banner systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Rico

Rico

31/03/2006 14:47:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb de posts al nagekeken hierover en kon er helaas niks vinden over het probleem wat ik heb gevonden met dit script

Het script:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/7/76/

De posts:
http://www.phphulp.nl/forum/showtopic.php?id=9338&cat=1&replies=0

Ik heb het volgende probleem met dit script gevonden. Als ik een aantal banners heb toegevoegd bv. 10 stuks en ik verwijder banner 4 dan krijg je alleen banner 1, 2 en 3 te zien en dan een wit vlak en dan begint hij weer opnieuw 1, 2, 3.

Dit is het deel waar het fout gaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
$btable
= "ban_468";
$btable2 = "ban_468_rotation";

$rsql = "SELECT bid FROM $btable2 WHERE id = 1";
$rres = mysql_query($rsql);
$row = mysql_fetch_array($rres);

if (mysql_num_rows($rres) >= 1)
$bid = $row[bid];
else
$bid = 1;

$sql = "SELECT * FROM $btable WHERE bid = '$bid'";
$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

$total = mysql_num_rows($res);
$row = mysql_fetch_array($res);
?>

Ik heb al verschillende dingen geprobeert, maar ik kan het niet opvangen zodat als je in de reeks 1 bid nummer mist hij dan 1 erbij optelt.

Dit is wat ik geprobleerd heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
$btable
= "ban_468";
$btable2 = "ban_468_rotation";

$rsql = "SELECT bid FROM $btable2 WHERE id = 1";
$rres = mysql_query($rsql);
$row = mysql_fetch_array($rres);

if (mysql_num_rows($rres) >= 1)
$bid = $row['bid'];
else
$bid = 1;

$sql = "SELECT * FROM $btable WHERE bid = '$bid'";
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

if (empty($row['bid'])) {
$bid = $row['bid']+1;
$sql = "SELECT * FROM $btable WHERE bid = '$bid'";
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);
}


if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

?>

De bedoeling is dat hij als hij 1 bid mist in de reeks hij toch de volgende laat zien.

Dus 1, 2, 4, 5, 8, 10

Nu stopt hij bij 2 en telt door naar 3 en geeft een wit vlak weer en begint dan weer bij 1.

Misschien heb ik ergens overheen gekeken. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen en dat ik het duidelijk heb uit kunnen leggen.

Alvast bedankt voor jullie tijd.
Gewijzigd op 31/03/2006 14:49:00 door Rico
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 23:47:27
 
Rico

Rico

31/03/2006 17:54:00
Quote Anchor link
Niemand een idee hierover??
 
- wes  -

- wes -

31/03/2006 18:01:00
Quote Anchor link
waarom niet gewoon een ID toevoegen in de database en die meegeven als waarde waarop hij een banner oproept. je maakt het jezelf nu niet gemakkelijk
 
Rico

Rico

31/03/2006 19:18:00
Quote Anchor link
Hey wes,

BID is dat apparte ID wat je bedoelt. :)
 
Rico

Rico

31/03/2006 19:50:00
Quote Anchor link
Weet iemand hoe ik een loop kan toevoegen?? Zodat hij zelf zoekt naar de eerst volgende wel aanwezige bid nummer??

Ik hoop echt dat iemand mij kan helpen, anders kan ik waarschijnlijk het script de vuilnisbak ingooien.. :/
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

31/03/2006 19:51:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

rand(1,3);

?>


ik zou het hiermee doen zoiets:)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

31/03/2006 19:55:00
Quote Anchor link
kan je hiermee verder of moet ik ff iets bters maken?
 
Rico

Rico

31/03/2006 19:56:00
Quote Anchor link
Hey Mebus,

Deze kan ik helaas niet gebruiken. Want als ik een reeks bid heb met 1, 2, 4, 5, 6, 9, 10, 13, 17, 20 dan zal hij waarschijnlijk de weg kwijtraken.

Want de bedoeling is dat hij dan netjes die bidnummers laat zien en niet witte vlakken op de plekken waar geen bidnummer zit zoals 3, 7, 8, 11, 12, 14, 15, 16, 18, 19.

Het zou zeker heel fijn zijn als je me zou helpen. :)
Gewijzigd op 31/03/2006 19:59:00 door Rico
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

31/03/2006 19:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$getal
= rand(1,3);

if($getal == 1) {
 echo '<a href=""></a>';
}

else if($getal == 2) {
 echo '<a href=""></a>';
}

else if($getal == 3) {
 echo '<a href=""></a>';
}


?>


zoiets mischien?

kweet ook niet precies voor hoeveel mensen dit gebruikt zal worden maar ik zou het zo iets doen:)
 
Rico

Rico

31/03/2006 20:02:00
Quote Anchor link
Ja zoiets zou ik ook gebruiken voor simpele toepassingen, alleen het probleem is dat er waarschijnlijk na een tijdje iets van 100 tot 200 bidnummers in komen te staan, en moet het script zelf het eerst volgende aanwezige bidnummer pakken ipv het opeenvolgende...

Ik kan het script al sprongen van 1 a 2 laten maken, maar bij 3 (1, 4) verschil dan laat hij een wit vlak zien.

Ik hoop dat ik het duidelijk kan uitleggen.. :)
Ik heb ook msn als dat makkelijker is. :)

Ik heb ook ff op http://82.169.139.106/test/banner_468.php een voorbeeldje staan met de bidnummers erlangs.
Gewijzigd op 31/03/2006 20:04:00 door Rico
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

31/03/2006 20:06:00
Quote Anchor link
nee hoeft niet en anders stuur ik wel een pm:)

maar als je wilt kan je me toevoegen me email staat in me profile

zelf ben ik ook nog niet de beste in php maar wet wel al wat:)

genoeg om een leuke dynamische site te maken:)


GR. mebus!

o ja zal nuzelf ook wel ff iets uitvogelen voor je:)
 
Rico

Rico

31/03/2006 20:09:00
Quote Anchor link
Ik leer nog elke dag bij.. :) Maar ik heb wel vaker van dit soort dingen die niet voor de hand liggen. :)

In dit geval wil ik de gehele site onderhouden met weinig moeite, vandaar de veel moeite om hem te maken.. :)

Ik ben benieuwd wat je gaat uitvogelen voor me. :)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

31/03/2006 20:11:00
Quote Anchor link
haha okeey ik probeer het alleen hé kweet niet of het dan ook werkt en maak gewoon iets simpels

maar maak het zo dat je het wel makkelijk kan uitbreiden:)

GR. mebus!

voeg me anders maar ff toe op msn:)
 
Rico

Rico

31/03/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Ja lijkt me wel verstandig want er hangt nog een hele hoop aan... :) Die rotatie is maar een klein gedeelte... :)
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

31/03/2006 20:44:00
Quote Anchor link
nou asje rico:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

//vul deze gegevens goed in!\/

$info = array('localhost','database','username','password');

//vul deze gegevens goed in!/\


list($host,$database,$user,$pass) = $info;

@
mysql_connect($host,$user,$pass)or die(mysql_error());
@
mysql_select_db($database)or die(mysql_error());

$getal1    = mysql_query("SELECT * FROM banners ORDER BY RAND() LIMIT 1");
$wie1    = mysql_fetch_array($getal1);

echo "<a href='".$wie1['site']."'>".$wie1['naam']."</a>";

?>


en de db:

CREATE TABLE banners (
id int(11) NOT NULL auto_increment,
site varchar(128) NOT NULL,
naam varchar(16) NOT NULL,
PRIMARY KEY(id)
);


simpeler dan dit kan denk niet:)

GR. mebus!
 
Rico

Rico

01/04/2006 00:27:00
Quote Anchor link
Op dit moment voel ik me een beetje dom dat ik het niet eerder had gezien. Maar ik heb de oplossing voor mijn probleem gevonden.

Om dus het resultaat te krijgen wat ik wilde krijgen moet je het woordje if in while veranderen. :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
if (mysql_num_rows($rres) >= 1)
$bid = $row['bid'];
else
$bid = 1;

$sql = "SELECT * FROM $btable WHERE bid = '$bid'";
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

->
if <-  (empty($row['bid'])) {
$bid = $row['bid']+1;
$sql = "SELECT * FROM $btable WHERE bid = '$bid'";
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
if (mysql_num_rows($rres) >= 1)
$bid = $row['bid'];
else
$bid = 1;

$sql = "SELECT * FROM $btable WHERE bid = '$bid'";
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);

->
while <-(empty($row['bid'])) {
$bid = $row['bid']+1;
$sql = "SELECT * FROM $btable WHERE bid = '$bid'";
$res = mysql_query($sql);
$row = mysql_fetch_array($res);
}

?>


Nu werkt ie perfect.

Toch bedankt dat jullie hebben meegeholpen.
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

01/04/2006 08:57:00
Quote Anchor link
Toppies dat je dit draaiende hebt gekregen!!
Suc6 gewenst.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

01/04/2006 09:23:00
Quote Anchor link
hee leuk rico dat je het probleem toch nog hebt gevonden!

GR. mebus!
 
Rico

Rico

01/04/2006 11:52:00
Quote Anchor link
Dank je lissy en mebus.. :)

Lissy misschien kan jij dit ook gebruiken voor jou versie die je gebruikt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.