Balk aan image toevoegen met GD

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Micha

Micha

16/02/2007 11:02:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu niet echt supergoed in GD, maar heb toch een resize class en alles aan de praat gekregen.
Nu vroeg ik me af, of het mogelijk is om na het resizen, een balk aan de onderkant toe te voegen, van ongeveer 20 pixels hoog, en daar dan text over plaatsen..

Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:24:59
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/02/2007 11:27:00
Quote Anchor link
Hier kun je vast wel wat mee.
 
Micha

Micha

16/02/2007 11:47:00
Quote Anchor link
Het werkt =)

Alleen als ik nu tekst wil schrijven met imagettftext();, werkt het niet..

Ik krijg de error dat de functie niet bestaat
( Fatal error: Call to undefined function imagettftext() in /data/www/imgme/thumbnail.inc.php on line 679 )

Enig idee wat ik er aan kan doen? Is er een andere functie voor o.i.d.?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/02/2007 11:55:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 16.02.2007 11:47:
Het werkt =)

Alleen als ik nu tekst wil schrijven met imagettftext();, werkt het niet..

Ik krijg de error dat de functie niet bestaat
( Fatal error: Call to undefined function imagettftext() in /data/www/imgme/thumbnail.inc.php on line 679 )

Enig idee wat ik er aan kan doen? Is er een andere functie voor o.i.d.?


post je code eens.
 
Micha

Micha

16/02/2007 11:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
    public function addText() {

        $width         = $this->currentDimensions['width'];
        $height     = $this->currentDimensions['height'];
        $newHeight    = $height + 40;

        $imgNew         = imagecreatetruecolor($width,$newHeight);
        $black         = imagecolorallocate( $imgNew, 0, 0, 0);
        $blue         = imagecolorallocate($imgNew , 0, 132, 255);

        $text         = "Test text";
        
        imagefill( $imgNew, 0, 0, $black );
        imagecopyresampled ($imgNew, $this->newImage, 0, 0, 0, 0, $width, $height, $width, $height);

        // Hier moet de text geplaatst worden...
        imagettftext($imgNew, 20, 0, 10, 20, $blue, 'trebuc.ttf', $text);
        
        $newWidth = $this->currentDimensions['width'];
        $newHeight = $this->currentDimensions['height'];
                
        $this->workingImage = $imgNew;
        $this->oldImage = $this->workingImage;
        $this->newImage = $this->workingImage;
        $this->currentDimensions['width'] = $newWidth;
        $this->currentDimensions['height'] = $newHeight;
        
    }

?>
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/02/2007 12:03:00
Quote Anchor link
imagettftext() vraagt ook om de font, ik zou even als ik jou was dat font uploaden en nog een keer testen. dan vindt hij em vast wel of even in een var zetten.

trebuc.tff is volgens mij ook geen standaard font.

$font = 'trebuc.ttf';

imagettftext($imgNew, 20, 0, 10, 20, $blue, $font, $text);
 
Micha

Micha

16/02/2007 12:06:00
Quote Anchor link
trebuc.ttf is trebuchet MS, rechtstreeks gekopieerd uit de fonts map ;-)

Maar hij zegt ook dat de hele functie niet bestaat...
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/02/2007 12:09:00
Quote Anchor link
imageTTFText($image, rand(12,18), rand(-40,20), 5, 20, $kleur, $font, $val);
gebruik ik. en miss is de functie hoofdletter gevoelig. Zou je even moeten checken. Deze werkt iig.
 
Micha

Micha

16/02/2007 12:12:00
Quote Anchor link
Nog steeds:

Fatal error: Call to undefined function imageTTFText() in /data/www/imgme/thumbnail.inc.php on line 685
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/02/2007 12:13:00
Quote Anchor link
miss even in je PHP.ini kijken misschien wordt hij niet ondersteund


Quote:

GD Support enabled
GD Version bundled (2.0.28 compatible)
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.1.9
T1Lib Support enabled
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
XBM Support enabled


Dit heb ik onder GD staan, (phpinfo())
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Micha

Micha

16/02/2007 12:20:00
Quote Anchor link
gd
GD Support enabled
GD Version 2.0 or higher
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
 
Robert Deiman

Robert Deiman

16/02/2007 12:29:00
Quote Anchor link
Quote:
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.1.9

Deze heb je nodig. imageTTFtext() heeft freetype ondersteuning nodig.
php.net:
This function requires both the GD library and the FreeType library.


Kijk anders eens naar de functie imagestring()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Micha

Micha

16/02/2007 13:52:00
Quote Anchor link
Dankje Robert.
Hiermee werkt het wel.

Nu heb ik alleen ander iets, wat ik niet echt snap..
Kan aan mij liggen dat ik het over het hoofd zie, maar als ik
$thumb = new Thumbnail($_FILES['image']['tmp_name']);
doe ( nieuwe thumbnail word gemaakt, van de tmp image).

Dan krijg ik de error dat het bestandstype onjuist is.

Als ik den echo $_FILES['image']['tmp_name']; doe, krijg ik ook geen extensie ofzo te zien, ligt dit aan mij off?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.