Base64 decode data

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

11/05/2011 10:11:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een image base64_decode alleen nu wil ik hem naar mijn eigen server schrijven in een .temp file of gewoon de orginele image.

Hoe kan ik dit het beste doen?

De code die ik tot nu toe heb is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
    $DataDownload = $client->dbDownloadFile($srv_name, $db_name, $unid, 'Book_Cover', $DataAttachment, false);
    
    $DecodeB64 = base64_decode($DataDownload);
    
    //var_dump($DataDownload);
    //echo $DataDownload;


Heel erg bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:28:38
 
Kees Schepers

kees Schepers

11/05/2011 13:18:08
Quote Anchor link
De variabele $DecodeB64 bevat de binaire data van de file. Als je zeker weet dat het afbeeldingen zijn is het verstandig om te controleren op het mime type:

http://www.php.net/manual/en/function.finfo-file.php

Je krijgt tenslotten een file aangeboden van een externe server waar je geen controle op hebt dus is het zeker raadzaam dit te doen. Voorbeeldje:


Werkt pas vanaf PHP 5.3
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$DataDownload
= $client->dbDownloadFile($srv_name, $db_name, $unid, 'Book_Cover', $DataAttachment, false);
    
$DecodeB64 = base64_decode($DataDownload);

$mimetype = finfo::buffer( $DecodeB64, FILEINFO_MIME_TYPE);

//je kunt zelf dus mimetypes toevoegen in de array
if(in_array($mimetype, array('image/jpeg', 'image/png')) {
  header('content-tye: ' . $mimetype);
  //overige download headers

  echo $DecodeB64;
}

?>
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

11/05/2011 13:31:51
Quote Anchor link
Heel erg bedankt alleen krijg momenteel de volgende error

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Parse error: syntax error, unexpected '{' in


En de brekkets staan toch echt goed!
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2011 13:34:11
Quote Anchor link
Op regel 9 mist een afsluithaak ) .
 
Ben Van de Voorde

Ben Van de Voorde

11/05/2011 13:37:34
Quote Anchor link
Ah stom bedankt! Ik ga er mee aan de slag kees! Top
Gewijzigd op 11/05/2011 13:47:11 door Ben Van de Voorde
 
Kees Schepers

kees Schepers

11/05/2011 15:05:38
Quote Anchor link
Ik heb de code zo geklopt :) Heb hier op mijn machine geen PHP ide.. Succes ermee!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.