Automatisch Nummer maken aan de hand van dropdown selectie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel

Michel

31/05/2006 10:35:00
Quote Anchor link
Oke ik heb nu nog 1 major problem die mij nogal lastig lijkt...

Bij ieder artikel moet een nummer gegenereerd worden...

Dit nummer moet ergens op slaan

Als er uit het dropdown selectie vakje bijv Philips geselecteerd word.. moet hij de eerste 2 letters PH pakke nen daarachter automatisch een nummer genereren... Met letters en cijfers het maakt niet zoveel uit het is belangrijk dat die eerste 2 letters vooraan komen te staan... en het moet een uniek getal worden of course:)

Misschien kan dat aan de hand van een creeer code knopje ofzo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

  function randomkeys($length)
  {

   $pattern = "1234567890ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ";
   for($i=0;$i<$length;$i++)
   {

     $key .= $pattern{rand(0,35)};
   }

   return $key;
  }


  $random = randomkeys(8);
  echo $random;
?>


OP dit moment heb ik dit .. die maakt zo een random code die feitelijk niets temaken heeft met het product of waar je een artikelgroep/naam uit kunt afleiden.. :)
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 17:51:11
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2006 13:24:00
Quote Anchor link
Een random geeft niet altijd een uniek nummer. Dan kan je beter een getal afleiden van time (microtime). En die letters kan je er simpel vóór zetten.

$a= "AB";
$b= "123456778";
$c= $a . $b;
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.