Basic ajax probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »
Cedric

Cedric

29/10/2007 18:29:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben vandaag eens begonnen met ajax leren, en moet zeggen het ziet er mooi uit. Maar ik stuit nu op een probleempje: Als ik in een form wat tik krijg ik om de zoveel tijd een alert met "forbidden" erin. Ik zie dat in dat script ook staat datie telkens een alert geeft als er een fout komt. Maar ik snap echt niet hoe het zou komen dat er een fout is, maarja, ik kan het natuurlijk ook nog niet. Dit is wat ik heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<script type = "text/javascript" src = "../ajax.js"></script>
<script type = "text/javascript">
function getLastname()
{
    var url = "lastname.php?qrnd=" + Math.random() + "&sFirstname=" + document.getElementById('sFirstname').value;
    xmlHttp = GetXmlHttpObject(changeLastname);
    xmlHttp.open("GET", url , true);
    xmlHttp.send(null);
}

function changeLastname()
{
    if(xmlHttp.readyState == 4 || xmlHttp.readyState == "complete")
    {
        if(xmlHttp.status == 200)
        {
            document.getElementById('sLastname').innerHTML = xmlHttp.responseText;
        }
        else
        {
            alert( xmlHttp.statusText);
        }
    }
}
</script>
<strong>Voer je voornaam in:</strong>
<br />
<input type = "text" id = "sFirstname" onkeyup="getLastname()" /><a href = "#" onclick = "getLastname()">Wat is mijn achternaam?</a>
<br /><br />
<strong>Je achternaam is:</strong>
<br />
<span id = "sLastname"> </span>

http://freshcreations.be/ajax/lastname/ Tik er maar eens op los, je ziet wel wat ik bedoel :)

Heeft iemand een idee waarom ik telkens de alert "forbidden" krijg? Ik zou het graag weten en zou graag kunnen verder leren met ajax ;)
Edit:

Het script dat ik hier gebruik om te oefenen komt van hier: http://www.tbforum.nl/artikel/75346.html Ik heb wel wat accolades toegevoegd, want die klopten volgens mij niet...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cedric
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:02:49
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

29/10/2007 19:46:00
Quote Anchor link
Je achternaam is:
Je moet wel een voornaam invullen

ja man, ben ej stooooooooooooooooned ofzooooooooooooooooooo??

gistere ochtend was ik dronke man.. iedereen midden in de nacht bellen enzo, en onzichtbarebootmobiel roepen :S laag nivo xD
 
Jelmer -

Jelmer -

29/10/2007 19:53:00
Quote Anchor link
Tommy, al jouw posts zijn van laag niveau... Je had je de moeite kunnen besparen het bij deze post apart te vermelden.

Cedric, wat krijg jij te zien waneer je lastname.php direct aanroept? Zou het kunnen dat een htaccess-bestand jouw ip-adres/browser blokkeert? Hier gaat alles prima (Safari 3.0.3, MacOS)

Probeer ook eens met Firefox + Firebug na te gaan wat er precies gebeurt. Hiermee kan je XMLHttpRequest precies volgen, en eventuele foutmeldingen opvangen.
 
Cedric

Cedric

29/10/2007 19:57:00
Quote Anchor link
Ik zit momenteel op een oude bak met enkel IE7, dus FF kan ik niet testen. Als ik lastname.php aanroep krijg ik te zien 'Je moet wel een voornaam invullen'. (wat normaal is)

Ook merk ik dat als ik snel F5 druk op lastname.php dat ik ook een 403 error krijg. (Dit is wat het ajax gedeelte ook doet) Maar waarom gebeurt dit?
 
Jelmer -

Jelmer -

29/10/2007 20:03:00
Quote Anchor link
Cedric schreef op 29.10.2007 19:57:
Ook merk ik dat als ik snel F5 druk op lastname.php dat ik ook een 403 error krijg. (Dit is wat het ajax gedeelte ook doet) Maar waarom gebeurt dit?

Dat komt omdat je bij iedere keer dat je op een toets drukt, dus een letter intikt je script gaat zoeken naar de achternaam. Heb je een naam van 10 letters, dan wordt de site 10 keer aangevraagd. Typ je een beetje snel, dan heb je 10 verbindingen tegelijk met de site. Misschien dat je webhoster maatregelen heeft genomen tegen een boel requests vanaf 1 computer tegelijkertijd, en zie je daarom die foutmelding.

Probeer met setTimeout() een timeout in te bouwen, zodat hij pas gaat zoeken waneer jij twijfelt of klaar bent met typen.
 
Cedric

Cedric

29/10/2007 20:08:00
Quote Anchor link
Ik ben namelijk nog maar net begonnen met ajax/js en zou het graag zo simpel mogelijk houden met de beginnende scripts. Ik merk dat er nog een aantal mensen zijn die hetzelfde zien als ik en mensen waar het goed gaat. Op tutorialsite's met gelijkaardige scripts (w3schools) werken die scripts, en ik zou het graag ook bij mij werkend hebben.

Ik denk niet dat het aan de hoster ligt, aangezien er mensen zijn waar alles wel goed gaat... Een Timeout() zal wel in JS moeten, en dat is precies wat ik nu probeer te leren... :S
 
Jason de Ridder

Jason de Ridder

29/10/2007 20:14:00
Quote Anchor link
Prototype --> http://www.prototypejs.org
Of een extended versie:
Mootools --> http://www.mootools.net

Is stukken makkelijker dan zelf je XMLHTTP requests, te schrijven
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

29/10/2007 20:19:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 29.10.2007 19:53:
Tommy, al jouw posts zijn van laag niveau... Je had je de moeite kunnen besparen het bij deze post apart te vermelden.
...


l*l..

mare ik heb het topic niet gelezen, is er gezegt dat je een javascript framework nodig hebt? want dat is denk ik wat je eerst moet gaan uitzoekn, of zelf iets zoiets maken..

best hoog nivo nou hè.. :P
 
Jelmer -

Jelmer -

29/10/2007 20:35:00
Quote Anchor link
Een framework heeft er weinig mee te maken momenteel. Het probleem is dat je te veel requests achter elkaar doet, en dat is simpelweg niet nodig. setTimeout is de oplossing hiervoor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
window.onload = function() {
    var inputNode = document.getElementById('sFirstname');
    var timeout = null;
    
    inputNode.onKeyDown = function()
    {
        if(timeout)
            clearTimeout(timeout);
            
        timeout = setTimeout(getLastName, 500);
    }
}

Als je je 'onkeydown' attribuut weglaat, en het bovenstaande scriptje toevoegd aan het stuk script dat je al hebt, zou het beter moeten gaan.
 
Cedric

Cedric

30/10/2007 10:17:00
Quote Anchor link
Jelmer schreef op 29.10.2007 20:35:
Als je je 'onkeydown' attribuut weglaat, en het bovenstaande scriptje toevoegd aan het stuk script dat je al hebt, zou het beter moeten gaan.

Als ik onkeydown weglaat in mijn html pagina, op wat moet ik dan de functie getLastname(); triggeren in het form?
 
- wes  -

- wes -

30/10/2007 10:18:00
Quote Anchor link
PM jacco ff, die heeft niets te doen en is ajaxfan
of kalle, zelfde reden
 
Cedric

Cedric

30/10/2007 10:19:00
Quote Anchor link
Ik val liever geen mensen lastig via PM, als ze zin hebben om te helpen reageren ze wel in het topic :)
 
Jelmer -

Jelmer -

30/10/2007 10:23:00
Quote Anchor link
window.onload wordt uitgevoerd waneer de pagina laadt. op dat moment hang ik aan het veld een onKeyDown callback (regel 5 in mijn code-blokje) en dat vervangt het onkeydown-attribuut van je input-element.
 
Cedric

Cedric

30/10/2007 10:25:00
Quote Anchor link
Ja, dat dacht ik, alleen wordt er dan totaal niks meer uitgevoerd, ik mag nog zolang wachten of ik wil, ik krijg geen reactie van de .php pagina.
Edit:
Hier kan je live meevolgen: http://freshcreations.be/ajax/lastname/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cedric
 
- wes  -

- wes -

30/10/2007 10:25:00
Quote Anchor link
Kalle mag je altijd lastigvallen met vragen over ajax
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

30/10/2007 10:56:00
Quote Anchor link
Ik vind dit persoonlijke een makkelijke:
http://www.twilightuniverse.com/projects/sack/

Kan je deze tutorials bij gebruiken:
http://www.dhtmlgoodies.com/index.html?page=ajax
 
Cedric

Cedric

30/10/2007 11:01:00
Quote Anchor link
Ik zoek geen framework of een kit oid. Maar hoe ik mijn probleem op een normale manier (dus basic) kan oplossen. De manier van Jelmer is zeer goed, alleen werkt die nog niet ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.