Awards; van het jaar..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ane Lenstra

Ane Lenstra

22/12/2007 09:59:00
Quote Anchor link
Ik wil:
- een stemformulier
- met diverse categorien: spelers vh jaar, verdediger vh jaar, middenvelder vh jaar enz
- keuzevelden: met pijltje een lijstje openen zoals dit ook links bij "PHP Zoeken" staat
- verstuurd naar een bepaald email adres

Hoe doe ik dit?
Het is voor FrisianPride.nl
Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:25:10
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/12/2007 10:04:00
Quote Anchor link
Mogelijkheid 1: Je gaat zelf aan de gang een probeert het te maken. Je begint dus met een formuliertje met de juiste invoermogelijkheden en daarna de afhandeling ervan. Als je vastloopt stel je hier je vraag.

Mogelijkheid 2: je vraagt hier op phphulp of iemand dat tegen een vergoeding voor je kan maken.
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

22/12/2007 10:07:00
Quote Anchor link
Is dit ook in HTML beschikbaar?
Want ik heb erg weinig verstand van PHP en HTML ook niet erg veel.. Ken tot noch toe alleen de 'basic' van PHP in iets meer dan 'basic' van HTML..

Ben op dit moment wel bezig met lessen van beiden, maar dit formulier komt net even te snel
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/12/2007 10:09:00
Quote Anchor link
Het formulier is in HTML, maar de verwerking ervan zul je toch echt met PHP moeten doen.

ps. Als je van plan bent het zelf te maken, zou je eens naar wat contact formulieren kunnen kijken. De verwerking verschilt bijna niets van elkaar...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

22/12/2007 10:30:00
Quote Anchor link
Oke bedankt!
Ik had eerder al gebruik gemaakt van een vriendelijk persoon zie zijn contactformulier publiceerde (blame me) dus wellicht dat ik daar wat mee kan!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/12/2007 10:43:00
Quote Anchor link
Ik heb snel even iets in elkaar gezet. Prettige feestdagen ;-)
Let op: er zit weinig/geen beveiliging op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    if (!defined ('PHP_EOL')) define ('PHP_EOL', "\r\n");
    $email = (isset ($_POST['email'])) ? ($_POST['email']) : ('');
    $form_style = '';
    
    
    // dit gedeelte aanpassen met je eigen namen
    $selects = array ('verdediger', 'middenvelder', 'aanvaller');
    $options = array ();
    $options['verdediger'] = array ('verdediger1', 'verdediger2', 'verdediger3');
    $options['middenvelder'] = array ('middenvelder1', 'middenvelder2', 'middenvelder3');
    $options['aanvaller'] = array ('aanvaller1', 'aanvaller2', 'aanvaller3');
    
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $body = '';
        foreach ($_POST as $key => $val) {
            $body .= $key . ': ' . $val;
            $body .= PHP_EOL;
        }

        if (mail ($_POST['email'], 'Spelers van het jaar', $body)) {
            $form_style = ' style="display: none;"';
            $msg = '<h1 style="color: red;">De mail is verzonden</h1>';
        }
    }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Spelers van het jaar</title>
    <style type="text/css" media="screen">
        div#container                        {margin: 0 auto; width: 700px;}
        h1                                    {font: bold 14px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #993;}
        p, input, select, option, label        {font: 12px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;}
        form p                                {overflow: hidden; height: 24px;}
        label                                {float: left; width: 140px; text-align: right; padding-right: 5px; cursor: pointer;}
        .medium                                {width: 300px;}
    </style>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <h1>Spelers van het jaar</h1>
    <form method="post" action="spelers.php"<?php echo $form_style; ?>>
    <?php
        foreach ($selects as $select) {
            echo PHP_EOL;
            echo '<p>';
            echo '<label for="' . $select . '">' . $select . '</label>';
            echo '<select class="medium" id="' . $select . '" name="' . $select . '">';
            foreach ($options[$select] as $option) {
                echo PHP_EOL;
                echo '<option value="' . $option . '">' . $option . '</option>';
            }

            echo PHP_EOL;
            echo '</select></p>';
        }

    ?>

    <input type="submit" value="verzenden" />
    <label style="float: none; width: auto;" for="email">naar e-mailadres:</label>
    <input class="medium" id="email" name="email" type="text" value="<?php echo $email; ?>" />
    </form>
    <?php
        if (isset ($msg)) echo $msg;
    ?>

    </div>
</body>
</html>

Edit:
klein aanpassing aan de code
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Wouter K

Wouter K

22/12/2007 10:49:00
Quote Anchor link
Je kan het ook nog anders doen :)

De spelers in een select optie, en dan echo'n wat geselecteer word,dit accepteren. En dan versturen via een mail functie..dit is vrij invoudig :)

Dat zou ik nu nog net wel kunnen.

MVG
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

22/12/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post.
 
Wouter K

Wouter K

22/12/2007 10:58:00
Quote Anchor link
Sorry jan het de functie niet zien staan :p
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

22/12/2007 11:15:00
Quote Anchor link
Dank je! Helemaal top! Ik zal eens kijken of ik het kan laten werken!
Dan laat ik het zeker weten! ;)

Edit1: waar vul ik het adres in waar mee ik er voor zorg dat het naar een adres word verstuurd waar ik het krijg?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ane Lenstra
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

24/12/2007 16:04:00
Quote Anchor link
Het is nog steeds niet helemaal gelukt..
Waar vul ik het adres in waar de antwoorden heen worden gestuurd?
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

27/12/2007 16:38:00
Quote Anchor link
Nobody? :-(
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/12/2007 16:45:00
Quote Anchor link
Het mailtje wordt verstuurd naar het adres in de eerste parameter van de mail() functie. In het voorbeeld van Jan is dat dus $_POST['email']. Als dat niet juist is, is dat de variabele die je moet veranderen...
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

01/01/2008 16:02:00
Quote Anchor link
Ik heb nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    if (!defined ('PHP_EOL')) define ('PHP_EOL', "\r\n");
    $email = (isset ($_POST['email'])) ? ($_POST['email']) : ('');
    $email = "[email protected]";
    $form_style = '';
    
    
    // dit gedeelte aanpassen met je eigen namen
    $selects = array ('Verdediger van het jaar', 'Middenvelder van het jaar', 'Aanvaller van het jaar','Waardevolste speler van het jaar', 'Speler van het jaar', 'Wedstrijd van het jaar');
    $options = array ();
    $options['Verdediger van het jaar'] = array ('Kristian Bak Nielsen', 'Michel Breuer', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Calvin Jong a Pin', 'Gianni Zuiverloon');
    $options['Middenvelder van het jaar'] = array ('Roy Beerens', 'Michael Bradley', 'Paul Bosvelt', 'Andre Hanssen','Jakob Poulsen', 'Thomas Prager', 'Danijel Pranjic', 'Geert Arend Roorda');
    $options['Aanvaller van het jaar'] = array ('Afonso Alves', 'Gonzalo Garcia-Garcia', 'Paulo Henrique', 'Radek Matusiak', 'Lasse Nilsson','Gerald Sibon', 'Miralem Sulejmani', 'Niklas Tarvarjarvi', 'Ugur Yildirim');
    $options['Waardevolste speler van het jaar'] = array ('Afonso Alves', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Lasse Nilsson', 'Danijel Pranjic', 'Ugur Yildirim');
    $options['Speler van het jaar'] = array ('Rob van Dijk', 'Brian Vandenbussche','Kristian Bak Nielsen', 'Michel Breuer', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Calvin Jong a Pin', 'Gianni Zuiverloon', 'Roy Beerens', 'Michael Bradley', 'Paul Bosvelt', 'Andre Hanssen','Jakob Poulsen', 'Thomas Prager', 'Danijel Pranjic', 'Geert Arend Roorda', 'Afonso Alves', 'Gonzalo Garcia-Garcia', 'Paulo Henrique', 'Radek Matusiak', 'Lasse Nilsson','Gerald Sibon', 'Miralem Sulejmani', 'Niklas Tarvarjarvi', 'Ugur Yildirim');
    $options['Wedstrijd van het jaar'] = array ('Ajax - Heerenveen 0-1', 'AZ - Heerenveen 0-1', 'Excelsior - Heerenveen 2-5', 'Heerenveen - Feyenoord 5-1', 'Heerenveen - Groningen 4-2', 'Heerenveen - Heracles 9-0', 'NAC - Heerenveen 1-5');
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $body = '';
        foreach ($_POST as $key => $val) {
            $body .= $key . ': ' . $val;
            $body .= PHP_EOL;
        }

        if (mail ($_POST['email', 'Spelers van het jaar', $body)) {
            $form_style = ' style="display: none;"';
            $msg = '<h1 style="color: red;">Je opties zijn verzonden!</h1>';
        }
    }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>FP Awards</title>
    <style type="text/css" media="screen">
        div#container                        {margin: 0 auto; width: 900px;}
        h1                                    {font: bold 14px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #993;}
        p, input, select, option, label        {font: 12px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;}
        form p                                {overflow: hidden; height: 24px;}
        label                                {float: left; width: 240px; text-align: right; padding-right: 5px; cursor: pointer;}
        .medium                                {width: 300px;}
    </style>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <h1>Frisian Pride awards 2007</h1>
    <form method="post" action="http://www.frisianpride.nl"<?php echo $form_style; ?>>
    <?php
        foreach ($selects as $select) {
            echo PHP_EOL;
            echo '<p>';
            echo '<label for="' . $select . '">' . $select . '</label>';
            echo '<select class="medium" id="' . $select . '" name="' . $select . '">';
            foreach ($options[$select] as $option) {
                echo PHP_EOL;
                echo '<option value="' . $option . '">' . $option . '</option>';
            }

            echo PHP_EOL;
            echo '</select></p>';
        }

    ?>

    <input type="submit" value="verzenden" src="[email protected]" />
    <label style="float: none; width: auto;" for="email">Email:</label>
    <input class="medium" id="email" name="email" type="text" value="<?php echo $email;?>" />
    </form>
    <?php
        if (isset ($msg)) echo $msg;
    ?>

    </div>
</body>
</html>


Wat doe ik fout? Hij moet naar [email protected]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ane Lenstra
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

01/01/2008 18:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    if (!defined ('PHP_EOL')) define ('PHP_EOL', "\r\n");
    $email = "[email protected]";
    $form_style = '';
    
    
    // dit gedeelte aanpassen met je eigen namen
    $selects = array ('Verdediger van het jaar', 'Middenvelder van het jaar', 'Aanvaller van het jaar','Waardevolste speler van het jaar', 'Speler van het jaar', 'Wedstrijd van het jaar');
    $options = array ();
    $options['Verdediger van het jaar'] = array ('Kristian Bak Nielsen', 'Michel Breuer', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Calvin Jong a Pin', 'Gianni Zuiverloon');
    $options['Middenvelder van het jaar'] = array ('Roy Beerens', 'Michael Bradley', 'Paul Bosvelt', 'Andre Hanssen','Jakob Poulsen', 'Thomas Prager', 'Danijel Pranjic', 'Geert Arend Roorda');
    $options['Aanvaller van het jaar'] = array ('Afonso Alves', 'Gonzalo Garcia-Garcia', 'Paulo Henrique', 'Radek Matusiak', 'Lasse Nilsson','Gerald Sibon', 'Miralem Sulejmani', 'Niklas Tarvarjarvi', 'Ugur Yildirim');
    $options['Waardevolste speler van het jaar'] = array ('Afonso Alves', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Lasse Nilsson', 'Danijel Pranjic', 'Ugur Yildirim');
    $options['Speler van het jaar'] = array ('Rob van Dijk', 'Brian Vandenbussche','Kristian Bak Nielsen', 'Michel Breuer', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Calvin Jong a Pin', 'Gianni Zuiverloon', 'Roy Beerens', 'Michael Bradley', 'Paul Bosvelt', 'Andre Hanssen','Jakob Poulsen', 'Thomas Prager', 'Danijel Pranjic', 'Geert Arend Roorda', 'Afonso Alves', 'Gonzalo Garcia-Garcia', 'Paulo Henrique', 'Radek Matusiak', 'Lasse Nilsson','Gerald Sibon', 'Miralem Sulejmani', 'Niklas Tarvarjarvi', 'Ugur Yildirim');
    $options['Wedstrijd van het jaar'] = array ('Ajax - Heerenveen 0-1', 'AZ - Heerenveen 0-1', 'Excelsior - Heerenveen 2-5', 'Heerenveen - Feyenoord 5-1', 'Heerenveen - Groningen 4-2', 'Heerenveen - Heracles 9-0', 'NAC - Heerenveen 1-5');
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $body = '';
        foreach ($_POST as $key => $val) {
            $body .= $key . ': ' . $val;
            $body .= PHP_EOL;
        }

        if (mail ($email, 'Spelers van het jaar', $body)) {
            $form_style = ' style="display: none;"';
            $msg = '<h1 style="color: red;">Je opties zijn verzonden!</h1>';
        }
    }

?>
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

04/01/2008 11:45:00
Quote Anchor link
Wil nog stééds niet lukken...
Als ik verzenden klik, ga ik terug naar de homepage zonder dat er iets verstuurd word
 
Remco

remco

04/01/2008 13:17:00
Quote Anchor link
Je hebt in je form niet de juiste action staan. Je hebt er nu http://www.frisianpride.nl/ staan maar hij moet doorverwijzen naar dezelfde pagina. Dus bij action vul je de naam van de pagina in.

Voledig script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
    if (!defined ('PHP_EOL')) define ('PHP_EOL', "\r\n");
    $email = "[email protected]";
    $form_style = '';
    
    
    // dit gedeelte aanpassen met je eigen namen
    $selects = array ('Verdediger van het jaar', 'Middenvelder van het jaar', 'Aanvaller van het jaar','Waardevolste speler van het jaar', 'Speler van het jaar', 'Wedstrijd van het jaar');
    $options = array ();
    $options['Verdediger van het jaar'] = array ('Kristian Bak Nielsen', 'Michel Breuer', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Calvin Jong a Pin', 'Gianni Zuiverloon');
    $options['Middenvelder van het jaar'] = array ('Roy Beerens', 'Michael Bradley', 'Paul Bosvelt', 'Andre Hanssen','Jakob Poulsen', 'Thomas Prager', 'Danijel Pranjic', 'Geert Arend Roorda');
    $options['Aanvaller van het jaar'] = array ('Afonso Alves', 'Gonzalo Garcia-Garcia', 'Paulo Henrique', 'Radek Matusiak', 'Lasse Nilsson','Gerald Sibon', 'Miralem Sulejmani', 'Niklas Tarvarjarvi', 'Ugur Yildirim');
    $options['Waardevolste speler van het jaar'] = array ('Afonso Alves', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Lasse Nilsson', 'Danijel Pranjic', 'Ugur Yildirim');
    $options['Speler van het jaar'] = array ('Rob van Dijk', 'Brian Vandenbussche','Kristian Bak Nielsen', 'Michel Breuer', 'Michael Dingsdag', 'Petter Hansson', 'Calvin Jong a Pin', 'Gianni Zuiverloon', 'Roy Beerens', 'Michael Bradley', 'Paul Bosvelt', 'Andre Hanssen','Jakob Poulsen', 'Thomas Prager', 'Danijel Pranjic', 'Geert Arend Roorda', 'Afonso Alves', 'Gonzalo Garcia-Garcia', 'Paulo Henrique', 'Radek Matusiak', 'Lasse Nilsson','Gerald Sibon', 'Miralem Sulejmani', 'Niklas Tarvarjarvi', 'Ugur Yildirim');
    $options['Wedstrijd van het jaar'] = array ('Ajax - Heerenveen 0-1', 'AZ - Heerenveen 0-1', 'Excelsior - Heerenveen 2-5', 'Heerenveen - Feyenoord 5-1', 'Heerenveen - Groningen 4-2', 'Heerenveen - Heracles 9-0', 'NAC - Heerenveen 1-5');
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $body = '';
        foreach ($_POST as $key => $val) {
            $body .= $key . ': ' . $val;
            $body .= PHP_EOL;
        }

        if (mail ($email, 'Spelers van het jaar', $body)) {
            $form_style = ' style="display: none;"';
            $msg = '<h1 style="color: red;">Je opties zijn verzonden!</h1>';
        }
    }

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">

<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>FP Awards</title>
    <style type="text/css" media="screen">
        div#container                        {margin: 0 auto; width: 900px;}
        h1                                    {font: bold 14px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: #993;}
        p, input, select, option, label        {font: 12px Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;}
        form p                                {overflow: hidden; height: 24px;}
        label                                {float: left; width: 240px; text-align: right; padding-right: 5px; cursor: pointer;}
        .medium                                {width: 300px;}
    </style>
</head>

<body>
    <div id="container">
    <h1>Frisian Pride awards 2007</h1>
    <form method="post" action="http://www.frisianpride.nl"<?php echo $form_style; ?>>
    <?php
        foreach ($selects as $select) {
            echo PHP_EOL;
            echo '<p>';
            echo '<label for="' . $select . '">' . $select . '</label>';
            echo '<select class="medium" id="' . $select . '" name="' . $select . '">';
            foreach ($options[$select] as $option) {
                echo PHP_EOL;
                echo '<option value="' . $option . '">' . $option . '</option>';
            }

            echo PHP_EOL;
            echo '</select></p>';
        }

    ?>

    <input type="submit" value="verzenden" src="[email protected]" />
    <label style="float: none; width: auto;" for="email">Email:</label>
    <input class="medium" id="email" name="email" type="text" value="<?php echo $email;?>" />
    </form>
    <?php
        if (isset ($msg)) echo $msg;
    ?>

    </div>
</body>
</html>
 
Ane Lenstra

Ane Lenstra

05/01/2008 12:51:00
Quote Anchor link
Na het invullen van de 'action' word ik nog steeds doorgestuurd naar de 'homepage' :(
Snap het even helemaal niet meer.. Hij zou het gewoon moeten doen, maar om 1 of andere wil het dat nite
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.