bb code error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Php knipper

php knipper

18/05/2011 20:22:47
Quote Anchor link
dit script moet normaal de texst een layout geven. maar hij geeft een error.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?PHP
function text2ubb ($text)
{

global $img;
    //\n ==> <BR>
    $text = nl2br($text);

    $tekst = preg_replace("/\[b\](.+?)\[\/b\]/is",'<b>\1</b>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[i\](.+?)\[\/i\]/is",'<i>\1</i>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[u\](.+?)\[\/u\]/is",'<u>\1</u>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[adres\](.+?)\[\/adres\]/is",'<address>\1</address>', $tekst);
    $tekst = eregi_replace("\\[markeer=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/markeer\\]","<font style=\"background-color:\\1 \">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[beweeg\](.+?)\[\/beweeg\]/is",'<marquee>\1</marquee>', $tekst);
    $tekst = eregi_replace("\\[img]([^\\[]*)\\[/img\\]","<img src=\"\\1\">",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\\[groote=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/groote\\]","<font size=\"\\1px\">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\\[color=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/color\\]","<font color=\"\\1\">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\\[email=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/email\\]", "<a href=\"mailto:\\1\">\\2</a>",$tekst);
    $tekst = eregi_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" target=_blank>\\2</a>",$tekst);
[
/code]

en hij geeft deze errors

[code]Notice: Undefined variable: tekst in /customers/++++++++++/httpd.www/nederlands/nieuws/functions/text2ubb.php on line 8 Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /customers/++++++++++/httpd.www/nederlands/nieuws/functions/text2ubb.php on line 12 Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /customers/++++++++++/httpd.www/nederlands/nieuws/functions/text2ubb.php on line 14 Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /customers/++++++++++/httpd.www/nederlands/nieuws/functions/text2ubb.php on line 15 Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /customers/++++++++++/httpd.www/nederlands/nieuws/functions/text2ubb.php on line 16 Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /customers/++++++++++/httpd.www/nederlands/nieuws/functions/text2ubb.php on line 17 Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in /customers/++++++++++/httpd.www/nederlands/nieuws/functions/text2ubb.php on line 18 [/code]
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:16:21
 
Jasper DS

Jasper DS

18/05/2011 20:27:25
Quote Anchor link
Je weet hoe je de functie gebruikt?
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 20:46:27
Quote Anchor link
Notice: Undefined variable: tekst in /...
$text is niet $tekst

Deprecated: Function eregi_replace() is deprecated in ...
Niet meer gebruiken: Is antiek: Gebruik preg_replace().
 
Christiaan de kleine

christiaan de kleine

18/05/2011 20:47:00
Quote Anchor link
idd, over het hoofd gezien
Gewijzigd op 18/05/2011 20:47:56 door christiaan de kleine
 
Php knipper

php knipper

21/05/2011 16:30:13
Quote Anchor link
Ok ik heb het gedaan maar er blijven fouten verschijnen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?PHP
function text2ubb ($text)
{

global $img;
    //\n ==> <BR>
    $text = nl2br($text);

    $tekst = preg_replace("/\[b\](.+?)\[\/b\]/is",'<b>\1</b>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[i\](.+?)\[\/i\]/is",'<i>\1</i>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[u\](.+?)\[\/u\]/is",'<u>\1</u>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[adres\](.+?)\[\/adres\]/is",'<address>\1</address>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("\\[markeer=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/markeer\\]","<font style=\"background-color:\\1 \">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[beweeg\](.+?)\[\/beweeg\]/is",'<marquee>\1</marquee>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("\\[img]([^\\[]*)\\[/img\\]","<img src=\"\\1\">",$tekst);
    $tekst = preg_replace("\\[groote=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/groote\\]","<font size=\"\\1px\">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("\\[color=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/color\\]","<font color=\"\\1\">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("\\[email=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/email\\]", "<a href=\"mailto:\\1\">\\2</a>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("\\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]","<a href=\"\\1\" target=_blank>\\2</a>",$tekst);

?>


[size=xsmall][i]Toevoeging op 21/05/2011 16:31:26:[/i][/size]

foutcode = Warning: preg_replace(): Delimiter must not be alphanumeric or backslash

in lijnen 8, 12, 14, 15, 16, 17, 18
Gewijzigd op 21/05/2011 16:33:23 door php knipper
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

22/05/2011 02:26:06
Quote Anchor link
$text2ubb ($text)
moet
$text2ubb ($tekst)
zijn

$text = nl2br($text);
moet
$tekst = nl2br($tekst);
zijn

omdat er nog geen var $tekst is aangemaakt kan hij daardoor een foutmelding geven


en bij 12 14 15 16 17 18 heb je \\ staan ipv /\ en je sluit ze niet af op de lijnen die aangegeven zijn met /is of /i
Gewijzigd op 22/05/2011 02:27:36 door Thomas van den Bulk
 
- SanThe -

- SanThe -

22/05/2011 04:19:53
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/05/2011 20:46:27:
$text is niet $tekst


Zoals ik al zei.
 
Php knipper

php knipper

22/05/2011 10:30:56
Quote Anchor link
Ok nu is de code verandert naar


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?PHP
function text2ubb ($texst)
{

global $img;
    //\n ==> <BR>
    $texst = nl2br($texst);

    $tekst = preg_replace("/\[b\](.+?)\[\/b\]/is",'<b>\1</b>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[i\](.+?)\[\/i\]/is",'<i>\1</i>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[u\](.+?)\[\/u\]/is",'<u>\1</u>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[adres\](.+?)\[\/adres\]/is",'<address>\1</address>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[markeer=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/markeer\\]/is","<font style=\"background-color:\\1 \">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[beweeg\](.+?)\[\/beweeg\]/is",'<marquee>\1</marquee>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[img]([^\\[]*)\\[/img\\]/is","<img src=\"\\1\">",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[groote=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/groote\\]/is","<font size=\"\\1px\">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[color=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/color\\]/is","<font color=\"\\1\">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[email=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/email\\]/is", "<a href=\"mailto:\\1\">\\2</a>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]/is","<a href=\"\\1\" target=_blank>\\2</a>",$tekst);
?>


nu is het een error met letter's zoals "Warning: preg_replace(): Unknown modifier 'a' on line 12 "
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

22/05/2011 10:50:58
Quote Anchor link
- SanThe - op 22/05/2011 04:19:53:
- SanThe - op 18/05/2011 20:46:27:
$text is niet $tekst


Zoals ik al zei.
 
Dennis meijer

dennis meijer

22/05/2011 11:26:27
Quote Anchor link
@Knipper...

Je moet het tekst maken niet texst?

Dus op regel 2 en op regel 6 moet je tekst van maken.

zolang je dat neit doet gaat die het nooit doen.
Gewijzigd op 22/05/2011 11:28:37 door dennis meijer
 
Php knipper

php knipper

22/05/2011 11:39:19
Quote Anchor link
dankje die had ik over het hoofd gezien

Toevoeging op 22/05/2011 11:50:46:

ok gebeurt en krijg nu deze foutmelding

Warning: preg_replace(): Unknown modifier 'a' on line 12
 
Wesley PHP

Wesley PHP

22/05/2011 12:33:57
Quote Anchor link
Php knipper op 22/05/2011 11:39:19:
dankje die had ik over het hoofd gezien

Toevoeging op 22/05/2011 11:50:46:

ok gebeurt en krijg nu deze foutmelding

Warning: preg_replace(): Unknown modifier 'a' on line 12


Heb je alle $text veranderd in $tekst? Plaats je code eens wat je nu hebt.
 
Php knipper

php knipper

22/05/2011 12:52:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP
function text2ubb ($tekst)
{

global $img;
    //\n ==> <BR>
    $tekst = nl2br($tekst);

    $tekst = preg_replace("/\[b\](.+?)\[\/b\]/is",'<b>\1</b>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[i\](.+?)\[\/i\]/is",'<i>\1</i>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[u\](.+?)\[\/u\]/is",'<u>\1</u>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[adres\](.+?)\[\/adres\]/is",'<address>\1</address>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[markeer=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/markeer\\]/is","<font style=\"background-color:\\1 \">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[beweeg\](.+?)\[\/beweeg\]/is",'<marquee>\1</marquee>', $tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[img]([^\\[]*)\\[/img\\]/is","<img src=\"\\1\">",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[groote=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/groote\\]/is","<font size=\"\\1px\">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[color=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/color\\]/is","<font color=\"\\1\">\\2</font>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[email=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/email\\]/is", "<a href=\"mailto:\\1\">\\2</a>",$tekst);
    $tekst = preg_replace("/\[url=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/url\\]/is","<a href=\"\\1\" target=_blank>\\2</a>",$tekst);
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

22/05/2011 12:59:29
Quote Anchor link
/\[markeer=([^\\[]*)\\]([^\\[]*)\\[/markeer\\]/is
als je goed kijkt naar dit stukje.
\\[/markeer\\]
hier heb je steeds een \ te veel, je escaped niet de [ maar de \
daardoor geeft hij een error
 
Raymond van Os

raymond van Os

23/05/2011 11:13:48
Quote Anchor link
.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.