Background repeat vanaf x pixels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ricardo -

- Ricardo -

23/10/2010 16:45:51
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik wil een div maken van bijv. 500 px hoog, met een background repeat-y. Maar in de bovenste 200px van de div moet de background niet komen, wat je normaal kan instellen met background-position, maar met repeat-y wordt hij daarboven natuurlijk ook ge-repeated, wat dus niet de bedoeling is.

Is het uberhaupt mogelijk om dit te bereiken? En zoja, hoe ?

Alvast bedankt!
Ricardo
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:37:33
 
Marc rc is as

Marc rc is as

23/10/2010 17:05:06
Quote Anchor link
Ik denk dat je 2 div's zal moeten maken. Of je moet een div over een div heen laten schuiven. Dat laatste geeft waarschijnlijk wel wat problemen met de verschillen in browsers
 
Jasper DS

Jasper DS

23/10/2010 18:38:11
Quote Anchor link
maak een div van 200px hoog en een van 300 px hoog , in de laatste repeat je je afbeelding
 
- Ricardo -

- Ricardo -

23/10/2010 18:51:16
Quote Anchor link
PHP jasper op 23/10/2010 18:38:11:
maak een div van 200px hoog en een van 300 px hoog , in de laatste repeat je je afbeelding


Als het zo simpel was was ik er zelf ook wel op gekomen :). De div moet 1 blijven. Ik heb het nu inderdaad opgelost door er 2 over elkaar te zetten, maar dat is niet optimaal, met een paar trucjes is het gelukt.

Raar dat er geen andere oplossing is.
 
Marc rc is as

Marc rc is as

23/10/2010 19:04:00
Quote Anchor link
Quote:
Als het zo simpel was was ik er zelf ook wel op gekomen :). De div moet 1 blijven. Ik heb het nu inderdaad opgelost door er 2 over elkaar te zetten, maar dat is niet optimaal, met een paar trucjes is het gelukt.

Raar dat er geen andere oplossing is.



Dit kan een oplossing zijn, maar misschien had je die zelf al ontdekt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="container">
<div id="achtergrond">
<div id="content">Hier komt de content</div>
</div>
</div>


En dit is de css
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
#container {
padding-top:200px;
}

#achtergrond {
    background-repeat:repeat-y;
    background-image: url(plaatje.jpg);
    height: 300px;
}

#content {
position:relative;
top:-200px;
}


De css is niet compleet, maar het is maar een voorbeeld.
Gewijzigd op 23/10/2010 19:07:26 door Marc rc is as
 
Joakim Broden

Joakim Broden

24/10/2010 12:12:23
Quote Anchor link
begin nou niet te kloten met positions! Waarom zo moeilijk doen,

maak 2 divs (in elkaar).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<div id="content-wrapper">
    <div id="content-inner">
        Hier de content
    </div>
</div>


Op de content-wrapper zet je de repeat afbeelding, en op de content-inner een afbeelding van 200 pixels hoog die position top heeft. en voila
Gewijzigd op 24/10/2010 12:12:35 door Joakim Broden
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.