Automatisch uitvoeren van URL links php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mike Lienden

Mike Lienden

03/05/2011 12:11:58
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben momenteel bezig met een eigen site te scripten voor het bijhouden van mijn filmlijsten. Beginnende PHP'r dus heb nog niet veel ervaring. Nu heb ik een groot deel van de site werkend, alleen zou ik het nog iets verder willen automatiseren.

Ik heb nu een script dat een .txt bestand upload, waarin regels staan met films. Nu wil ik dat bestand uitlezen in PHP en deze, door middel van URL links, op de achtergrond laten uitvoeren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    $lines
= file('./upload/films.txt');
    foreach ($lines as $line_num => $line)
    {

    print "index.php?movie=" .$line . "<br />\n";
    }

?>


Bovenstaande script zorgt ervoor dat elke regel in een array wordt gezet, waardoor je dus de volgende structuur krijgt (uiteraard snap ik dat je met print geen URL kan openen):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
index.php?movie=[film1]
index.php?movie=[film2]
index.php?movie=[film3]


Hoe zorg ik er nu voor dat deze URL's automatisch worden uitgevoerd in de browser?
Hopelijk zijn er wat PHP techs aanwezig die mij hiermee kunnen helpen. Na 2 uur googelen had ik nog niet echt iets gevonden, aangezien ik ook niet weet met welke functie ik dit zou moeten doen.

Alvast dank :)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:23:25
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

03/05/2011 14:10:04
Quote Anchor link
wat bedoel je met "uitvoeren" ?

je zou een http header redirect kunnen doen.. maar betwijfel of dat is wat je zoekt..
 
Mike Lienden

Mike Lienden

03/05/2011 17:43:11
Quote Anchor link
Sebastiaan Blaas op 03/05/2011 14:10:04:
wat bedoel je met "uitvoeren" ?

je zou een http header redirect kunnen doen.. maar betwijfel of dat is wat je zoekt..


Mss ben ik zelf te moeilijk aan het denken. In de index.php wordt en een query uitgevoerd, op basis van een filmnaam, die vervolgens informatie van IMDb haalt en in een DB importeert. Dit werkt perfect, alleen zocht ik nog een manier om dit te doen met een .txt bestand met daarin alle filmnamen zodat ik niet zelf alle films handmatig hoef in te vullen.

Dat is dus meer in de richting wat ik bedoel met uitvoeren :)
 
Roel -

Roel -

03/05/2011 18:04:44
Quote Anchor link
file_get_contents
Gewijzigd op 03/05/2011 18:05:29 door Roel -
 
Mike Lienden

Mike Lienden

03/05/2011 22:32:52
Quote Anchor link
Heb het uiteindelijk werkend met een iets andere insteek zoals ik had gepland in eerste instantie. Ik heb ervoor gezorgd dat alle informatie uit de array in een textfield wordt gekopieerd en vanuit daarna wordt er een java script geopend die alle links opent.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<script type="text/javascript">
  function openall() {
  }
  function open_all(){
    var urls = document.getElementById("list_urls").value;
    var urls = urls.split('\n');
    var totalno = urls.length;
    var s;
    for(var i=0;i<totalno;i++){
      s = urls[i];
      if(s){
        if(s.substr(0,7)!='http://') s = 'http://'+s;
        window.open(s);
      }
    }
    return false;
  }
</script>
<form method="post" name="input" action="">

    <textarea name="list_urls" id="list_urls" cols="50" rows="12" ><?php
    $lines
= file('./upload/films.txt');
    foreach ($lines as $line_num => $line) {
    echo curPageURL(). "index.php?movie=". $line. "\n";
    }

?>
</textarea>

<div>
<input value="Go" class="submit" type="button" onClick="open_all();" id="button">
</div>
    </form>


<?php
function curPageURL() {
 $pageURL = 'http';
 if ($_SERVER["HTTPS"] == "on") {$pageURL .= "s";}
 $pageURL .= "://";
 if ($_SERVER["SERVER_PORT"] != "80") {
  $pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].":".$_SERVER["SERVER_PORT"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
  $pageURL = str_replace("getcontent.php", "", $pageURL);
  $pageURL = trim($pageURL);
  return $pageURL;
 }
else {
  $pageURL .= $_SERVER["SERVER_NAME"].$_SERVER["REQUEST_URI"];
  $pageURL = str_replace("getcontent.php", "", $pageURL);
  $pageURL = trim($pageURL);
  return $pageURL;
 }

 return $pageURL;
}

?>


Excuses als de code met de oplossing wat lang is ;)
Gewijzigd op 03/05/2011 22:34:44 door Mike Lienden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.