Automatisch Uitloggen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Paco de Wulp

Paco de Wulp

14/06/2015 17:26:37
Quote Anchor link
Hoe krijg je het voor elkaar om een gebruiker er automatisch uit te knikkeren als deze bijvoorbeeld een uur geen enkele acties heeft gedaan.
Bij dit fantastische forum gaat dat ook zo.
Hoe ?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 22:44:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2015 17:46:40
Quote Anchor link
Korte levensduur voor de cookies nemen?
 
Eddy E

Eddy E

14/06/2015 20:10:53
Quote Anchor link
Klein beetje Javascript met een teller die aftelt vanaf 1 uur.
Elke page-refresh stel je dat ene uur in.

Is het uur verlopen: redirect naar homepagina waar je uitgelogd bent/wordt.
Wel 5 minuten van te voren een waarschuwing (alert oid) tonen!



Al heb ik persoonlijk echt een schijthekel aan dit soort dingen.
Waarom zou je mij eruit willen knikkeren? Bij een multiplayer-game kan ik me dat voorstellen. Iets anders niet!
Gewijzigd op 14/06/2015 20:11:34 door Eddy E
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2015 20:31:11
Quote Anchor link
Sessie lifetime instellen. Zodra die is verstreken is je sessie niet meer geldig.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/06/2015 22:27:01
Quote Anchor link
Leuk die verschillende reacties :-)

Eddy gaat er van uit dat Jan de pagina die in de browser open blijft staan dan wil wijzigen. Ik denk dat Paco echter gewoon de session bedoelt omdat hij refereert naar dit forum.

Ozzie begint direct over php.ini instellingen..

@Paco:
Hoe sessies zich gedragen hangt sterk af van instellingen van je webserver en php.ini. Ik heb al van alles meegemaakt op verschillende webservers. Op de ene webserver verloopt een sessie nooit en op de andere om het kwartier of nog sneller.

Hier kun je lezen hoe sessions ongeveer werken maar ook hoe je je eigen session handler kunt schrijven:
http://www.sitepoint.com/writing-custom-session-handlers/
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

15/06/2015 21:10:21
Quote Anchor link
Ik moet dat op mijn gemak is nalezen @Frank, want ik heb het licht nog niet gezien.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

15/06/2015 21:54:13
Quote Anchor link
Wat zijn Sessions?

Als een webserver een request krijgt dan weten we gewoon niet van wie of welke machine het af komt. De gebruiker is compleet anoniem en we kunnen verschillende gebruikers niet van elkaar onderscheiden. Om dit probleem enigszins te tackelen heeft men cookies uitgevonden. Een cookie kun je zien als een klein bestandje dat informatie bewaart voor één website op het apparaat van de gebruiker. Als de gebruiker een nieuw verzoek stuurt naar de webserver dan wordt de inhoud van het bestandje in de header meegezonden. Je zou dus een cookie kunnen aanmaken met deze inhoud:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ingelogd=1


De inhoud wordt bij de volgende requests door de browser naar de webserver gestuurd en die kan deze uitlezen en zo bepalen of een gebruiker ingelogd is of niet

MAAR...

Bovenstaand voorbeeld is natuurlijk heel erg makkelijk te hacken. De cookie wordt immers op de pc van de gebruiker bewaart. en als je maar ingelogd=1 meestuurt dan ben je dus ineens ingelogd. We houden daarom liever op de webserver bij wie er is ingelogd en wie niet. Daar zorgen Sessions voor. Sessions maken eenmalig een random id die wordt opgeslagen in een cookie. zo een id is bijvoorbeeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
k623qubavm8acku19somu6ce1k0nb9aj


Nu staat er op het apparaat van de gebruiker dus alleen een cookie met een session ID. Op de server kunnen nu in een bestandje met de naam sess_k623qubavm8acku19somu6ce1k0nb9aj een aantal instellingen opgeslagen worden. Bijvoorbeeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ingelogd=1


Met het verschil dat dit nu op de server bewaard wordt en niet op het apparaat van de gebruiker. Als in PHP session_start() wordt uitgevoerd dan zal de inhoud uit het bestand gelezen worden en in de $_SESSION array geplaatst worden.

Hiermee zijn echter nog niet alle problemen opgelost. Het aantal bestanden op de server met allemaal een andere sessie ID kan een enorme omvang bereiken. Daarnaast is het weer minder veilig als een sessie maar eindeloos blijft bestaan. Om deze reden wordt telkens de datum en tijd van het sessie bestand bijgewerkt. Is een bestand te oud, bijvoorbeeld meer dan 30 minuten dan wordt deze ongeldig en op een gegeven moment ook verwijderd. Of een sessie verloopt en hoe snel is afhankelijk van de instellingen op de server.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

15/06/2015 22:41:00
Quote Anchor link
In de user tabel een extra kolom maken met last_active? Hier zet je de tijd in van de laatste actie/page refresh, als de gebruiker een actie/page refresh doet kijk je eerst of de vorige actie meer dan een uur geleden is.

Zo ja, gebruiker uitloggen en door sturen naar de inlog pagina
Zo nee, niks doen
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

15/06/2015 23:37:06
Quote Anchor link
@Sabotan: ik heb het nu zo opgelost:(zonder database)
Bij mijn login:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['lastlogin'] = time();
?>

Op elke pagina:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($_SESSION['lastlogin']<(time()-3600) )
{
header( 'location: LOGOUT.php'); }
else {$_SESSION['lastlogin']=time();}
?>


In LOGOUT.php --> sessie destroy

Toevoeging op 16/06/2015 14:15:47:

Maar wat ik eigenlijk wil, is dat als ik een uur niks heb gedaan, ik automatisch al ben uitgelogd of desnoods een andere actie wil laten uitvoeren. Maar dat is een instelling van de server schat ik zo in. Crontab ?
Gewijzigd op 16/06/2015 14:18:58 door Paco de Wulp
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

16/06/2015 14:27:19
Quote Anchor link
Dat kan in PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_cache_expire(60);                // In minuten
ini_set('session.gc_maxlifetime', 3600); // In seconden
session_start();                         // Daarna pas de sessie starten/hervatten
?>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

16/06/2015 14:50:23
Quote Anchor link
Waarom moet dit automatisch gebeuren? PHP is serverside, en doet niks automatisch.. Kun je je sessie tijd wel veranderen, maar als ik een uur niks doet worden die sessies ook niet aangepast..
Gewijzigd op 16/06/2015 14:52:12 door Joakim Broden
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

16/06/2015 15:03:37
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat dan. Bijvoorbeeld als ik 60 minuten van mijn scherm weg ben, dat ik weer terug kom en automatisch nu voor het inlogscherm weer sta (dus na 60 minuten automatisch LOGOUT.php heb gestart) ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/06/2015 16:02:22
Quote Anchor link
Waars. een javascript timer die na een uur inactiviteit de logout pagina aanroept of iets dergelijks.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

16/06/2015 17:05:52
Quote Anchor link
Dat doet PHP niet, als jij je pagina gewoon open hebt zal PHP je niet automatisch uitloggen. Dit zal wss gebeurd zijn zoals Ozzie zei met een Javascript timer, met eventueel Ajax ofzo.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/06/2015 18:10:16
Quote Anchor link
Javascript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<!-- redirect na een half uur -->
setTimeout(function(){window.location="logout.php"},30 * 60000);</script>
Gewijzigd op 16/06/2015 18:10:40 door Frank Nietbelangrijk
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

16/06/2015 18:39:54
Quote Anchor link
Dank jullie wel. Ik zie de zon weer tussen de wolken opkomen...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/06/2015 19:50:51
Quote Anchor link
Je doet net alsof je hiervoor dingen moet doen terwijl dit (timeout) meestal vanzelf geschiedt.

En meestal is het verlopen van een sessie juist onwenselijk, dus ik snap absoluut niet dat dit iets is wat je zou moeten nastreven...

Wat Eddy E zegt, tis gewoon verrekte gebruiksonvriendelijk en onhandig.

Tenzij je dit specifiek voor een bepaalde applictie nodig hebt? Bijvoorbeeld voor een toets met een tijdslimiet. Je vertelt er niet echt bij hoe je het wilt toepassen en ook niet waarom. Ik denk namelijk dat je de verkeerde kant op aan het rennen bent. Normaliter is het "automatisch" verlopen (verlopen gebeurt vanzelf) iets onwenselijks, lijkt mij.
Gewijzigd op 16/06/2015 20:03:41 door Thomas van den Heuvel
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/06/2015 23:21:43
Quote Anchor link
Ja ik ben het met je eens Thomas. Heb je net het lijstje met leden voor je - moet je even weg - kom je terug lijstje vervangen voor login pagina.

Toch kan ik me wel indenken dat voor sommige informatie het wel fijn kan zijn als de inhoud na bepaalde inactiviteit niet meer zichtbaar is. (Zoals mijn bankzaken bijv.)
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/06/2015 06:40:20
Quote Anchor link
Payment Card Industry (PCI) Data Security Standard (DSS) v3.0 [PDF]:

8.1.8 If a session has been idle for
more than 15 minutes, require the user
to re-authenticate to re-activate the
terminal or session.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/06/2015 11:55:04
Quote Anchor link
@Ward

Jouw quote heeft betrekking op de tijdsduur, maar wordt er eveneens gesproken over automatisch uitloggen?
 
Randy vsf

Randy vsf

17/06/2015 12:19:13
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 17/06/2015 11:55:04:
@Ward

Jouw quote heeft betrekking op de tijdsduur, maar wordt er eveneens gesproken over automatisch uitloggen?


Als de sessie is afgelopen, moet je toch opnieuw inloggen?
niet ingelogd = uitgelogd
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.