automatisch naar een pagina springen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

An del

An del

20/12/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Hoe zou ik het volgende doen.
Een pagina waar je in een formulier iets intikt.
Je controleert het gegeven.
Indien het gegeven niet ok is moet je de pagina terug tonen met een melding dat je uw gegeven niet volgens de regels hebt gedaan en anders moet je naar een nieuwe pagina gaan.

?????????????

thx
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 09:10:21
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/12/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
header("Location: http://www.jouwsite.nl/");
?>

Kijk voor het formulier eens bij de scripts en gebruik de phphulp zoekmachine.
 
Luke Banning

Luke Banning

20/12/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Gewoon formuliertje met post gebruiken.
dan met if-else controleren of de gegeven fout is...
 
Nick

nick

20/12/2006 17:08:00
Quote Anchor link
je zegt nu twee verschillende dingen,
wil je nu bereiken dat de gebruikers hun gegevens invullen, op volgende drukken..dan een nieuwe lijst krijgen met de gegevens die ze hebben ingevuld, en als blijkt dat ze iets verkeerd hebben ingevuld dat ze terug kunnen of wil je controleren of ze alles wel hebben ingevuld etc..?
 
Luke Banning

Luke Banning

20/12/2006 17:09:00
Quote Anchor link
Djemo, jij controleert daarbij niks, maar je stuurt degene gewoon terug als het formulier is ingevuld... ongeacht of iets goed of fout is, hierbij komt ook geen melding van wat je niet hebt ingevuld...
 
Niek Ha

Niek Ha

20/12/2006 17:10:00
Quote Anchor link
op de pagina waar het fomulier zich naar toe post moet je zetten of kun je zetten->

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

if (jah == ($_POST["fomulierveldshit"])) { echo"alles goet ingevuld.. link plaatsen naar je volgende pagina ofzo";}else{
echo"fout! je zit hier verkeerd! }

 jah is dan het goede antwoord.. wil je een redirect gebruiken:
<meta http-equiv="
refresh" content="0;URL=http://www.jouwadres.nl/" />

0 is het aantal seconden dat hij moet wachten om doorgelinkt te worden
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/12/2006 17:11:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar dit voorbeeldje. Hier wordt gecontroleert of alle velden ingevuld zijn, maar tevens kun je hier natuurlijk andere controles inbouwen.
 
An del

An del

20/12/2006 18:01:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties, ik zal een en ander uitproberen

Van harte bedankt !!!

Moest ik niet meer op het forum komen, dan wens ik iedereen hier zeer prettige feestdagen

Thx

An
 
An del

An del

20/12/2006 22:25:00
Quote Anchor link
ik heb de code van blanche wat aangepast en er de header van djemo ingeplaatst

Hoe zet ik hier de code in zo'n afzonderlijk kadertje?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/12/2006 23:31:00
Quote Anchor link
Met behulp van de tags of door gewoon een stukje code tussen php tags te plaatsen...
 
Wouter

Wouter

21/12/2006 00:12:00
Quote Anchor link
en hoe plaats ik een url ?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2006 00:15:00
Quote Anchor link
[url=hier je url]hier een andere tekst[/url]

Of natuurlijk gewoon de link opschrijven: http://www.jouwsite.nl
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Wouter

Wouter

21/12/2006 00:24:00
Quote Anchor link
blanche zoveel posts en geen enkel zelf gestart ?, hoe flik je dat
 
Joren de Wit

Joren de Wit

21/12/2006 00:29:00
Quote Anchor link
[off-topic]
Op al mijn vragen heb ik hier of via google altijd nog een antwoord kunnen vinden. Ik ben meer het type eerst zelf uitzoeken, en pas als het echt niet lukt vragen. Maar dat kom ik weinig tegen ;-)
[/off-topic]
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/12/2006 08:58:00
Quote Anchor link
Vaak is het inderdaad zo dat beginnelingen (niets op tegen overigens, je zal het toch moeten leren) niet zoveel moeite doen om dingen op te zoeken, maar gewoon meteen vragen.
-->Kiezen voor de gemakkelijkste weg<--

De wat meer gevorderde PHP-hulpers stellen niet vaak vragen, dus als ze ergens niet uit komen op het 1e moment, dan proberen ze dat zelf uit te zoeken.
 
Niek Ha

Niek Ha

21/12/2006 10:21:00
Quote Anchor link
@robert Dat is ook van hoe jezelf bent? vraag je alles maar aan iedereen als je het weer eens niet snapt? of ben je zelfstandig en zoek je het zelf op xP.. toevallig hadden we het bij bedrijfskunde het erover gisteren
 
An del

An del

21/12/2006 21:29:00
Quote Anchor link
Hierna mijn herwerkte codes maar zonder sessions
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
<?php
session_start();
// indien er gepost wordt, anders het onderstaande stuk niet tonen
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // Alle elementen uit de $_POST array controleren
    if ( empty($_POST['voornaam']) or empty($_POST['achternaam']) or empty($_POST['woonplaats']) or empty($_POST['geboortejaar']))
    {

    //echo '<p><b>U heeft niet alle velden ingevuld.</b></p>';
    }
    else
    {
        header("Location: ietsanders.php");      
    }
}

?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>

<head>

    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
    <title>Invulformulier</title>
    
    <style type="text/css">
        .rechts {
            text-align: right;
        }
        #container {
            margin-top: 10px;
            margin-right: auto;
            margin-bottom: 5px;
            margin-left: auto;
            border: 1px solid #78BF60;
            width: 80%;
            padding: 10px;
            background-color: #A0FF80;
        }
        #code {
            background-color: #ECFFE6;
            padding: 10px;
            width: 90%;
            margin-top: 5px;
            margin-right: auto;
            margin-bottom: 5px;
            margin-left: auto;
            border: 1px solid #78BF60;
            font-size: 12px;
            overflow: hidden;
        }
        label {
            cursor:pointer;
        }
        label.naast {
            float: left;
            width: 100px;
            text-align: right;
            padding-right: 5px;
            padding-top: 2px;
        }
      
        input.fout {
            border: 2px solid #FF0000;
        }
    </style>
    
</head>

<body>

    <div id="container">
        <h2>Formulieren: Ingevulde velden onthouden en niet ingevulde velden markeren.</h2>
        <p>Je kent het wel: je hebt een formulier nog niet helemaal ingevuld en drukt per ongeluk op verzenden.
        Je krijgt een melding dat je niet alles hebt ingevuld en wordt teruggestuurd naar het formulier. Maar wat blijkt: alle ingevulde velden zijn leeg!</p>
        <p>Dit is natuurlijk niet gewenst, vandaar dit voorbeeld. Door gebruik te maken van sessies is het mogelijk om variabelen op verschillende pagina's
        te gebruiken. Hoewel ik hier met 1 pagina werk, zou je net zo makkelijk het formulier en de php logica op 2 verschillende pagina's kunnen plaatsen.
        Dit script zorgt ervoor dat de niet ingevulde velden gemarkeerd worden en de reeds ingevulde waarden bewaard blijven. </p>
        <form action="#" method="post" name="example">
        <p>
            <label for="voor" class="naast">Voornaam:</label>
            <input type="text"
                id="voor"
                name="voornaam"  
                value="<?php echo isset($_POST['voornaam']) ? $_POST['voornaam'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_POST['voornaam']) && !empty($_POST['voornaam'])) ? '' : 'fout'; ?>"
            />
        </p>
        <p>
            <label for="achter" class="naast">Achternaam:</label>
            <input type="text"
                id="achter"
                name="achternaam"
                value="<?php echo isset($_POST['achternaam']) ? $_POST['achternaam'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_POST['achternaam']) && !empty($_POST['achternaam'])) ? '' : 'fout'; ?>"
            />
        </p>
        <p>
            <label for="woon" class="naast">Woonplaats:</label>
            <input type="text"
                id="woon"
                name="woonplaats"
                value="<?php echo isset($_POST['woonplaats']) ? $_POST['woonplaats'] : ''; ?>"
                class="<?php echo (isset($_POST['woonplaats']) && !empty($_POST['woonplaats'])) ? '' : 'fout'; ?>"
            />
        </p>
        <p>
            <label for="geboortejaar" class="naast">Geboortejaar:</label>
            <select id="geboortejaar" name="geboortejaar">
                <?php
                for($i = date('Y'); $i >= 1900; $i--)
                {

                    if(isset($_POST['geboortejaar']) && $_POST['geboortejaar'] == $i)
                    {

                        echo '<option value="'.$i.'" selected="selected">'.$i.'</option>';
                    }

                    else
                    {
                        echo '<option value="'.$i.'">'.$i.'</option>';
                    }
                }

                ?>

            </select>
        <p>
            <input type="submit" value="Verzenden" class="lijnuit" />
        </p>
        </form>        
        
</div>
        
    <div id="code">
        
        <?php
        // hiermee haal je de paginanaam op
        $filename = basename($_SERVER['PHP_SELF']);
        // en hier toon je de code van de pagina
        highlight_file($filename);
        ?>

    
    </div>
 


Dus zoals beloofd!
Maar willen jullie dit eens evalueren?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/12/2006 22:41:00
Quote Anchor link
niek90 schreef op 21.12.2006 10:21:
@robert Dat is ook van hoe jezelf bent? vraag je alles maar aan iedereen als je het weer eens niet snapt? of ben je zelfstandig en zoek je het zelf op xP.. toevallig hadden we het bij bedrijfskunde het erover gisteren

Klinkt nogal bekend ;) Staat ook in een boek wat ik voor school wel eens heb gebruikt, ben alleen de naam (en het boek) kwijt.
Maar het ligt inderdaad ook aan hoe jezelf bent, maar als je kennis wat groter wordt, dan heb je vaak minder snel de behoefte om meteen een vraag te stellen, omdat je bronnen voor het vinden van informatie vaak groter zijn dan wanneer je begint.

Maar het heeft ook heel veel met je eigen instelling te maken. Ik ben zelf ook meer van het zoeken, proberen en als "laatste" redmiddel, of gewoon om even te checken of je iets goed aanpakt, pas posten op het forum.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.