Backup databases

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »
Peter Kuipers

Peter Kuipers

23/11/2023 20:24:28
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een werkende script voor het maken van een back-up bij de host. Maar ik zou graag willen dat de back-up in een andere directory wordt gezet. Kan iemand mij vertellen wat ik in de script moet toevoegen en waar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
<?php

// Database configuration
$host = "localhost";
$username = "..............";
$password = "............";
$database_name = "..............";

// Get connection object and set the charset
$conn = mysqli_connect($host, $username, $password, $database_name);
$conn->set_charset("utf8mb4");

// Get All Table Names From the Database
$tables = array();
$sql = "SHOW TABLES";
$result = mysqli_query($conn, $sql);

while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$tables[] = $row[0];
}


$sqlScript = "";
foreach ($tables as $table) {
// Prepare SQLscript for creating table structure
$query = "SHOW CREATE TABLE $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);
$row = mysqli_fetch_row($result);

$sqlScript .= "\n\n" . $row[1] . ";\n\n";

$query = "SELECT * FROM $table";
$result = mysqli_query($conn, $query);

$columnCount = mysqli_num_fields($result);
// Prepare SQLscript for dumping data for each table
for ($i = 0; $i < $columnCount; $i ++) {
while ($row = mysqli_fetch_row($result)) {
$sqlScript .= "INSERT INTO $table VALUES(";
for ($j = 0; $j < $columnCount; $j ++) {
$row[$j] = $row[$j];

if (isset($row[$j])) {
$sqlScript .= '"' . $row[$j] . '"';
}
else {
$sqlScript .= '""';
}

if ($j < ($columnCount - 1)) {
$sqlScript .= ',';
}
}

$sqlScript .= ");\n";
}
}

$sqlScript .= "\n";
}


if(!empty($sqlScript))
{

// Save the SQL script to a backup file
$backup_file_name = $database_name . '_backup_' . date("GisdnY") . '.sql';
$fileHandler = fopen($backup_file_name, 'w+');
$number_of_lines = fwrite($fileHandler, $sqlScript);

// Download the SQL backup file to the browser
header('Content-Description: File Transfer');
header('Content-Type: application/octet-stream');
header('Content-Disposition: attachment; filename=' . basename($backup_file_name));
header('Content-Transfer-Encoding: binary');
header('Expires: 0');
header('Cache-Control: must-revalidate');
header('Pragma: public');
header('Content-Length: ' . filesize($backup_file_name));
ob_clean();
flush();
readfile($backup_file_name);
exec(' rm ' . $backup_file_name);

}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 09:51:07
 
Jan R

Jan R

23/11/2023 21:14:44
Quote Anchor link
op lijn 61 het pad toevoegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2023 21:16:58
Quote Anchor link
Als je toegang tot de shell/command line hebt is mysqldump nog makkelijker.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 11:36:57
Quote Anchor link
Jan R op 23/11/2023 21:14:44:
op lijn 61 het pad toevoegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$fileHandler = fopen( '/backup/' $backup_file_name, 'w+');


Bedoelt u zo? Ik ben nog een beginner, dus het is voor mij vaak lezen, kopieeren en plakken.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 12:12:18
Quote Anchor link
Dit maakt geen backup van de database.

Dit maakt een dump van de tabellen in de database.
Al je views, triggers, procedures, events worden niet meegenomen.

Daarnaast: als je je database fatsoenlijk opzet, heb je ook foreign keys gedefineerd:
- Een order bevat een klant_id en een product_id.

Daarmee kun je dus niet de order aanmaken voordat je de klanten en de producten hebt aangemaakt.
Daar is wel een truukje voor met SET FOREIGN_KEY_CHECKS = 0 / 1;

maar wat ik probeer te zeggen: het is meer dan je in eerste instantie zou zeggen.
En daar is door de makers van mysqldump al veel langer over na gedacht.
Probeer dit dus niet zelf, maar gebruik de tools die er voor bedoeld zijn.


--
je houdt trouwens ook geen rekening met tabelnamen die "illegale" tekens bevatten. Bijvoorbeeld "gebruikers tabel" is door de spatie niet toegestaan. Maar wel als je er `` omheen zet.

Voor de kolomnamen omzeil je dat door de korte versie van een insert-query te gebruiken. Er vanuitgaande dat de kolomvolgorde inderdaad gelijk is aan de volgorde die zojuist met CREATE is gemaakt.

Maar nergens DROP je de tabel, dus als die al bestaat, maar verschilt qua opbouw, heb je en probleem bij de insert query.


Toevoeging op 24/11/2023 12:16:21:

Waarom trouwens de moeite om rond regel 60 dit als file weg te schrijven?

Nadat je op regel 75 de inhoud daarvan hebt uitgespuugd, verwijder je de file weer...

(wat trouwens ook met de php-functie unlink() kan.)

Je had op regel 75 ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $sqlScript; ?>
kunnen doen.

De filename in de headers kun je laten staan.
Maar dit is geen binary, maar een text / ascii file.

Toevoeging op 24/11/2023 12:17:14:

oh en ook nog bij het opbouwen van je insert-query: vergeet niet je values te escapen, anders gaat je query fout als er een ' in de tekst staat ergens.
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

24/11/2023 12:39:01
Quote Anchor link
Hallo,

allemaal bedankt voor de reacties. Ik ga mij toch maar eens inlezen hoe ik mysqldump moet gebruiken. Uit jullie reacties te lezen gaat dit het makkelijkst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/11/2023 12:47:21
Quote Anchor link
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.
 
Ivo P

Ivo P

24/11/2023 22:33:53
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/11/2023 12:47:21:
Dan moet je wel SSH-toegang hebben, via bijvoorbeeld PuTTY. Je hebt dan in ieder geval geen time-outs vanuit de webserver.


TS lijkt in elk geval exec( ) te kunnen uitvoeren, dus dat zou al een route kunnen zijn.
Maar mysqldump uitvoeren via ssh of een cronjob als dat kan, is een betere oplossing.

Als die echt je backup wordt, dan doe je dit alleen maar 100% goed.
Een halve backup heb je niets aan.

(en test het ook af en toe. Ik herinner me nog een hosting partij die ooit de backups terug moest zetten omdat alles op de server weg was. Alleen was de laatste bruikbare backup een half jaar oud en na een kleine aanpassing had niemand opgelet of de backups ook werkelijk nog steeds gemaakt werden)
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 12:10:41
Quote Anchor link
Heren,

ik heb net de geproduceerde backupfile .sql uit geprobeerd in phpmyadmin op mijn computer en het is de complete database. Het enige wat ik als foutmelding krijg is:INSERT INTO pma__designer_settings VALUES("dbu5387138","{"relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}");
"MySQL meldt: #1064 - Er is iets fout in de gebruikte syntax bij 'relation_lines":"true","snap_to_grid":"off","angular_direct":"direct"}")' in regel 1

Als ik de backup maakt via de webpage dan komt er een backupfile in de directory Downloads op mijn computer te staan en eentje op de server in de directory waar het programma in draait, en die wil ik in de directory /backup/ op de server plaatsen.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:11:49 door Peter Kuipers
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 12:39:35
Quote Anchor link
Ik vrees voor waar Ivo gisteren waarschuwde. Gebruik liever phpMyAdmin of de mysqldump binairy.

Of misschien is er wel een goed onderhouden class. Kijk eens op Packagist.
Gewijzigd op 25/11/2023 12:59:47 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 13:05:54
Quote Anchor link
precies.

jouw json bevat een hele hoop "

maar jij zet jouw values tussen diezelfde "

dus hoe moet mysql nu weten welke " in jouw value hoort en wat een einde-string is?

oplossing: gebruik ' ( single quote) en pas even goed nog mysqli escape strng toe

Toevoeging op 25/11/2023 13:07:12:

maar dat lost 1 probleem op en tackelt direct een ' in de tekst. maar mysqldump is beter
 
Peter Kuipers

Peter Kuipers

25/11/2023 14:49:40
Quote Anchor link
Oke, ik ga dan toch voor mysqldump.

Iedereen bedankt voor jullie reacties.

Nu heb ik nog een vraag: hoe sluit ik deze topic?
 
Ivo P

Ivo P

25/11/2023 15:07:14
Quote Anchor link
je hoeft een topic niet te sluiten. Dat gebeurt alleen bij misbruik, geruzie en dergelijke.

misschien heeft iemand morgen nog een briljante toevoeging
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/11/2023 15:33:32
Quote Anchor link
Morgen? Vandaag al.

Komt tie.

https://www.adminer.org/

1 bestand dat je overal kan neerplempen.
Gewijzigd op 25/11/2023 15:34:04 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/11/2023 15:53:00
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.