Automatisch div's aanmaken en invullen op basis van wat er in de database staat. (BoardIt)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joeri de Man

Joeri de Man

16/07/2011 18:27:59
Quote Anchor link
Voor het BoardIt project, heb ik een database waar alle informatie in staat onder andere de locatie van verschillende items.

http://boardit.misterdeman.eu/

Nu wil ik dat het board gevuld wordt met items die in de database staat. Maar ik weet niet zeker hoe ik dit moet aanpakken.

Ik dacht zelf aan een CSS bestand aanmaken met behulp van PHP Hier komt dan de volgende info in.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
#itemid{

Top=$LocatieTop
Left=$LocatieLeft

}


En qua html moet er dan iets komen als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id=$ItemId class="voorbeeld">
<p class="titel">$titel </p>
<p class="onderwerp">$onderwerp </p>
<p class="omschrijving">$omschrijving </p>
</div>


En dit dan voor elk item in de database. Maar ga ik dit elke keer opnieuw doen, of pas ik het aan en sla ik de gemaakte bestanden op. En hoe stylesheet.php of stylesheet.css

Uiteindelijk wil ik met behulp van AJAX items kunnen toevoegen.
Gewijzigd op 16/07/2011 20:09:00 door Joeri de Man
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:33:59
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

21/07/2011 03:28:28
Quote Anchor link
Het automatisch aanmaken van divs op basis van een database is niet zo heel moeilijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
    $query
= "SELECT * FROM <tabel hier>";
    $result = mysql_query($query);
    
    while($divs = mysql_fetch_assoc($result))
    {

        echo "
            <div>
                <p>$divs[item]<br />
                $divs[nogeenitem]<br />
                $divs[ennogeenitem]</p>
            </div>
        "
;
    }

?>


Hopelijk heb je hier wat aan.

Voor je andere problemen weet ik het zo even niet.

-Richard.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

21/07/2011 07:10:46
Quote Anchor link
richard, uiteraard moet je vars buiten de quotes hebben en haal je de * weg en zet je het goede er neer
 
Joeri de Man

Joeri de Man

21/07/2011 09:19:14
Quote Anchor link
Ahh is inderdaad een eitje.

Heb even geëxperimenteerd, en dit is nu het resultaat.

http://boardit.misterdeman.eu/divaanmaken.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.