Automatisch invullen tekstvelden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 12:50:32
Quote Anchor link
Ik heb gezocht op Google maar heb niets kunnen vinden wat mij kon helpen. Waarschijnlijk gebruik ik de verkeerde termen of iets dergelijks.
Kunnen jullie mij helpen aan wat links of scripts?

Het gaat om het volgende:
Ik heb een pagina waarop ik bedrijfsgegevens in tekstvelden (input) kan invullen. Dus naam, straat etc... NAW
In een Database heb ik al NAW gegevens van bedrijven staan.

Nu heb ik het zo gemaakt dat als ik in een tekstveld type er automatisch resultaten uit mijn database weergegeven worden. Maar nu wil ik dat als ik dan op een gevonden bedrijfsnaam klik, de naw gegevens komen te staan in de bijhorende input velden.

Wie helpt mij op weg?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:11:07
 

21/01/2015 12:59:58
Quote Anchor link
Jquery!
Hiermee zal je de gegevens die je hebt gevonden hebt in de velden moeten plaatsen.
 
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 14:12:42
Quote Anchor link
Lukt dat alleen met Jquery?
Is er geen andere methode?
 

21/01/2015 15:04:28
Quote Anchor link
Het is een actie die gedaan zal moeten worden als de pagina al geladen is.
De DOM manipuleren/wijzigen kan alleen gedaan worden met JavaScript.

Er zijn frameworks die allerlei handige elementen hebben om de zaak sneller en met minder code tot het gewenste resultaat is behaald.
Een aantal voorbeelden zijn;
- jquery
- mootools
- angularjs

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_JavaScript_frameworks
 
Sander Z

Sander Z

21/01/2015 16:19:57
Quote Anchor link
Ik weet dat ik daar javascript voor nodig heb.
Maar zou het liever zelf maken in Javascript dan bv gebruik te maken van query ed.
Vandaar dat ik het zocht op google maar helaas niet kon vinden...
 
- SanThe -

- SanThe -

21/01/2015 16:37:49
Quote Anchor link
Je hebt een formulier met NAW gegevens.
Daarin zit een select waarmee je een ander bedrijf kan selecteren.
Als je een ander bedrijf selecteerd wi je dat het hele formulier andere NAW krijgt?

Dat kan dan toch met een onchange() waarmee je de pagina ververst en dan de nieuwe gegevens gebruikt waarvan het id in de select zit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 16:42:13
Quote Anchor link
Voor het jQuery framework kan je de jQueryUI-autocomplete gebruiken.
http://jqueryui.com/autocomplete/

In het het 'select:'-event kan je dan aangeven dat de waarde wordt gebruikt als value van je textveld;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
select: function(event,ui) {
    $("#naw").val(ui.item.value);
}
 
Wouter J

Wouter J

21/01/2015 16:43:00
Quote Anchor link
Wat een onzin om hier meteen met jQuery te gaan antwoorden. Het is hetzelfde om elke PHP vraag met "Laravel" te beantwoorden...

jQuery is gewoon JavaScript dus alles wat jQuery kan kan ook met JavaScript.




Sander, uit je vraag begrijp ik dat de auto complete al gelukt is? Nu wil je dus nog dat je gegevens over een bedrijf in een bepaald element plaatst. In dat geval zou ik kijken naar de change or keyup event van een input veld. De eerste wordt uitgevoerd wanneer een text field veranderd wordt (en daarna unfocused wordt) en de tweede wordt uitgevoerd wanneer je iets hebt getypt (nadat je hebt getypt, want je key is al weer omhoog gekomen).

Vervolgens kun je dan met this.value de waarde van het input veld opvragen. Deze kun je dan gebruiken om het in een ander element te tonen. Het wordt dan iets als:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
var dataBox = document.querySelector('#js-company-data');
var companyData = {
    someCompany: { name: 'Some Company', address: 'John Doestraat 12, Eindhoven' },
    // ...
};

document.querySelector('#js-company-field').addEventListener('change', function (e) {

    if (!companyData[this.value]) {
        return; // company niet gevonden, stop de functie. Hier kan een error getoond worden
    }

    var data = companyData[this.value];

    dataBox.innerHTML  = '<h1>' + data.name + '</h1>';
    dataBox.innerHTML += '<p>Adres: ' + data.address + '</p>';

});
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/01/2015 16:49:13
Quote Anchor link
Vergeet dat dat jQuery een makkelijk framework is waar tegenwoordig veel mensen in opstappen. Vooral met jQueryUI heb je enkele toffe functies meer die wat leuke visuele effecten hebben (sliders, autocomplete). Dus zo een onzin vind ik het niet. De vergelijking met een MVC-framework vind ik ook behoorlijk overdreven.


Misschien is het in de ogen van sommige mensen behoorlijk overbodig, maar het bespaart wel een code.
Gewijzigd op 21/01/2015 16:58:36 door - Ariën -
 
Wouter J

Wouter J

21/01/2015 23:25:38
Quote Anchor link
Laat ik het zo zeggen, een reactie met als enige content: 'jQuery, daar moet je dan iets in doen!' op een JavaScript vraag is even onzinnig als een reactie "Laravel en dan wat puzzelen" op een PHP vraag. Tegenwoordig lijkt het wel dat jQuery een soort van eigen taal begint te worden, dat komt vooral omdat beginners (zelfs als ze vragen om een plain JS antwoord) gewoon jQuery naar hun toe gegooid krijgen en eigenlijk niet weten dat het gewoon JavaScript is (en dan ook nog een niet mooie wrapper, maar dat is persoonlijk ;).

Tevens had het hier niet veel bespaart:
Code (js)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var $dataBox = $('#js-company-data');
var companyData = {
    someCompany: ...,
    // ...
};

$('#js-company-field').on('change', function (e) {

    if (!companyData[$(this).val()]) {
        return;
    }


    var data = companyData[$(this).val()];

    var html = '<h1>' + data.name + '</h1>';
    html += '<p>Adres: ' + data.address + '</p>';

    $dataBox.html(html);
});


En dan zie je ook dat we (a) 2 onnodige extra functie calls hebben voor het opvragen van een property en (b) een extra variabele hebben moeten aanmaken.

Maar goed, we gaan een beetje off-topic. Ik hoop dat de TS de antwoorden er uit kan halen.
 
Sander Z

Sander Z

22/01/2015 09:35:54
Quote Anchor link
Thanks Wouter!
Ik ga eens even kijken wat ik met je antwoord kan. Ik laat nog wel wat horen.

Over het Jquery verhaal:
Ikzelf vind inderdaad ook dat voor een klein beetje script niet direct zoiets als jquery gebruikt hoeft te gaan worden. Vandaar dat ik ook op zoek was naar de JS.
Kijk als ik vele taken en zaken geregeld wil hebben met JS dan wordt jquery een natuurlijk een optie. Maar niet voor 1 stukje code.

Verder wilde ik ook juist JS en zelf programmeren om JS beter te gaan begrijpen. Stukje persoonlijke ontwikkeling. ;)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/01/2015 09:48:39
Quote Anchor link
Ik las dit:
[/quote]Nu heb ik het zo gemaakt dat als ik in een tekstveld type er automatisch resultaten uit mijn database weergegeven worden.[/quote]
Ik ging er automatisch vanuit dat het om een AutoComplete zou gaan, en vaak wordt hier jQueryUI voor gebruikt.

In ieder geval mijn excuses voor het onnodige 'aanvallen' met jQuery ;-)
 
Sander Z

Sander Z

22/01/2015 11:26:58
Quote Anchor link
Oh nee geen excuses!
Jouw interpretatie was voor jou correct en leek een legitiem antwoord. Ik wilde wat anders. En dat heb ik daarna ook aangegeven.
Dus jouw reactie met jQuery was niet verkeerd. Was alleen niet wat ik wilde ;)

Ik heb verder niets tegen jQuery. Maar om mijn eigen kennis te vergroten wilde ik per se JS.

Toevoeging op 22/01/2015 16:49:55:

Ik loop nog een beetje te stoeien met je code.

Misschien nog even wat toelichting vanaf mijn zijde:

Ik heb een textveld. Zodra ik hier in typ wordt er dus gezocht in mijn Database. Alle resultaten worden dan als <li> onder het textveld opgebouwd. Zodra ik het resultaat (bedrijf) zie welke ik wil gebruiken klik ik op de <li>. Zodra ik op de <li> klik wil ik dus dat de andere textvelden gevuld worden...

Toevoeging op 22/01/2015 17:28:17:

Ik heb het werkend gekregen.
Ik zal ook ff toelichten hoe.

Zoals hierboven beschreven krijg ik bij het zoeken 1 of meerdere <li> te zien. Per <li> staat een onclick. Deze roept een functie aan en geeft alle NAW gegevens mee.
De functie ontvangt dus alle gegevens en die schrijft de value waarde van de input velden over. En dat werkt dus :D
Gewijzigd op 22/01/2015 17:29:02 door Sander Z
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.