automatisch opvolgend nummer aanmaken in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

10/02/2012 17:17:31
Quote Anchor link
Ik doe de volgende query maar de database het niet opvolgend nummeren.
De transactie_id wordt dus niet automatische doorgenummerd door de database. Bijvoorbeeld de eerste update wordt er een ID '1' aangemaakt en de volgende overschrijft de '1' maar wordt dus niet 2. Heb in de database wel een primary key en auto_incement ingevuld. Wat gaat er mis?

mysql_query("UPDATE transactions SET
`transactie_id` = '$_POST[bank_id]',
`usersID` = '$_SESSION[user_id]',
`transactie_description` = '$description',
`transactie_amount` = '$amount'


") or die(mysql_error());
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:39:53
 
Eddy B

Eddy B

10/02/2012 17:24:31
Quote Anchor link
mysql_query("UPDATE transactions SET
`transactie_id` = `transactie_id`+1,
`usersID` = '$_SESSION[user_id]',
`transactie_description` = '$description',
`transactie_amount` = '$amount'


") or die(mysql_error());

Zoiets zou moeten werkend dacht ik, maar dan ben je natuurlijk het nut van auto_increment totaal kwijt. Je kan beter een extra field aanmaken en daarin opslaan hoeveel de row is geupdate.
Gewijzigd op 10/02/2012 17:26:24 door Eddy B
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

10/02/2012 17:28:23
Quote Anchor link
Zorg dat je transactie_id een
INT type heeft met een Auto_increment
Dan zou het moeten werken.

Oh zie net dat je al Auto_incretment al hebt.
Dus kijk eventjes of je wel een INT hebt.
Gewijzigd op 10/02/2012 17:29:43 door Bas van de Steeg
 
Michiel v

michiel v

10/02/2012 17:37:57
Quote Anchor link
Ik heb INT en primary key en Auto_increment

Hij overschrijft toch nog telkens record '1'

Wat kan het nog meer zijn?
 
Erwin H

Erwin H

10/02/2012 17:42:48
Quote Anchor link
Wacht even, je doet een update, geen insert. Uiteraard werkt auto_increment dan niet. Je maakt immers geen nieuw record aan.
Gewijzigd op 10/02/2012 17:43:20 door Erwin H
 
Wouter J

Wouter J

10/02/2012 17:42:54
Quote Anchor link
Bij een update komt er toch ook geen nieuw id bij? Bij een insert query moet je gewoon de transactie_id niet meegeven in de query.

Toevoeging op 10/02/2012 17:42:54:

Bij een update komt er toch ook geen nieuw id bij? Bij een insert query moet je gewoon de transactie_id niet meegeven in de query.
 
Michiel v

michiel v

10/02/2012 17:46:15
Quote Anchor link
Dat was het inderdaad! Sorry maar volgens mij moet ik weekend gaan vieren. Fijn weekend en bedankt allermaal!
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

10/02/2012 18:04:09
Quote Anchor link
Haha oke Erwin nu zie ik het ook inderdaad klein foutje maarja maakt groot verschil daar keek ik gewoon overheen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.