Balk over hoogte website

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Crispijn -

Crispijn -

24/03/2006 20:45:00
Quote Anchor link
hallo allemaal!

Ik ben bezig met een layout. Nu heb ik een plaatje als achtergrond. Deze staat als fixed ingesteld.

Nu heb ik een layout gebaseerd op 800 pixels breed. De site is links uitgelijnt.

Wat me nu mooi lijkt is om een witte balk de "echte" site af te bakenen. Dit heb ik nu met een div layer gedaan.

css:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
    #sitebalk {
    position:absolute;
    top:0px;
    left:775px;
    background-color: #FFFFFF;
    width: 5px;
    height: 100%;
    background-attachment:fixed;
    }


en in de broncode van de site:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<div id="sitebalk">
</div>


Nu heb ik twee dingen op te lossen.

1. In firefox wordt de hoogte de beeldscherm hoogte. Wanneer een pagina zo lang is dat er gescrolld moet worden is de witte balk onder aan de pagina weg.

2. In internetexplorer is de balk maar een tekstregel hoog.

Ik denk dus zelf dat ik iets anders moet doen. Alleen heb ik geen flauw benul meer wat te doen. Wie kan me uit de brand helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:16:45
 
Kalle P

Kalle P

24/03/2006 20:49:00
Quote Anchor link
Een linkje zou handig zijn. Wat veel simpeler is werken met border-right of border-left. VB:

---------------------------
| | |
| | |
| | |
| | |
| | |
| div1 | div2 |
| | |
| | |
| | |
| | |
---------------------------

En dan die je

#div1{
border-right: 5px;
}

edit: haalt spaties weg, ff plaatje

Afbeelding
Gewijzigd op 24/03/2006 20:56:00 door Kalle P
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

24/03/2006 20:50:00
Quote Anchor link
height is geen valid CSS in IE.
ik zou zeggen:

# div{
position:absolute;
top:0px;
bottom:0px;
right:0px;
width:100px;
background-color: #ffffff;
}
Gewijzigd op 24/03/2006 20:52:00 door Pieter van Linschoten
 
Crispijn -

Crispijn -

24/03/2006 21:18:00
Quote Anchor link
nope lapidi, dat werkt niet helaas

Ik heb nu om alle div-layers een div layer pagina gezet.

Dat is te zien in voorbeeld 2

http://www.vervandekade.nl/voorbeeld2.php

En dit had ik eerst

http://www.vervandekade.nl/voorbeeld1.php

Wie o wie?
Gewijzigd op 24/03/2006 21:33:00 door Crispijn -
 
Kalle P

Kalle P

24/03/2006 21:29:00
Quote Anchor link
1 grote div met 2 erin , de linker gefloat, En enda de linker div een border-right: 5px; meegeven. PEANUT
 
Crispijn -

Crispijn -

24/03/2006 21:48:00
Quote Anchor link
Ohw, ik was aan het editen toen Kalle zijn bericht plaatste. Ehm... voorbeeld 2 bevat wat jij zegt. Alleen het werkt niet? Of zie ik nog iets over het hoofd?
 
Kalle P

Kalle P

24/03/2006 22:16:00
Quote Anchor link
Zie mijn post daarvoor. POST 2 is de opzet. Kijk http://css.maxdesign.com.au/floatutorial/tutorial0816.htm
eens, dit is denk ik wat je wilt. Kijk eens onder aan de site of het klopt (daar staat een vb van hoe het eruit ziet).
 
Crispijn -

Crispijn -

26/03/2006 16:30:00
Quote Anchor link
Jow Kalle! Het is gelukt hoor.

Zie hier het resultaat.
http://www.vervandekade.nl/goed.php

Deze opzet is een stuk beter. Ben blij dat ik hier op de site het een en ander gevraagd heb!

Groeten! En bedankt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.