Automatische scripts

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Mitch X

Mitch X

24/02/2004 09:59:00
Quote Anchor link
[1]Ik wil dat om de zoveel tijd (nog niet bedacht) een script wordt uitgevoerd om geld uit te delen.

[2]Ook een mensenonline teller die om de minuut kijkt of de bezoeker nog online is.

Hoe doe je dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 04:18:00
 
PHP erik

PHP erik

24/02/2004 11:31:00
Quote Anchor link
cron jobs
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 11:42:00
Quote Anchor link
:) Had ik idd al over gehoord... mss een goeie (Nederlandse) uitleg ergens?
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 14:26:00
Quote Anchor link
:( waar staat er iets goeds over cron jobs?
PHP.net kon niets vinden :(...
Hier en PHPfreakz niet :(... help???
(iig niets duidelijks)
Gewijzigd op 24/02/2004 14:36:00 door Mitch X
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 15:13:00
Quote Anchor link
Haha damn slimme mensen hoor :)
Op elk forum zeggen ze cron jobs maar als je uitleg vraagt zeggen ze niets meer :P
 
Arend a

Arend a

24/02/2004 15:18:00
Quote Anchor link
man crontab
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 15:24:00
Quote Anchor link
Dat is duidelijk :S
 
PHP erik

PHP erik

24/02/2004 16:42:00
Quote Anchor link
op PHPfreakz staat er wel een uitleg
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 16:55:00
Quote Anchor link
Ik zei al niets duidelijks...
En dat gedoe met linux wil ik ook niet wat dan kan ik het niet op mn eigen server testen :(
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/02/2004 17:04:00
Quote Anchor link
Hmm... Geen Nederlandstalige, maar wel een goede:
http://tvsecure.net/manual/cron.html

Elwin
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 17:05:00
Quote Anchor link
Ty Elwin :)
Ga 'um gelijk ff bekijken
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/02/2004 17:26:00
Quote Anchor link
Daarmee heb ik dus ook gedaan dat ik op (vier) verschillende Virtual Hosts elk uur een stat genereer (Webalizer).

Ik heb dus deze regel een keer of wat (4 :D) in mijn mycrontab.txt gezet.

* 00 * * * cat /var/log/httpd/access_log | grep `date '+%d/%b/%Y'` | grep domein.nl >> /var/www/domein.nl/logs/acces_log; webalizer -c /etc/domein.nl.webalizer.conf

mycrontab.txt in /etc en dan lekker crontab mycrontab.txt .. en werken als een gek.. :D

Elwin

[Edit: Br33Z4H-TyPo]
Gewijzigd op 24/02/2004 17:27:00 door Elwin - Fratsloos
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 19:30:00
Quote Anchor link
Hoe moet je zo'n cronjob uitvoeren?

Save the file as a text file, such as, mycron.txt (gedaan)
FTP to your account, and upload this file as type text to your /home/vs##### directory. (moet het deze dir zijn?)
Now telnet to your account and at the command prompt type (deze vat ik niet)
crontab -l (note lowercase L )

crontab mycron.txt

Now, try crontab -l again.

En waarin voer ik het uit? Een php script?

En deze regel mss uitgelegt :
Wat doet (tijd) wget -q -O /dev/null -nd (bestand) en dan het lieftst per stukje....

Bvd

...De-Altijd-Nieuwsgierige-Ik...
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

24/02/2004 19:36:00
Quote Anchor link
Wat zegt crontab -l nu dan?

Ik zelf heb mycrontab.txt in /etc gezet, daar staan crontab ook, alles een beetje bij elkaar houden...

Elwin
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 20:13:00
Quote Anchor link
Hoe voer je hem nou uit? Moet je dat nergens aangeven dan?
crontab -l
The list option, crontab -l, displays the contents of the current user's crontab file.
Geeft de crontab dus weer :)
 
Mitch X

Mitch X

24/02/2004 22:57:00
Quote Anchor link
Aarde aan Ruimtekikker :P
Ik snap er egt nog nix van... behalve dan dat tijd stukje :)
Kun je even zeggen wat jouwe doen en hoe je ze uitvoerd (of beter hoe ze eigenlijk zichzelf uitvoeren)
 
Arend a

Arend a

25/02/2004 02:09:00
Quote Anchor link
Koop eens een ietsiepietsiekleinboekje over linux.

Man crontab geef je informatie die je nodig hebt.

crontab -l geeft de lijst die er nu is.
crontab -e wijzigt de huidige crontab.
crontab <file> vervangt de huidige crontab door de info in de file.

Vervolgens:
cat /var/log/httpd/access_log | grep `date '+%d/%b/%Y'` | grep domein.nl >> /var/www/domein.nl/logs/acces_log; webalizer -c /etc/domein.nl.webalizer.conf

Grijpt uit het access_log de entries met van de huidige datum. Vervolgens grijpt hij voor het huidige domein, en voegt ze toe aan het log voor het domein. Vervolgens wordt webalizer opnieuw uitgevoerd. Dit is in bash of sh scripttaal geschreven.

Wat doet wget?
man wget!

Quote:
DESCRIPTION
GNU Wget is a free utility for non-interactive download of
files from the Web. It supports HTTP, HTTPS, and FTP pro­
tocols, as well as retrieval through HTTP proxies.


Quote:
-q
--quiet
Turn off Wget's output.


Quote:
-O file
--output-document=file
The documents will not be written to the appropriate
files, but all will be concatenated together and writ­
ten to file. If file already exists, it will be over­
written. If the file is -, the documents will be
written to standard output. Including this option
automatically sets the number of tries to 1.


Quote:
-nd
--no-directories
Do not create a hierarchy of directories when retriev­
ing recursively. With this option turned on, all
files will get saved to the current directory, without
clobbering (if a name shows up more than once, the
filenames will get extensions .n).


Crontab werkt via een cron daemon die voor alle users die een crontab hebben gezet deze op de gewenste tijden uitvoert.

Zie: man cron.
 
Mitch X

Mitch X

25/02/2004 12:09:00
Quote Anchor link
Dus wat zet ik nou waar?

Mycron.txt:
0 * * * * wget -q -O /dev/null -nd http://www.domain.invalid/update.php

Of moet alles hierin?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

25/02/2004 13:20:00
Quote Anchor link
Je zet gewoon alles in mycrontab.txt en dan doe je crontab mycrontab.txt. Vervolgens controleer je door crontab -l. Als daarin staat wat er in je mycrontab.txt staat is het oké.

Elwin
 
Mitch X

Mitch X

25/02/2004 14:03:00
Quote Anchor link
Quote:
en dan doe je crontab mycrontab.txt.


Mss heel domme vraag hoor maar waar doe ik dit? Gwoon in PHP?
 
Arend a

Arend a

25/02/2004 19:37:00
Quote Anchor link
In je shell.
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.