Backticks

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »
Durk Houtsma

durk Houtsma

10/03/2009 20:30:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een discussie met een paar bekenden van mij, over het gebruiken van backticks.
Hun zeggen dat backticks gebruiken beter is, echter weet ik wel beter.
Nu is mijn vraag:
Wat zijn de voordelen, maar ook de nadelen van backticks?

Ik weet onder andere de volgende punten al:
- Je draait om errors heen van de SQL wat zorgt voor een bagger systeem.
- Met een backtick kan je wel een - (minus) gebruiken in tabelnamen / velden, echter is dit niet verstandig, en kan je beter een _ gebruiken.

Wie heeft hier duidelijkere informatie over, want via google kon ik ook niet veel wijzer worden.

Groet,
Durk
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 16:55:21
 
Frank -

Frank -

10/03/2009 20:35:00
Quote Anchor link
Backticks zijn voor sukkels.

Hallo! Waarom denk je dat SQL geen backticks voorschrijft? Omdat het nooit nodig is. Alleen wanneer je bugs in je code wilt hebben, dan ben je dus een sukkel, dan ga je backticks in je code zetten.

De keuze is aan jou.
 
Timen kut

Timen kut

10/03/2009 20:36:00
Quote Anchor link
Om een ander topic van je er bij te halen:(http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?cat=12&id=61973)

pgFrank schreef op 08.03.2009 17:29:
Backticks zijn voor sukkels die meer bugs in hun systemen willen hebben. Alleen voor de allergrootste idioten, iedereen met meer intelligentie dan een goudvis zal deze rommel niet gebruiken. Of wil je nu echt extra bugs in je code hebben? Backticks zorgen voor bugs en bugs zijn nooit gewenst. Backticks hebben dus helemaal nooit enige toegevoegde waarde.
 
Frank -

Frank -

10/03/2009 20:41:00
Quote Anchor link
;)

Ik ben vrij consequent over het gebruik van die vervloekte backticks. De dwaas die dat heeft uitgevonden, mogen ze nog een keertje tegen de muur zetten. Die **beep** heeft toch een ellende aangericht! Hoeveel bugs zal hij/zij nu al op zijn geweten hebben?
 
Timen kut

Timen kut

10/03/2009 20:42:00
Quote Anchor link
ik heb ze ook nog nooit nodig geacht.. mensen die roepen "maar soms heb ik een veld die dezelfde naam heeft als een functie"... Dan leer je maar af dat je je velden hetzelfde noemt!:p
 
Frank -

Frank -

10/03/2009 20:48:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 10.03.2009 20:42:
mensen die roepen "maar soms heb ik een veld die dezelfde naam heeft als een functie"...
Kwestie van hard slaan, dan zijn ze ineens wel in staat om een correcte naam te verzinnen.

Zinloos geweld bestaat niet...
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2009 20:59:00
Quote Anchor link
Serieus, ik zie nu alleen maar scheldpartijen voorbij komen, maar nog geen enkel echt argument. Feiten! Voorbeelden! Niet twijfelachtige causaliteit...

Backticks lijden tot bugs. Is dat zo? Wel als je ze soms wel en soms niet gebruikt, en op die manier een keyword als tabelnaam weet te maken, maar niet kan bekijken. Maar is het nu fout dat backticks geïntroduceerd zijn, of is het fout dat ze niet verplicht zijn. SQL heeft al een heleboel keywords gereserveerd die prachtig zouden staan als kolomnamen. Nu zijn wij, de gebruikers van de taal, geforceerd creatieve, maar minder passende namen te bedenken.

Maar dan nog eens de vraag, want ik heb nog geen antwoord. Lijden backticks tot bugs? Nee op zich niet. De enige situatie waarin ik mij kan voorstellen is dat een beginner de fout maakt phpMyAdmin te gebruiken om z'n tabel te bouwen. phpMyAdmin gebruikt backticks, dus moet de gebruiker dat eigenlijk ook doen. phpMyAdmin had eigenlijk een optie moeten hebben om het wel of niet te gebruiken.

Het is net als met python. Je gebruikt of spaties of tabs om te indenten. Niet beiden. Zodra je dat wel doet, krijg je fout lopende code. Het zijn opties waar je je vingers aan open kan snijden. Is het daarom kut? Die stelling mag je van mij gaan verdedigen voor een stel C++ fanatiekelingen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Frank -

Frank -

10/03/2009 21:07:00
Quote Anchor link
Quote:
Nu zijn wij, de gebruikers van de taal, geforceerd creatieve, maar minder passende namen te bedenken.
Gebruik nederlandse namen en het probleem van gereserveerde woorden is voor 99,99% opgelost.

Eén van de weinige keywords die dan overblijft, is "type". Maar het woord "type" zegt niks, dus kun je daar nog even aan toevoegen wat je daar precies mee bedoelt. Probleem ook weer opgelost.

Zo moeilijk is het niet om goede namen te verzinnen, debuggen is vele malen moeilijker. Zie de enorme kosten die daaraan zijn verbonden, het verzinnen van een goede naam kost slechts een fractie daarvan. Schrijf je code op die manier dat er zo min mogelijk bugs kunnen ontstaan. En mochten ze tóch ontstaan, dat ze snel aan het licht komen.

En over feiten gesproken, zie de vele, vele topics die hier reeds aan zijn besteed en de vele, vele bugs die hierdoor zijn ontstaan. Dat zegt meer dan genoeg. Gebruik geen backticks en laat de fouten zo snel mogelijk aan het licht komen. Dan ben je niet afhankelijk van een codingstyle van een programmeur of er wel of geen bugs in je code komen. Even een find op de backticks ` en je weet waar je aan toe bent.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Timen kut

Timen kut

10/03/2009 21:20:00
Quote Anchor link
Ook al ZOU JE, door het gebruiken van wel EN geen backticks bugs krijgen. Zijn het nog steeds bugs die niet voor HOEVEN komen...
zelfs de meest briljante programmeur maakt nog wel 's een foutje.. wist je dat?
 
Bo az

Bo az

10/03/2009 22:57:00
Quote Anchor link
MySQL is niet de enige die je deze 'functionaliteit' bied (ja je kan het ook als functionaliteit bekijken), in SQL Server is het zelfde mogelijk door het gebruik van [ en ] en daar heb ik er nog nooit iemand over horen klagen.

Dat het geen standaard is vind ik niet echt een argument. Ten eerste heb je vernieuwingen nodig om standaarden te krijgen en te verbeteren. Daarnaast duurt het ontwikkelen van standaarden vaak ook erg lang omdat veel mensen het eens moeten worden. Een ontwikkelteam (en zeker als het geen 'community project' is) kan veel sneller knopen door hakken en de gebruiker verblijden met functionaliteit.

Even een voorbeeld waarin ik het gebruikt heb; Op het werk gebruiken we soms views als basis voor de lijst weergaven in een applicatie, door de 'kolom namen' van de views ook in de applicatie als kolom namen te gebruiken is het niet alleen mogelijk door één view meerdere pagina's waar (een deel van) deze lijst getoond wordt aan te passen, maar is het ook mogelijk om de klant in een handomdraai aan informatie te helpen. En daar komt deze functionaliteit bij kijken, in de kolom namen wil je wel eens een - of een spatie hebben. Natuurlijk zijn er andere manieren om het zelfde te bereiken, maar deze vind ik mooi door de eenvoud.
 
Durk Houtsma

durk Houtsma

12/03/2009 21:38:00
Quote Anchor link
Verschillende reacties merk ik.
De één wil ze gebruiken, de ander gebruikt ze niet vanwege vele nadelen.

Bedankt voor de reacties, waar ik zelf ook wat aan gehad!
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

13/03/2009 09:05:00
Quote Anchor link
Ik vind het argument van pgFrank om maar Nederlandse naamgeving te gebruiken om het probleem (wat je met backticks kunt verhelpen) op te lossen euh.. jammer.

Ik vind het een zééér goede gewoonte dat programmatuur (edit: en bestandsnamen, database definities, etc) in het Engels wordt geschreven. Dit komt de consistentie en de leesbaarheid ten goede omdat je bij het programmeren niet om de Engelse termen heen kunt (deze zijn immers onderdeel van de programmeertaal). Het maakt de code tevens internationaal herbruikbaar.

Als je snapt hoe je de backticks moet gebruiken, en dit consistent doet, ontstaat hierdoor nooit een 'bug'.



Quote:
En over feiten gesproken, zie de vele, vele topics die hier reeds aan zijn besteed en de vele, vele bugs die hierdoor zijn ontstaan.


Veel dan deze bugs zijn doorgaans ontstaan door het niet gebruiken van backtricks, niet door het wél gebruik van backticks..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn Wieringa
 
Ad Vertentie

Ad Vertentie

17/04/2009 16:23:00
Quote Anchor link
Ik snapper niks van.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ad Vertentie
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.