wardeer dat je me helpt wil ik voor mijzelf ook de doelstelling zetten om er nog wat van te leren.

Echter zou ik heeeeeeel blij zijn met een opzetje.
Here goes wat betreft de structuur van tabellen.
Het is een WordPress install dus vandaaruit moet ik ook rekening houden betreft gegevens aanvragen. Voor alle gebruikers heb ik die namelijk al :-)
Het gaat hier om een "agenda" om dit maar even aan te houden voor een groepje golfers.
Deze mensen vinden het fijn om vooruit te plannen. Dit doen ze door iedere zondag een baan ergens te reserveren en aan te geven of zij wel of niet komen.
Dus de pagina waar op aan gegeven wordt of zij wel of niet komen is als volgt:

- Naam speler waarde: radio ja(1) of nee(0)
- Golfbaan waarde: dropdown met 5 banen
- Tijd van afslaan waarde: text veld
- Eerste Hole waarde: text veld
- Flight-indeling waarde: afhankelijk van aantal spelende mensen (ja(1) of nee(0) optellen)

Users:
- user_id
- loginnaam
- wachtwoord (versleuteld)
- email
- fullname

Deze gegevens bestaan al en zijn zo op te vragen

Dat zou het in theorie moeten zijn.
Ik hoop dat het allemaal duidelijk is. En graag als jullie een reactie hebben met een voorbeeld leg het dan aub ook een beetje uit.

Nogmaals het is wel de bedoeling dat ik hier iets van leer!
Gewijzigd op 11/02/2013 15:31:50 door Michel van B
 
Michel van B

Michel van B

13/02/2013 09:26:54
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 08/02/2013 21:13:15:
Event in mysql is heel eenvoudig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
CREATE EVENT get_rid_of_event
    ON SCHEDULE AT CURRENT_TIMESTAMP + INTERVAL 12 HOUR
    DO
      DELETE FROM events WHERE datefield <= CURRENT_DATE();

Het tabelletje:
Een db is bedoeld om dynamische data op te slaan, dus als het vandaag 8 februari is, is het over 2 weken (pak 'm beet) 22 februari. Dit ga je niet in en db opslaan.


Super interesant.
Geen idee hoe en wat verder nog maar wel erg leuk!!!
 
Michel van B

Michel van B

14/02/2013 10:30:05
Quote Anchor link
Heren,

Ben een STAP verder gekomen.
Ik moet nu een manier hebben om data op te slaan bij de datum
Als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
echo '<table cellpadding="0" cellspacing="0" border="1">';
echo'<tr>';
$sunday_date = strtotime("next sunday");
$current_date = date("d-m-y");
echo '<td width="250">' . $current_date .'</td>';
for ($i=0; $i<=10; $i++){
echo '<td width="250">' . date('d-m-y',$sunday_date). '</td>';
$sunday_date = strtotime("next sunday", $sunday_date);
}

echo'</tr>';
echo'</table>';
?>


Dit maakt een mooi tabelletje waar de komende 12 zondagen worden getoond.
Hoe zou ik nu de data aan de hand van de datum op kunnen slaan?
Gewijzigd op 14/02/2013 10:32:44 door Michel van B
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.