avatar upload hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »
Projectx verheijden

projectx verheijden

04/07/2012 18:20:12
Quote Anchor link
hallo allemaal ik heb een beetje hulp nodig met de avatar upload.
ik heb een script dat niet compleet werkt.

wat mijn probleem is dat ik de afbeelding wel in mijn database krijg maar niet in mijn files van de server.

kan iemand mij vertellen of helpen met wat ik fout doe...





dit is mijn settings pagina waar gebruikers straks de afbeelding kunnen uploaden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
include 'core/init.php';
protect_page();
include 'includes/overall/header.php';

if (empty($_POST) === false) {
    $required_fields = array('firstname', 'email');
    foreach($_POST as $key=>$value) {
       if (empty($value) && in_array($key, $required_fields) === true) {
           $errors[] = 'velden met een ster zijn verplicht in te vullen.';
           break 1;
       }
    }

    
    if (empty($errors) === true) {
        if (filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false) {
             $errors[] = 'Een geldig email is verplicht.';
        }
else if (email_exists($_POST['email']) === true && $user_data['email'] !== $_POST['email']) {
        
        }
    }

}

?>

<h1>Profiel settings</h1>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if (isset($_GET['succes']) === true && empty($_GET['succes']) === true) {
     echo 'Jou profiel pagina is verandert';
}
else {


if (empty($_POST) === false && empty($errors) === true) {

   $update_data = array(
   'firstname'     => $_POST['firstname'],
   'lastname'     => $_POST['lastname'],
   'email'          => $_POST['email'],
   'over_jezelf'          => $_POST['over_jezelf'],
   'allow_email' => ($_POST['allow_email'] == 'on') ? 1 : 0
   );
  
   update_user($session_user_id, $update_data);
   header('Location: settings.php?succes');
   exit();
  
  
}
else if (empty($errors) === false) {
    echo output_errors($errors);
}

?>


<form action="" method="post">
<ul>
<li>
firstname*:<br>
<input type="text" name="firstname" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_data['firstname']; ?>
">
</li>
<li>
lastname:<br>
<input type="text" name="lastname" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_data['lastname']; ?>
">
</li>
<li>
email*:<br>
<input type="text" name="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_data['email']; ?>
">
</li>
<li>
over jezelf:<br>
<textarea name="over_jezelf" rows="6" cols="30" maxlength="500" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_data['over_jezelf']; ?>
"></textarea>
</li>
<li>
<input type="checkbox" name="allow_email"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($user_data['allow_email'] == 1) { echo 'checked="checked"'; } ?>
> Wilt u onze nieuws brieven ontvangen?
</li>
<li>
<input type="submit" value="update">
</li>
</ul>
</form>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

}        
include 'includes/overall/footer.php';
?>





hier volgen dan de upload.php
en de view.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php

if (isset($_POST['submit']))
{

$name = $_FILES['myfile']['name'];
$tmp_name = $_FILES['myfile']['tmp_name'];

if ($name)
{

   $location = "avator/$name";
   move_uploaded_file($tmp_name,$location);
  
  $query = mysql_query("UPDATE users SET imagelocation='$location' WHERE username='$username'");
  
  die("jou foto is uploaded");
  

}

else
die("please select a file");


}


echo "upload your image:

<form action='settings.php' method='post' enctype='multipart/form-data'>
    file: <input type='file' name='myfile'> <input type='submit' name='submit' value='uploaden'>
</form>"
;
?>



hier volgt de viw.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$query
= mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='$username'");
if (mysql_num_rows($query)==0)
die("user not found");
else
{

$row = mysql_fetch_assoc($query);
$location = $row['imagelocation'];

echo "<img src='$location' width='100' height='100'>";

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 11:08:46
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/07/2012 18:26:59
Quote Anchor link
Ik zou eerst maar eens goede foutafhandeling gaan toepassen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$location = "avator/$name";
   move_uploaded_file($tmp_name,$location);
  
  $query = mysql_query("UPDATE users SET imagelocation='$location' WHERE username='$username'");
  
  die("jou foto is uploaded");

Op deze manier sta je gewoonweg zelf maar te beslissen of het gelukt is, of juist niet. Het gebruik van die() is overigens ook uit den boze. Een script hoort niet te sterven.
 
Projectx verheijden

projectx verheijden

04/07/2012 19:07:44
Quote Anchor link
hoi bedankt voor de reactie...

ik heb nu alle php bestanden samen gevoegd op mijn settings pagina en de die() functies verwijdert en naar echo geplaatst.

nu plaatst hij wel mijn afbeelding in de database van de gebruiker maar hij stopt ze niet in mijn map files op de server die ik genoemd heb (avators)...

ik heb mijn error reporing aan staan maar die weergeeft niks.
mvg en bedankt voor de reactie



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
include 'core/init.php';
protect_page();
include 'includes/overall/header.php';

if (empty($_POST) === false) {
    $required_fields = array('firstname', 'email');
    foreach($_POST as $key=>$value) {
       if (empty($value) && in_array($key, $required_fields) === true) {
           $errors[] = 'velden met een ster zijn verplicht in te vullen.';
           break 1;
       }
    }

    
    if (empty($errors) === true) {
        if (filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL) === false) {
             $errors[] = 'Een geldig email is verplicht.';
        }
else if (email_exists($_POST['email']) === true && $user_data['email'] !== $_POST['email']) {
        
        }
    }

}

?>

<h1>Profiel settings</h1>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if (isset($_GET['succes']) === true && empty($_GET['succes']) === true) {
     echo 'Jou profiel pagina is verandert';
}
else {


if (empty($_POST) === false && empty($errors) === true) {

   $update_data = array(
   'firstname'     => $_POST['firstname'],
   'lastname'     => $_POST['lastname'],
   'email'          => $_POST['email'],
   'over_jezelf'          => $_POST['over_jezelf'],
   'allow_email' => ($_POST['allow_email'] == 'on') ? 1 : 0
   );
  
   update_user($session_user_id, $update_data);
   header('Location: settings.php?succes');
   exit();
  
  
}
else if (empty($errors) === false) {
    echo output_errors($errors);
}

?>


<form action="" method="post">
<ul>
<li>
firstname*:<br>
<input type="text" name="firstname" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_data['firstname']; ?>
">
</li>
<li>
lastname:<br>
<input type="text" name="lastname" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_data['lastname']; ?>
">
</li>
<li>
email*:<br>
<input type="text" name="email" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_data['email']; ?>
">
</li>
<li>
over jezelf:<br>
<textarea name="over_jezelf" rows="6" cols="30" maxlength="500" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $user_data['over_jezelf']; ?>
"></textarea>
</li>
<li>
<input type="checkbox" name="allow_email"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if ($user_data['allow_email'] == 1) { echo 'checked="checked"'; } ?>
> Wilt u onze nieuws brieven ontvangen?
</li>
<li>
<input type="submit" value="update">
</li>
</ul>
</form>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php


$username
= $_SESSION['user_id'];

if (isset($_POST['submit']))
{

$name = $_FILES['myfile']['name'];
$tmp_name = $_FILES['myfile']['tmp_name'];

if ($name)
{

   $location = "avator/$name";
   move_uploaded_file($tmp_name,$location);
  
  $query = mysql_query("UPDATE users SET imagelocation='$location' WHERE user_id='$username'");
  
  echo "jou foto is uploaded <a href='view.php'>home</a>";
  

}

else
echo "please select a file";


}





echo "upload your image:

<form action='settings.php' method='post' enctype='multipart/form-data'>
    file: <input type='file' name='myfile'> <input type='submit' name='submit' value='uploaden'>
</form>"
;
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php

$username
= $_SESSION['user_id'];

$query = mysql_query("SELECT imagelocation FROM users WHERE user_id='$username'");
if (mysql_num_rows($query)==0)
echo "user not found";
else
{

$row = mysql_fetch_assoc($query);
$location = $row['imagelocation'];

echo "<img src='$location' width='100' height='100'>";

}


?>




Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php




}        
include 'includes/overall/footer.php';
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/07/2012 19:18:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
move_uploaded_file($tmp_name,$location);
  
  $query = mysql_query("UPDATE users SET imagelocation='$location' WHERE user_id='$username'");
  
  echo "jou foto is uploaded <a href='view.php'>home</a>";
  

Ga eerst een kijken of move_uploaded_file gelukt is, en dan mysql_query.
Nu ga je er zelf maar vanauit dat het gelukt is, wat niet juist is.
 
Roel -

Roel -

04/07/2012 22:30:44
Quote Anchor link
Ik denk dat deze tutorial wel wat voor jou is. :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.