Automatisch mail sturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »
Jorik

Jorik

08/12/2005 17:05:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik vraag mij af of wat ik wil mogelijk is :).
In een MySQL-database staan een aantal agendapunten met data. Nu wil ik graag dat 2 dagen voor die datum (dus iets wat op 10 december gebeuren gaat, dat het op 8 december al verzonden word) een mail verstuurd word naar iedereen in de mailinglist.
Nu mijn vragen:
- Hoe verstuur je een mail naar meerdere personen (geen 2, maar een stuk of 50 tegelijk)
- Hoe kan ik zorgen dat deze mail 2 dagen vantevoren automatisch verzonden word?
Ik weet niet of ik beschikking heb tot Cron Jobs, maar dan meot dit ook weer checken welke data het verzonden moet worden.

Zelf leek me een kleine optie, als er netis is, de mail te versturen als iemand de site bezoekt, en dan in de db opslaan dat de mail verzonden is. Maar ik ben bang dat wanneer er dan 2 mense ntegelijk online komen op de site, de mail 2 maal verzonden word.

Ik hoop dat hier iemand een goeie oplossing heeft :).

BVD
Jorik
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 07:15:43
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

08/12/2005 17:14:00
Quote Anchor link
Persoonlijk zou ik even uitzoeken of je de mogelijkheid heb tot het uitvoeren van cronjobs. Het gemakkelijkste is een:

lynx --dump http://www.phphulp.nl/bestandje.php >/dev/null

Die run je ieder uur, en dat php bestandje kan je zelf maken. Die checked dan de database, kijkt naar de datum, en verstuurt een mailtje. Als dat mailtje verstuurd is zet je een '1' in de database achter de tabel 'verzonden' ofzo, zodat het ook maar één keer verstuurd word.

Die mail kan je op verschillende manieren doen. Oa met verschillende adressen gescheiden door een komma (als bcc dan, (blind carbon copy), dan zien mensen elkaars adres niet). Of in een loopje :).
 
Jorik

Jorik

08/12/2005 17:16:00
Quote Anchor link
Maar in een loopje, is dat niet wat belastend voor de mail-fucntie, omdat deze dan 50 keer oid uitgevoerd moet worden?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

08/12/2005 17:19:00
Quote Anchor link
Efficient is het niet, immers moet er dan voor ieder mailtje een socket geopend worden... Maar daar is een oplossing voor: http://pear.php.net/package/Mail... Opzich is een loopje wel een grappig idee, pleur die database info in een array, en loop die array met persoonlijke gegevens 1 voor 1 langs. Maar dat is een beetje afhankelijk van de hoeveelheid mails die je wilt gaan verzenden.
Gewijzigd op 08/12/2005 17:22:00 door Arjan Kapteijn
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/12/2005 17:24:00
Quote Anchor link
Bij heel veel hosts werkt BCC prima, is mijn ervaring.
 
Jorik

Jorik

08/12/2005 17:26:00
Quote Anchor link
Maar hoe werkt het, dat BCC?
Ik ben momenteel aan het uitzoeken heo ik cron jobs werkend krijg, en daarna zal ik een scriptje gaan schrijven etc.
Voor BCC zal ik ook nog ff PHP.net raadplegen, maar ik ben bang dat dit niets word, aangezien dit niet specefiek hierover gaat, en ik er nooit alles van begrijp,
Iemand hier mss een goed voorbeeldje?
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

08/12/2005 17:36:00
Quote Anchor link
Kwestie van een header schrijven:

loopje{

$headers .= 'Bcc: [email protected]'.',';

}
 
S -

S -

08/12/2005 18:42:00
Quote Anchor link
wat is dan de beste manier om automatisch te mailen zonder dat iets overbelast word omdat je een paar honderd mailtjes eruit gooit?
 

08/12/2005 18:51:00
Quote Anchor link
Gewoon BCC'en.
$str = 'BCC: [email protected], ';
//ervanuitgaand dat $arr de array met alle adressen is
$str .= implode(', ', $arr);
 
Jorik

Jorik

08/12/2005 19:21:00
Quote Anchor link
OKé.
Volgens mij draait m'n script nu wel ongeveer.
Maar nu heb ik een probleem.
Als ik de e-mail verzend, krijg ik op m'n GMAIL account het volgende:

Content-type: text/html; charset=iso-8859-1

From: WPHarmonie <[email protected]>
Date: Thu, 08 Dec 2005 19:20:12 +0100
Message-Id: <[email protected]>

<html>
<head>
<title>E-mail</title>
<style>body,html { font-family: 'Arial, Sans-serif'; }</style> </head><body> Dit is een test van het automatisch op de hoogte houd systeem enzo. Grt. Jorik.
</body>
</html>

Op hotmail account, en nog wat anderen werkt het gewoon..

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?
ERROR_REPORTING(E_ALL);
if($_GET['code'] == "******") {
 include("files/connect.php");
 $sql = "SELECT * FROM agenda WHERE datum > DATE_SUB(NOW(),INTERVAL 3 DAY) AND mailsent = 0 ORDER BY datum ASC";
 $query = mysql_query($sql) OR die(mysql_error());
 while($rij = mysql_fetch_object($query)) {
  $id = htmlspecialchars($rij->id);
  $datum = htmlspecialchars($rij->datum);
  $dag = htmlspecialchars($rij->dag);
  $vantijd = htmlspecialchars($rij->vantijd);
  $tottijd = htmlspecialchars($rij->tottijd);
  $wat = htmlspecialchars($rij->wat);
  $prioriteit = htmlspecialchars($rij->prioriteit);
  $info = htmlspecialchars($rij->info);
  $leden_info = htmlspecialchars($rij->leden_info);
  $mailsent = htmlspecialchars($rij->mailsent);
  
  $bericht = "<html>\n";
  $bericht .= "<head>\n<title>E-mail</title>\n<style>body,html { font-family: 'Arial, Sans-serif'; }</style>\n</head>";
  $bericht .= "<body>\n";
  $bericht .= "Dit is een test van het automatisch op de hoogte houd systeem enzo. Grt. Jorik.";
  #$bericht .= nl2br($_POST['bericht']);
  $bericht .= "\n</body>\n</html>";
  
  $headers  = "MIME-Version: 1.0\r\n";
  $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
  $headers .= "BCC: [email protected],[email protected],[email protected]\r\n";

    
   $sql = "SELECT email,mailagenda FROM leden WHERE mailagenda = 1 ORDER BY email ASC";
   $query = mysql_query($sql);
   $tellen = mysql_num_rows($query);
   while($rij = mysql_fetch_object($query)) {
    #$email = htmlspecialchars($rij->email);
    #$headers  .= "Bcc: ".$email."\r\n";

   }

  $headers .= "From: WPHarmonie <[email protected]>";
  
  $mail = mail("[email protected]","WPHarmonie: Agendawaarschuwing",$bericht,$headers);
  if($mail == TRUE) {
   echo "Mail verzonden!";
  }
else{
   echo "error!";
  }
 }
}
else{
 echo "Dit script wordt automatisch gestart met een code. Er is geen code ingevoerd of de ingevoerde code is onjuist.";
}

?>
 

08/12/2005 19:32:00
Quote Anchor link
Zo te zien is er met de headers niets mis. Blijkbaar ondersteunt GMail geen html. Gelukkig ontvang ik GMail in mijn emailclient die dat wel doet :)
 
Jorik

Jorik

08/12/2005 19:46:00
Quote Anchor link
Ja, dat doe ik ook, maar die doet het dus bij gmail ook ff niet... :S
 
Jorik

Jorik

08/12/2005 19:54:00
Quote Anchor link
Dan nog iets.
Het volgende doet niet wat ik wil:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
SELECT * FROM agenda WHERE datum > DATE_SUB(NOW(),INTERVAL 3 DAY) AND mailsent = 0 ORDER BY datum ASC
?>


Het is de bedoeling dat dit selecteert waar de datum over drie dagen is.. maar doet doet ie niet. (drie dagen tot nu om precies te zijn dan).
Dus moet het iets zijn van datum is groter dan nu met max. 3 groter. Hoe de * dit te doen?
 

08/12/2005 20:00:00
Quote Anchor link
SELECT * FROM agenda WHERE datum > DATE_SUB(INTERVAL 3 DAY, NOW()) AND mailsent = 0 ORDER BY datum ASC

Misschien? Ben niet zo god in datum sql's,
ik houd het bij de timestamps ^^
 
Jorik

Jorik

08/12/2005 20:02:00
Quote Anchor link
GElukt!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
SELECT * FROM agenda WHERE DATE_ADD(NOW(),INTERVAL 3 DAY) > datum AND mailsent = 0 ORDER BY datum ASC
?>

soms is het té simpel...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.