autosuggest in database, filter dubbels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hans Vereyken

Hans Vereyken

01/08/2007 18:26:00
Quote Anchor link
Ik heb deze tutorial

http://www.webreference.com/programming/javascript/ncz/
http://www.webreference.com/programming/javascript/ncz/column2/
http://www.webreference.com/programming/javascript/ncz/column3/

gevolgd om een Autosuggest functie in mijn website te bouwen. De suggesties worden uitgelezen uit een kolom van een tabel in een database. Als het veld ingevuld is wordt de waarde weggeschreven naar die kolom. Natuurlijk staan er dan veel dubbels in. Ik zoek een manier om deze te verwijderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
function FamilieSuggestions() {
    this.familie = [<?php
    include("../admin_db_login.php");
    $query="SELECT familie FROM bloemen ORDER BY familie ASC";
    $result=mysql_query($query);
    $num=mysql_num_rows ($result);
    mysql_close ();
    if($num == "0"){
        echo "Geen familie's in database";
    }
else {
        $i=0;
        while ($i < $num) {
            $familie=mysql_result($result,$i,"familie");
            if ($familie == "") {
            }
else {
                echo "\"".$familie."\"";
                if ($i == $num-1) {
                }
else {
                    echo ",";
                }
            }

            $i++;
        }
    }

    ?>
];
}


Ik hoop dat mijn vraag duidelijk is...: in de kolom familie staan veel dubbels, ik wil er maar één van.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:09:08
 
GaMer B

GaMer B

01/08/2007 18:30:00
Quote Anchor link
Gebruik de DISTINCT om enkel één van de dubbele te selecteren.

Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DISTINCT familie FROM bloemen
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

01/08/2007 18:32:00
Quote Anchor link
Ow, dat is eenvoudig, ik dacht dat het een script van enkele regels zou worden.

Danku!
 
Frank -

Frank -

01/08/2007 18:40:00
Quote Anchor link
Je had ook gewoon een UNIQUE-constraint op de kolom kunnen zetten, dan kunnen er nooit dubbele gegevens in deze kolom worden opgeslagen. Dan heb je ook geen DISTINCT nodig om het probleem op te lossen.
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

01/08/2007 18:41:00
Quote Anchor link
Het moet mogelijk zijn dubbele gegevens in de kolom op te slaan, anders zou een autosuggest voor die kolom weinig zin hebben...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.